Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Brat Belik555 Nie ma początku ani końca jest tylko działanie

1,002 Posty
85 Użytkownicy
94 Reakcje
48.8 K Wyświetlenia
belik555

Dzień dobry przyjaciele
Mam na imię Mariusz(23lata) i gram FL .Obecnie na limicie 0.50/1$(POKER STARS) .Mam bezpieczny bankroll aby grać na tym limicie 683 $ . Dziś postanowiłem założyć swojego bloga na PS I będę dzielił się z wami moimi wynikami I przemyśleniami . Moja przygoda z pokerem zaczeła się tak , że wcześniej zajmowałem się bukmacherką(nadal się zajmuje tylko zrobiłem sobie przerwę) I na jednej ze stron znalazłem link do Pokerstrategy . Rozwiązałem Quiz dostałem kapitał przeczytałem artykuły dla basic I zaczołem grać na Titan . No I przygoda się skończyła bo go przegrałem . Póżniej dostałem drugi kapitał na Mansion no I pamiętam , że na limicie 0.25/50 $ udało mi się zarabić ok 1500 zł(bonus + ugrane pieniądze z gry) nie mając wiedzy z brązu . Wtedy postanowiłEm się trochę pouczyć . Na początku myślałem , że mogę dużo zarabiać na pokerze , ale gdy moja świadomość pokerowa się rozwineła I więcej wiedziałem tym zdałem sobie sprawę jak jeszcze dużo nie wiem I jak słabym graczem jestem . Nie biłem limitów . W ogóle beznadziejnie podchodziłem do tematu bo pieniądze które zarobiłem na pokerze na 0.25/0.50 i 0.50/1$ wypłacałem . Dla mnie było to wtedy dużo I jeszcze zarabiałem na zakładach to się cieszyłem z tych pieniędzy .
Teraz znowu moje myślenie jest takie , że chce zarabiać dużo na pokerze I jestem w stanie poświęcić swój czas na naukę I na wszystko to co jest potrzebne aby mieć nieprzeciętne wyniki w tego pokera . U mnie problem jest taki , że łatwo tiltuje znaczy tiltowałem I robiłem takiE głupoTy , że GŁOWA MAŁA . Jak gram sobie dwa stoliki , ustalam czas sesji , używam tilt blockera to już nie mam tego problemu z psychiką .
Bloga postanowiłem zacząć pisać bo naszła mnie nieodparta pokusa aby podzielić się ze światem wynikami I zmotywować się bardziej do gry I do nauki.
Zapraszam więc was do czytania i dzielenia się zemną waszymi doświadczeniami I przemyśleniami .
W następnym wpisie napiszę coś o moich celach I planie ich realizacji .

Pozdrawiam wszystkich LIMITÓWCÓW i Erozrywkowców

BELIK555

Odpowiedz
Cytat
1 001 odpowiedzi

Powodzenia życzę i sukcesów ; ) Będe zaglądać ; )

Odpowiedz
Cytat
arianik

gram podobny limit.. tzn .5/1 fl głównie sh.. więc chętnie popatrzę na to co piszesz...

powodzenia i trzymam kciuki... kiedy przechodzisz na 1/2? masz już jakieś założenia? bo ja chcę przejść przy 600$...

Odpowiedz
Cytat
belik555

Napisane przez NaTTanael
Powodzenia życzę i sukcesów ; ) Będe zaglądać ; )

Zapraszam i życzę miłej lektury

Napisane przez arianik
gram podobny limit.. tzn .5/1 fl głównie sh.. więc chętnie popatrzę na to co piszesz...

powodzenia i trzymam kciuki... kiedy przechodzisz na 1/2? masz już jakieś założenia? bo ja chcę przejść przy 600$...

Ja jakiś czas temu zleciałem z limitu 1/2$ . Grałem w najgorszych porach dnia z o wiele lepszymi graczami od siebie . Nie robiłem tableselection i dostałem nauczkę . Dodatkowo jeszcze inne czynniki zadecydowały o tym , że musiałem na razie ten limit odpuścić .
Jak atakowałem 1/2 $ to miałem 1000 $ na 6-max . Dodatkowo jeszcze trochę pogrywałem HU z przeciętną wiedzą i szybko odpuściłem ten limit . O moich założeniach napiszę niedługo .

Odpowiedz
Cytat
belik555

Zapraszam do kolejnego wpisu

Ogólnie moje założenia pokerowe są takie , że chciałbym za jakiś czas grać na limitach 3/6 $ I 5/10 $ . Kiedy mi się uda tego nie wiem przedemną jeszcze dużo pracy nad poprawą swojej gry .
Niedługo nowy miesiąc więc trzeba wyznaczyć cele które chciałbym osiągnąć . Ten miesiąc zleciał , a ja jak stałem w miejscu tak stoję nadal(tak to nie będzie ja na to nie pozwole sobie) , ale nie ma co rozpaczać I trzeba się wziąść w garść. Na pażdziernik zakładam sobie następujące cele :

-1000 $ atakowanie ½$ –(600$ –zejście z niego )
-wyrobienie Platyny na Pokerstars
-wyrobienie Platyny na Pokerstrategy
-zrobienie wszystkich Quizów FL i powtórzenie tych które już zrobiłem
-Powtórzenie artykółów ze srebra

Plan działania na październik
-granie wcześniej rano i póżno wieczorem ok. 2 h x 2 (4 h dziennie ) 3 stoły
-1.5 h na artykuły + 1 Filmik dziennie
- wrzucanie codzienie 3-4 rąk na forum
-analiza każdej sesji w holdemenager
-trening live w niedziele z Masterjarim

Odpowiedz
Cytat
belik555

Dzisiaj pierwszy dzień nowego miesiąca . Zagrałem dosłownie 11 rąk z czego miałem jedną grywalną . Nie miałem w ogóle ochoty grać strasznie ostatnio czuję się przemęczony grą . Postanowiłem teraz się poważnie poedukować bo samą grą mistrzem pokerowym to ja nie zostanę . Może późnym wieczorem sobie pogram zobaczę . Dzisiaj jeszcze wrzucę parę rąk na forum i przeczytam artykuł jak rozgrywać gotowe ręce na flopie . Poniżej ręka .

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is MP2 with T:d, T:c.
Hero raises, MP3 folds, CO 3-Bets, BU calls, SB calls, BB calls, Hero calls.

Flop: (15 SB) 4:c, T:h, 6:c (5 players)
SB checks, BB checks, Hero checks, CO bets, BU calls, SB calls, BB calls, Hero raises, CO 3-Bets, BU folds, SB calls, BB calls, Hero caps, CO calls, SB calls, BB calls.

Turn: (16 BB) T:s (4 players)
SB checks, BB checks, Hero bets, CO raises, SB folds, BB calls, Hero 3-Bets, CO caps, BB folds, Hero calls.

River: (26 BB) 9:h (2 players)
Hero bets, CO calls.

Final Pot: 27.95 BB.
Results follow:

Hero shows four of a kind, tens(T:d T:c).
CO shows two pairs, tens and nines(9:s 3:d).

Hero wins with four of a kind, tens(T:d T:c).

Odpowiedz
Cytat
belik555

W weekend nie grałem za wiele bo jakoś tak wyszło , że zabrakło tego czasu na grind . Narazie w tym miesiącu na 0.50/1$ zagrałem 1091 Handów z wynikiem + 10 BB .

Uploaded with ImageShack.us

Z dobrych rzeczy które mnie spotkały w weekend to wytypowanie wygranej Brazylijczyków z Polakami . Za ten mecz wpadło jakieś pare groszy.
Natomiast już następnego dnia postawiłem nieco więcej na Bułgarów w meczu z Polakami po dosyć dobrym kursie 2.40 co prawda było można zagrać po 2.55 , ale nie miałem pieniędzy u bukmachera który oferował kurs . Poniżej screen

Zapraszam do obejrzenia inspirującego video

Odpowiedz
Cytat
belik555

W tym miesiącu rozegrałem 3064 rąk z wynikiem + 97.55 BB . Mój bankroll wynosi aktualnie 732 $ . 300 BB przeniosłem na FTP I powoli zacznę tam sobie pogrywać . Im więcej się uczę tym bardziej jestem świadomy ile jeszcze roboty z tym pokerem przedemną jest I jak słaby jestem. Nawet jak się nauczę FL dobrze I będę sobie dobrze radził to chciałbym się zacząc uczyć innych odmian . Teraz wiem , że jak się chce być w czymś dobrym to bardzo dużo pracy trzeba w to włożyć . Ogólnie mi nauka pokera przychodzi jakoś ciężko takie mam wrażenie . We wcześniejszych miesiącach dużo grałem , a wcale się nie uczyłem . Czuje duże zacofanie . Zwłaszcza jak widzę , że wielu graczy poszło do przodu ,a ja stoję w miejscu cały czas . Należalo by sobie zadać pytanie dlaczego ?
Napewno jednym z powodów są cashout . Nie budowałem bankrolla wolałem siebie nagrodzić za dotychczasową pracę pokerową wypłacałem sobie drobne sumki Nieraz tak było , że poprostu mi nie szło(nie nazwałbym tego downswing tylko moją zła grą I titlem) I sobie myślę siedzę I gram tyle –poświęcam dużo czasu na pokera więc musze coś z tego mieć .Chciałem sobie uświadomić , że zarabiam pieniądze grą w pokera . To rozwiązanie jest dobre w krótkim czasie , ale w długiej perspektywie nie jest fajne. To jest jeden z błędów .
Drugim błedem jest sposób w jaki się uczyłem . Na początku siedziałem I oglądałem filmiki , a nie czytałem arty . Wiele , zagrań I ważnych konceptów się nauczyłem , ale do końca ich nie rozumiałem co powodowało , że popełniałem wiele błedów grając . To mnie bardzo frustrowało . Jeżeli zaczynacie uczyć się pokera to polecam na sam początek przeczytać po kilka razy arty I nauczyć się dobrze strategi , a potem przechodzić do oglądanie filmików . Arty powtarzać co jakiś czas dopóki nie wejdą do pamięci długoterminowej .
Miałem duży problem też z pieniędzmi z psychologicznego punktu . Dla mnie pieniądze miały dużą wartość . Nie traktowałem ich jak żetony I bardzo to żle wpływało na moje emocje .

W środę był trening z Panadolem tylko trochę FTP go rozłanczało . Cieszy mnie to , że właśnie te treningi z powrotem wróciły . Dziwi mnie , że tak mało osób było mająć możliwość treningu z tak dobrym graczem za darmo który grał na stawkach 50/100 $ -100/200 $ z takimi mistrzami FL jak Stickman , Zzeigler.

Co do limitu 0.50/1$ to na Starsach bardzo łatwo można go przejść tylko też trzeba uważać na tableselection choć jak jest się dobrym to nie jest to takie bardzo ważne na tych stawkach . Grając rano tak od 9-13 . Jest bardzo dużo graczy regularnych który grają non toper na tym limicie I zarabiają dosyć fajną kasę . Niektórzy graczę z 1 /2 $ schodzą I grają na tym limicie więc trzeba uważać . Jak się pozna regularnych graczy to wtedy łatwiej się gra . Oni nie są jakimiś mistrzami pokera , ale napewno są lepsi odemnie więc jeżeli są lepsze stoły do gry to wolę ich unikać .Obecność fishy na tym limicie jest dosyć spora . Można znależć dużo dobych gier z graczami loose-passive . Ważne aby ich nie było zadużo przy stole bo wtedy zwiększa się ilość bad beat i można łatwo się doprowadzić do tiltu jak trafiają raz po raz . Pamiętam taką sytuacją , że już kończyłem grę byłem +30 bb I zrobił mi się stół z pięcioma loose-passive . Tak mnie zjechali , że przez przedłużenie sesji o godzinę skończyłem ją -20 bb . Trafiali , a ja stawałem się coraz agresywniejszy I zły I traciłem . Teraz jak siadam do gry
to obserwuje stół I wybieram gdzie jest dwóch tego typu graczy I siadam z pozycją na jednego z nich . Gra się o wiele bardziej przyjemnie I dochodowo .

pozdro belik555

Odpowiedz
Cytat
belik555

Kilka dni temu poznałem jedno z określeń jakie występuje w terminologi pokerowej i postanowiłem się podzielić z wami nim. Nie znałem go i pewnie wielu z was go nie zna .

Polowanie na lisa (Fox Hunt)

Gracze polują na lisa, kiedy przeglądają karty, które byłyby rozdane, gdyby gra toczyła się dalej. Gracz który spasował może wtedy zobaczyć, czy trafiłby seta gdyby grał dalej.

KARIERA POKEROWA
Aktualny wynik w tym miesiącu to + 118.95 BB po rozegranych 3539 . Bankroll na dzień dzisiejszy wynosi 794 $ . Pomimo tego , że wynik jest profit to nie należy się zabardzo z tego cieszyć . Nie wyciągam ze swoich dobrych układów maks value I wiem , że o ile na tym limicie choć mam taki leak to będę grał sesje profitowe to na wyższch limitach mi to nie przejdzie . Przez ostatni okres dużo czytałem na temat psychologi w pokerze , table selection , robienia notatek ,a nie o strategi gry . Dlatego zamierzam poprawić swoją grę we wszystkich rundach licytacji (FLOP, TURN ,River )preflopa narazie zostawie bo nie jest najgorszy.
Główny cel na najbliższy okres czasu to wyuczenie się artów dotyczących rozgrywania naszych układów w tych trzech rundach . Już wybrałem sobie materiał który będę męczył przez najbliższy okres :
Artykuły

:club:Jak rozgrywać gotowe ręce na flopie?

Jak rozgrywać gotowe ręce na turnie?

:club:Jak grasz na riverze?

Standardowe linie: gra na riverze dla zaawansowanych

Quizy

:club:Jak grać gotowe ręce na flopie

Rozgrywanie gotowych rąk na turnie

:club:Gra na riverze

Gra na turnie i riverze bez pozycji z inicjatywą

Gra na riverze dla zaawansowanych
Ja czytałem te artykuły , ale nie mam ich w paluszku i wiem , że ich dobrze się nie nauczyłem dlatego najbliższy czas to praca z nimi .

Dzisiaj zapisałem się do turnieju na starsach za 100 FPP dla Silverstar 30.000$ weekly . Jakiś czas temu grałem sobie takie turnieje . Nieraz udawało mi się załapać na płatne miejsca końcowe . Zobaczymy jak dziś mi pójdzie . Wiedzę turniejową mam bardzo okrojoną , bardziej liczę na szczęście .

Belik555

Odpowiedz
Cytat
mqrcin

Fox Hunt nie jest popularny online, ale wsrod moich znajomych jak najbardziej :D
Moze oni akurat nie wiedza ze tak to sie nazywa i mowia na to 'symulacja, symulacja' ;)

Odpowiedz
Cytat
belik555

Weekendy pokerowe charakteryzują się bardzo dużą ilością fishów . Stoliki są bardzo dochodowe i fajnie się gra . Ja oczywiście w ten weekend nie wykorzystałem tego bo nie grałem za wiele . Po 4382 rękach mój wynik w tym miesiącu to 168.90 BB . Mój bankroll wynosi 850 $ . W turnieju dla silverstar załapałem się do miejsc płatnych co zwiększyło mojego rola o całe 6 $ .

Wczoraj udało mi się powiększyć również mojego rolla bukmacherskiego stawiając 100 zł na Brazylie w meczu z Włochami . Brazylia była tu dużym faworytem . Można było na nich zagrać po kursie 1.40 ja jednak zagrałem po 1.35 z profitem 35 zł . Dzisiaj oglądałem mecz Włochy –Serbia . Makaroniarze zupełnie bez formy twierdzę tak na podstawie dwóch meczy które obejrzałem . Kompletnie nic nie prezentują swoją grą za to Kubańczycy grają rewelacyjnie w tym turnieju . Zobaczymy co pokażą w meczu finałowym z Brazylijczykami . Obstawiłem tu na Brazylię 100 zł do wygrania mam 40 zł . Zobaczymy co Kubańczycy zaprezentują . We wcześniejszej fazie ograli Brazylię . Miłego kibicowania jak ktoś szykuje się na mecz .
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Belik555

Odpowiedz
Cytat
cezary1989

Pisz pisz bracie beliku!! :P Trzeba w końcu zacząć kosić siano na tym poksie ;). Ja póki co od dłuższego czasu stoje w miejscu z rollem i trochę odechciało mi się gry
Gl :)

Odpowiedz
Cytat

Widzę również trzy piąteczki na końcu nicku, domyślam się że z jakiejś sceny e-sportowej ? : )

Odpowiedz
Cytat
belik555

Brazylia wczoraj nie zaskoczyła mnie tak jak się spodziewałem . Gładko wygrali z Kubą . Od początku do końca kontrolowali wynik meczu . O czym należy tu wspomnieć ? Obejrzałem trzy mecze Canarinios (Włochy, Polska , Kuba) żadna z tych drużyn nie nawiązała równej walki z Brazylijczykami . Tak duża jest odskocznia między Brazylią , a pozostałymi reprezentacjami . W trakcie mistrzostw mój znajomy powiedział mi , że Włosi bez formy . Dotarli do półfinału . Obejrzałem ich i ta reprezentacja to nie ta co wcześniej faktycznie zupełnie bez formy . Nie śledziłem wcale szczegółowych informacji dotyczących reprezentacji Włoch , wystarczyła mi niewielka informacja , żeby stwierdzić , że kurs na Serbów to dla mnie value .

Serbowie można powiedzieć dosyć gładko pojechali Italię . W wielu akcjach przesądzał lider serbskiej kadry Ivan Milijkovic . Oglądam siatkówkę już wiele lat od samej podstawówki . Ten gracz prawie zawsze jest w dobrej formie i prowadzi swoją reprezentacje do zwycięstwa . Jestem mu wdzięczny za bardzo dobrą grę i postanowiłem nagrodzić go tym , że zamieszczę jego zdjęcie na swoim blogu . Brawo Ivan .

Nagrody indywidualne mistrzostw świata we Włoszech:

najbardziej wartościowy (MVP): Murilo (Brazylia)

atakujący: Maksym Michajłow (Rosja)

blokujący: Robertlandy Simon (Kuba)

zagrywający: Clayton Stanley (USA)

libero: Ferdinand Tille (Niemcy)

rozgrywający: Nikola Grbic (Serbia)

punktujący: Iban Perez (Hiszpania)

Mam nadzieję , że nie zanudziłem was informacjami z mistrzostw świata , ale chciałem o tym napisać gdyż sporo czasu spędziłem w weekend oglądając potyczki siatkarskie .

Belik555

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez belik555
Brazylia wczoraj nie zaskoczyła mnie tak jak się spodziewałem . Gładko wygrali z Kubą . Od początku do końca kontrolowali wynik meczu . O czym należy tu wspomnieć ? Obejrzałem trzy mecze Canarinios (Włochy, Polska , Kuba) żadna z tych drużyn nie nawiązała równej walki z Brazylijczykami . Tak duża jest odskocznia między Brazylią , a pozostałymi reprezentacjami . W trakcie mistrzostw mój znajomy powiedział mi , że Włosi bez formy . Dotarli do półfinału . Obejrzałem ich i ta reprezentacja to nie ta co wcześniej faktycznie zupełnie bez formy . Nie śledziłem wcale szczegółowych informacji dotyczących reprezentacji Włoch , wystarczyła mi niewielka informacja , żeby stwierdzić , że kurs na Serbów to dla mnie value .

Serbowie można powiedzieć dosyć gładko pojechali Italię . W wielu akcjach przesądzał lider serbskiej kadry Ivan Milijkovic . Oglądam siatkówkę już wiele lat od samej podstawówki . Ten gracz prawie zawsze jest w dobrej formie i prowadzi swoją reprezentacje do zwycięstwa . Jestem mu wdzięczny za bardzo dobrą grę i postanowiłem nagrodzić go tym , że zamieszczę jego zdjęcie na swoim blogu . Brawo Ivan .

Nagrody indywidualne mistrzostw świata we Włoszech:

najbardziej wartościowy (MVP): Murilo (Brazylia)

atakujący: Maksym Michajłow (Rosja)

blokujący: Robertlandy Simon (Kuba)

zagrywający: Clayton Stanley (USA)

libero: Ferdinand Tille (Niemcy)

rozgrywający: Nikola Grbic (Serbia)

punktujący: Iban Perez (Hiszpania)

Mam nadzieję , że nie zanudziłem was informacjami z mistrzostw świata , ale chciałem o tym napisać gdyż sporo czasu spędziłem w weekend oglądając potyczki siatkarskie .

Belik555

I kto by powiedział że na buk macherce można zarobić :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
belik555

Serdecznie chciałem powitać na swoim blogu użytkownika Cezary1989 który nie chciał zemną fajeczki ostatnio zapalić . Drogi Cezary1989 ja przyjąłem zasadę , że trzeba kosić umiejętnie wiedzę .Podstawowa zasada to aby cały czas zwiększać swoją wiedzę i być lepszym . Pieniądze przyjdą same . Swoją drogą rozumie frustracje jak miesiąc wcześniej to sporo ponad średnia krajowa . Pamiętaj jednak "Dziś przegrałeś dużo żeby jutro wygrać więcej..." .Ze swojej strony życzę sukcesów i dużej dużej pracy nad sobą brat.

Witam również pokermaster z trzema piąteczkami .
Scena esportowa to mój chleb od jakiegoś czasu . Przez wakacje ją zaniedbałem , ale teraz obiecuję się poprawić i znowu wracam do tego świata . Pokerowy mistrzu czy Ty też sobie dorabiasz na bukmacherce ? Masz jakieś doświadczenie ? Masz może swojego bloga chętnie bym poczytał ? Ostatnio śledzę historie wielu użytkowników z PS . Z miłą przyjemnością dołączę Ciebie jako jednego z nich ?

Witam także mqrcin . Twojego Bloga również bym poczytał jeżeli masz .

Przyjaciele piosenka dla was

Belik555

Odpowiedz
Cytat
belik555

Napisane przez SemperParatus

I kto by powiedział że na buk macherce można zarobić :f_biggrin:

Witam Pana kierownika w moich skromnych progach .
Bukmacherka jest okrągła bramki są dwie . Można jednak jak się okazuje .

Odpowiedz
Cytat

Belik555 - Kiedyś grałem dość często, teraz już raczej sobie odpuściłem, ale dalej lubię się pobawić :f_thumbsup: Bloga ofc jakiegoś tam mizernego prowadzę Jestem zwycięzcą.
A że tak jeszcze spytam, jaka gierca ? :)

Odpowiedz
Cytat

Ja również grałem w buka, ale to sporo czasu na analizę kosztuje. Poza tym raz idzie raz nie. Dałem sobie spokój jakiś czas temu.

Co do poksa olej cele finansowe i poziomy. Graj kiedy możesz i skup się na decyzjach. Reszta przyjdzie. Idzie Ci zresztą nieźle.

Odpowiedz
Cytat
trzcinek

kropeczka i good luck

Odpowiedz
Cytat