Skip to forum
Polećcie mi jakiś d...

Notifications
Clear all

Polećcie mi jakiś dobry serial

111 Posts
64 Users
0 Reactions
32.2 K Views
damianpat

Coś bym pooglądał, najbardziej lubię seriale komediowe, coś ambitnego, w miarę krótkiego, ironicznego

powiem Wam co lubię, nie lubię i co próbowałem oglądać, a może mi doradzicie

Friends są ok, ale te późne sezony, bo we wcześniejszych nie mogę przetrawić, ze względu na to ile serial ma lat, te fryzury, swetry, etc, to prehistoria, wiem ze to glupie, ale nie moge na to patrzeć...

Gotowe na wszystko fajny serial, ale jest za długi, akcja się wikła, ciągle nowe intrygi, kończysz odcinek i chcesz jeszcze, zdecydowanie za długi, skończyło się tak że w połowie sezonu rzuciłem to w ... i przeczytałem streszczenia reszty sezonów i obejrzałem ostatni odcinek

Rodzina Soprano niby jest klimat, niby fajnie się ogląda, ale za długie, no i kryzys wieku średniego to nie dla mnie

Prison Break, wkur... się na 13 odcinku jak nie uciekli z więzienia, tylko męczyli się kolejne 10, więc zrobiłem to samo co z Desperate Houswifes

Lost, jak przeczytałem o zakończeniu to stwierdziłem, że nie dam się oszukać

Dexter, pierwszy sezon bomba, drugi już nudnawy, za 3 nawet się nie zabrałem

Mad Men, pierwsze 3-4 odcinki druzgoczą, pełno whiskey, cygar, a molestowanie koleżanek w pracy nie sprawiało nikomu problemu, aż chciałoby się żyć w tych czasach, potem zaczyna cię wkurzać wolna akcja, kiepsko rozwijająca się fabuła i jednowymiarowe postacie i dramat egzystencjalny, ten serial trochę przypomina ten film z Di Caprio i Winslet "Droga do Szczęścia" w dobrym tonie jest sie nim zachwywac, krytycy go kochaja w USA, nie wiem za co

a teraz będzie co lubię

How I Met Your Mother, z wyjątkiem kiepskiego czwartego sezonu, to genialny serial, mimo, że staje się wtórny

Entourage wciąż trzyma formę, Ari to sporo zabawy no i świetne panienki

Californication, 3 sezon sux poza 4 odcinkami, klasę tylko trzymał ten jego łysy kumpel

House, nie mogłem przetrawić czwartego sezonu i myślałem, że skończę to oglądać po tym jak jego pierwotna ekipa się rozwiązała, mimo, że nie podobają mi się niektóre rzeczy, to mimo wszystko dobra lekcja medycyny i sporo humoru, rozkręciło się znowu, no i ta Cuddy, ma w sobie tyle seksapilu ile 13 i ta blondyna razem wzięte. Ulubionym bohaterem jest i tak Wilson.

Big Bang Theory, prawdziwa perełka, dużo dobrego, inteligentego humoru, no i ta blondyna. Sheldon wymiata w tym serialu

True Blood czyli jak można podrasować przeciętną książkę. Ciekawe postacie, dużo seksu i erotyki, niezły klimat czynia serial idealnym do oglądania we dwoje, ostatnio trochę za dużo wątków homoseksualnych, widać serial zmienia target

teraz Wasza kolej, ja się odsłoniłem ;)

pozdro

Reply
110 replies
kfas

Kompania Braci > ALL
Z tych co nie wymieniles to ogladalem jeszcze Las Vegas i Weeds, LV bardzo przyjemne, fajne dupy i ogolnie klimat. Weeds momentami nudnawe ale jak juz sie zaczelo ogladac to trzeba bylo skonczyc :P

Reply

kaompania braci jest bardzo dobrym serialem. pacyfik już ssie. poleciłbym http://www.filmweb.pl/serial/Spartakus+Krew+i+piach-2010-526554

Reply
damianpat

weeds jest za nudne, pierwszy sezon wciska w fotel, potem równia pochyła, nie wiadomo o czym, nie wiadomo dla kogo, nie wiadomo po co

spartakusa próbowałem, po 20 minutach miałem dosyć, lubię pełnokrwiste postacie, a tu są papierowe, a dialogi mnie normalnie wkurw... sam bym napisał lepsze

"Moje łóżko będzie zimne bez Ciebie"

"Muszę dałem słowo"

jaki syf

Pacyfik nudny, strzelają zabijają, nikomu nie kibicujesz, muszę zobaczyć tę kompanie braci

o czym jest Las Vegas?

Próbowałem Mentalistę ale też nudne

Jak byłem młodszy to kochałem Nash Bridges ;) teraz to nie wiem czy ten serial cieszyłby się taką popularnością, bo pierwsze odcinki mają ten sam problem co friends, czyli design z kosmosu

jak Ci ludzie mogli tak wyglądac? jak im nie wstyd? nie mozna tego zrenderowac jakos?

Reply
kfas
raas1337

Z tych godnych polecenia:
1) Scrubs - fakt jest 8 sezonów ale naprawdę warto obejrzeć ( 9 nie liczę bo to gówno)
2) Breaking bad - Nauczyciel chemii produkujący metaamfetamine ? bomba
3) Jerycho - Post nuklearny klimat małego amerykańskiego miasteczka - też bardzo fajne .

Reply
Lynx33

Podoba Ci się Big Bang Theory, HIMYM i True Blood a nie podoba Mentalista i Dexter. Po pierwsze nie istniejesz. Po drugie, spróbuj Lie To Me. Jest łatwe, przyjemne, trochę płaskie i tylko miejscami miejscami ambitne. Poza tym główny bohater ma duży potencjał by być kochany a ja chciałbym by Kelli Williams była moją babcią, matką, przyjaciółką, żoną i kochanką (sprawdziła by się równie dobrze w każdej z tych ról).

Reply
tresor123

NCIS
burn notice ( Miami, plaże ech ... ;D )
white collar.

Reply
damianpat

Napisane przez raas1337
Z tych godnych polecenia:
1) Scrubs - fakt jest 8 sezonów ale naprawdę warto obejrzeć ( 9 nie liczę bo to gówno)
2) Breaking bad - Nauczyciel chemii produkujący metaamfetamine ? bomba
.

Scrubs czasem oglądam, niezły serial

za breaking bad się przymierzam

Reply

TWIN PEAKS. i nic co zobaczysz potem nie bedzie juz takie samo.

Reply
damianpat

Napisane przez Lynx33
Podoba Ci się Big Bang Theory, HIMYM i True Blood a nie podoba Mentalista i Dexter. Po pierwsze nie istniejesz. Po drugie, spróbuj Lie To Me. Jest łatwe, przyjemne, trochę płaskie i tylko miejscami miejscami ambitne. Poza tym główny bohater ma duży potencjał by być kochany a ja chciałbym by Kelli Williams była moją babcią, matką, przyjaciółką, żoną i kochanką (sprawdziła by się równie dobrze w każdej z tych ról).

co znaczy nie istniejesz ;)?

po prostu niektóre seriale tracą potencjał po I sezonie, ich świeżość, prowokacyjność, to że zmuszają do myślenia, to wszystko przestaje już działać

myślę, że tak było trochę z Californication, jak to wyszło to był na początku szok, dawno nie było nic tak "ostrego" no i genialna rola Duchovnego, która w 3 sezonie staje się niestety autoparodią, albo czymś jeszcze innym

jak na niego patrzyłem, to miałem wrażenie, że nie gra tylko się autentycznie dobrze bawi i jest sobą erotoman jeden ;)

Reply
damianpat

Napisane przez shemhamforash
TWIN PEAKS. i nic co zobaczysz potem nie bedzie juz takie samo.

muszę zacząć, słyszałem wiele dobrego

Reply
SeBiX7
skirhead

jesli chodzi o seriale komediowe, to ja zajebiscie lubie "chlopaki z barakow" (trailer park boys) tu jest opis z wikipedii.

Reply
damianpat

moja wrodzona polska zawiść uniemożliwiają mi oglądanie niektórych rzecz ostatnio próbowałem oglądać szkołę przetrwania to co leci na discovery i w każdym odcinku mam nadzieję, że zginie, poślizgnie się ze skały i spadnie, umrze z głodu a kamery to pokażą, czy coś takiego i że będzie fajnie, a tu jest kilka sezonów

a tak naprawdę to serial nie wydaje się być realistyczny, gdyż ma do dyspozycji zawsze całą ekipę, która go uratuje, co sprawia, że działa lepiej i sprawniej, ma zaplecze, to mi przeszkadza

Reply
pako444

Studio 60 on the Sunset Strip

http://www.imdb.com/title/tt0485842/

Reply
ligabb

Napisane przez damianpat
Pacyfik nudny, strzelają zabijają, nikomu nie kibicujesz, muszę zobaczyć tę kompanie braci

złe podejście. ten serial ma w 100% odwzorować grozę wojny, jest w 100% na faktach. jak dla mnie pacyfik i kompania to wzór filmów wojennych.

Reply
damianpat

Napisane przez ligabb

Napisane przez damianpat

złe podejście. ten serial ma w 100% odwzorować grozę wojny, jest w 100% na faktach. jak dla mnie pacyfik i kompania to wzór filmów wojennych.

bez wątpienia, tylko że to wszystko najlepiej zrobił Remarque " Na zachodzie bez zmian", ekranizacja tego jest dosyć wierna, jak to zobaczysz, albo przeczytasz to już nie chcesz więcej rzeczy o wojnie czytać ani oglądać

wydaje mi się że trudno o lepsze studium tego czym jest wojna i bardziej głębokie

Reply
DonCoralone

Niektóre odcinki High Stakes Poker to komedia. Tak poważnie oglądałem kilka odcinków Nip/Tuck, może trafi w twoje gusta. Housa w sumie oglądam dla ciętych ripost, wątku rasizmu no i oczywiście dla Trzynastki. Szczerze Cuddy - Lisa jakoś tutaj mi się nie podoba. Podobno Hugh dostawał za odcinek 400 000 $. Jednak moim zdaniem niewiele mniej powinien otrzymywać serialowy Wilson za swoją idealną postawę i bezbłędne miny w czasie rozmów :D

Reply

4. sezon dextera jest najlepszy ze wszystkich

seinfeld :heart: :heart: :heart:
simpsonowie :heart: :heart:
family guy :heart:

dobry tez jest life

Reply