Skip to forum
Jak nagrac film ???

Notifications
Clear all

[Closed] Jak nagrac film ???

33 Posts
12 Users
0 Reactions
3,080 Views
pyszalek

witam ! Chcialbym nagrac to jak gram na 100nl i wrzucic gdzies na serwer, zeby mozna mnie byloby skrytykowac... bo na 50nl po 28K rekach mam prawie 5ptbb/100 a na 100nl tylko kolo 2ptbb ale po niewielkiej probce, ale sam czuje gdy gram ze cos jest nie tak.

Jak ktos juz nagrywal filmy szkoleniowe to b.prosze o wskazowki krok po kroku jak to zrobic ?

Dzieki ! :)

32 replies

najlepiej uzyc programu Camtasia. Jest mnóstwo tutoriali na necie, zresztą nagrywanie jest banalnie proste. Swoją drogą chetnie zobaczylbym ten film

pozdrawiam

pyszalek

w jakim formacie go nagrac ? i gdzie moglbym go wrzucic ? jakies pomysly ? :)

mazaq

najlepiej WMA :]

pyszalek

a gdzie wrzucic ?

MoroP

Rapidshare najlepiej

Jeszcze jeden trick. Mozesz w Captasii nagrać go jako DVD i potem w VirtualDub przy pomocy Xvid skomresować, wtedy dobre jakość i staty widać wyraźnie

pyszalek

Dzieki moroP :) zrobie to Twoim sposobem :) a napisz mi jeszcze ile ma trwac ten film??? , bo widze ze max to 100mb mozna upload zrobic... nie wiem ile ma ten film trwac zeby nie zrobic ponad 100mb. Wezme sie do roboty i nagram go, jak bede mial jakies techniczne problemy to napisze w tym watku

MoroP

Tam przy kompresji masz dużo możliwośći więc możesz regulować jakoś i dostasować wielkość.

Ale chyba 40min zmieści się spokojnie w 100MB.

pyszalek

to pierwsza taka inicjatywa ze ktos z userow nagrywa swoj film ? czy jest juz gdzies taki watek ? bo chetnie bym zobaczyl jak gra nie-coach :)

Walderam

I ja się tutaj odezwę, bo już kilka filmików robiłem :)

Ja osobiście nagrywam filmy camtasią w avi, a później konwertuję filmik za pomocą programu easy real media producer do formatu rmvb, nie tracisz nic na jakości a godzinny filmik spokojnie mieści się w granicach 100MB. Poza tym chyba lepiej udostępnić film na megaupload niż na rapidshare, bo jak ktoś ma dzielone IP i nie ma wykupionego konta na rapidshare, to są problemy ze ściągnięciem :)

Jakbyś jednak chciał pójść moją drogą, daj znać, to podam więcej szczegółów :)

Pozdrawiam

Walderam

pyszalek napisał
to pierwsza taka inicjatywa ze ktos z userow nagrywa swoj film ? czy jest juz gdzies taki watek ? bo chetnie bym zobaczyl jak gra nie-coach :)

Gdzieś w moim blogu jest jakiś filmik, ale to FL, to chyba nie będziesz zainteresowany :D

pyszalek

ok Walderam :) napisz mi krok po kroku co i jak! Pojde Twoja droga jako ze masz juz doswiadczenie :) Tak czy inaczej dzieki MoroP :)

pyszalek

Walderam napisał
Gdzieś w moim blogu jest jakiś filmik, ale to FL, to chyba nie będziesz zainteresowany :D

Nie :) Ja od zawsze sh i nl :)

Qsypal

Nasze filmy!

Brakuje kilku ostatnio dodanych, nie mam czasu na aktualizację ;)

Walderam

Z góry zakładam, że Camtasię masz i wiesz jak nagrać avi.

Zatem przejdę do drugiego programu.

Tutaj możesz go pobrać, a tutaj masz instrukcję obsługi (konwersja avi do rmvb). Miłej zabawy :)

Upload to już prosta sprawa, wchodzisz na stronę megaupload i wysyłasz :)

Jest jeden minus. Konwersja godzinnego filmu trwa około godziny :)

mazaq

Sądzę, że lepiej byłoby wrzucić na screencast -> http://www.screencast.com/
Po rejestracji można uploadować filmy, które można oglądać jak na YT :]

pyszalek

THNX dla wszystkich moderatorow :) Moze jeszcze dzis nagram filmik :) oczekuje slow krytyki jak i ... pochwal , jezeli zasluze :D Tylko nie wiem czy komentarz moj tez ma byc ?

mazaq

Bezapelacyjnie komentarz musi być :D

pyszalek

mazaq napisał
Sądzę, że lepiej byłoby wrzucić na screencast -> http://www.screencast.com/
Po rejestracji można uploadować filmy, które można oglądać jak na YT :]

fajny ten screencast :) chyba tam zrobie upload :) te ustawienia, ze mozna sciagac plik na haslo lub ja musze autoryzowac sciagniecie podoba mi sie :) i do tego 2GB upload :)

pyszalek

mazaq napisał
Bezapelacyjnie komentarz musi być :D

tylko zeby mnie trema nie zlapala :D bo bede bledy popelnial :) Na pewno bedzie luzny komentarz :) statsy poki co mam 17/11.5 takze gram tight :) komentarz luzny ale gra nie :D