Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] T9s NL100

3 Posts
3 Users
0 Reactions
230 Views
Scoti1986

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Full Tilt
SB ($51.95)
BB ($97)
UTG ($69)
UTG+1 ($101)
UTG+2 ($98.50)
CO ($117)
Hero ($114)

Dealt to Hero 9♦ T♦

fold, UTG+1 raises to $3, UTG+2 calls $3, fold, Hero calls $3, SB calls $2.50, fold

FLOP ($13) J♦ 2♦ 6♥

SB checks, UTG+1 bets $8, UTG+2 folds, Hero calls $8, SB folds

TURN ($29) J♦ 2♦ 6♥ Q♣

UTG+1 checks, Hero bets $17, UTG+1 raises to $90.50 (AI), Hero ?

UTG+1: 14/14 po 100h cbet flop 50%(4), AF: inf :/

Na preflopie call raczej standardowy z taką ręką.
Na flopie trafiam FD, dlatego sprawdzam cbeta. Może lepszy raise?
Na turnie łapię monsterdrawa i zaczynają się schody. Po checku przeciwnika podbijam, żeby go wyrzucić z rozdania, a jak mnie sprawdzi to mam jeszcze mnóstwo outów na polepszenie swojego układu. Co zrobić na jego reraise? Mam wystarczające equity na call? A może lepiej zagrać jednack check behind na turnie?

Muszę dołożyć 73,5$ żeby wygrać 210$ czyli potrzebuję 35% equity na call.
Dając mu taki zakres JJ+ mam tylko 30% equity, więc fold jest lepszym zagraniem.
Dobrze to wszystko wyliczyłem?

Pozdrawiam

2 replies
autic

przydało by się jeszcze info jaki ma konkretnie pfr z UTG aby go postawić na węższy zakres rąk

pytanie jest co on tu tak naprawdę będzie cbetował na flopie i co będzie stanowić większość tego zasięgu, ma za sobą jeszcze 2 graczy więc ja stawiał bym go na AJ+, 9+, dodając jakieś okazjonalne łączniki s takie jak QJs/TJs, które dobrały tu parę

teraz raise jego cbeta na flopie praktycznie gwarantuje nam pozostanie z nim w HU, jednak on praktycznie wszystko sprawdzi z tego co zabetwał na takim flopie do raisa

jednak po jego checku na turnie po wcześniej bet/raise/call, barellem jesteśmy w stanie wyrzucić z jego zasięgu parę z flopa / under parę / drawa dając mu niekorzystne odsy do drawowania na river i oczywiście zrzucając do check/raisa na turnie i wyciszając się na nietrafionym riverze

as played imo izi fold, nie mamy tu dobrych odsów do callowania tego AI, a po takim graczu i zagraniu c/r na turnie możemy go obstawić tylko na bardzo silną rekę, jak na mój gust może to być set z flopa/turna, 2 para skompletowana na turnie, rzadko nawet to będzie over para typu KK/AA chociaż nawet dla niej na takim wet boardzie taka linia wydaje się dość odpowiednia, w sumie jego perspektywy z tylko dwoma low kartami na boardzie częściej będziesz miał tu drawa niż gotową rękę

aha.. no i ten call na flopie stawia cię praktycznie na dość sztywny i łatwo wyrzucalny zasięg: 88/99/TT/ wszystkie drawy, weak Jx i to w sumie tyle, czyli tak naprawdę nic co możesz sprawdzić to raisa na turnie, w sumie patrząc na to od tej strony to check behind na turnie wydaje się najbardziej optymalny, bo nie pozwala cie wyrzucić z ręki, dsotajesz darmowy river, na którym on pewnie sprawdzi jakiegoś małego value beta z czymś co przeczekał na turnie planując check/raise

yac
Coach
yac

Cześć Scoti

Przede wszystkim jaki jest range tego gracza z UTG? Jaki masz na niego sample hand? Czy on często gra 2ndB itd.? To bardzo istotne czynniki, na które powinieneś zwracać uwagę.

MOim zdaniem sprawa wygląda tak: call pf jest ok jeśli czujesz, że masz edge nad przeciwnikiem. Gdyby to był naprawdę dobry gracz i nie miałbym żadnych fishy na blindach, które dołączą się do puli i będę miał pozycję to był częsciej foldował.

Zauważ, jak wygląda tutaj Twój percived range. Jeśli callujesz taki flop to zostaniesz często obstawiony na drawa, dlatego też UTG będzie Cie w stanie wyrzucić z rozdania bardzo często dużą agresją. Ze względu na Twój słaby percived range ja tutaj gram check behind na Turnie, bo rozgarnięty gracz będzie zdawał sobie sprawę, że najpewniej wciąż tutaj drawujesz, a jeśli nei to wciąż nie masz handa, z którym chciałbyś się stakować.

As played eady fold Turn, nie masz oddsów na call. Najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że jesteś tutaj vs. set i niektóre Twoje outy są dead.

Pozdrawiam