Przejdź do forum
NEWSY - Wasze opini...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NEWSY - Wasze opinie

46 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
3,314 Wyświetlenia
JacekPL

Proszę wszystkich o opinię na temat newsów.

Czy je czytacie, czy podobają się Wam, dlaczego wpisujecie albo nie wpisujecie komentarzy (na którym nie ukrywam nam bardzo zależy, by móc się stale rozwijać potrzebne są nam Wasze opinie).

Stąd, proszę również o aktywne uczestnictwo w tym wątku!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dla krótkiego przypomnienia: mówię o zakładce NEWS (czwarta zakładka z prawej strony na listwie)

lewa kolumna: Świat pokera

prezentujemy tu newsy ze świata pokera - turnieje live, ciekawostki, życie gwiazd

kolumna środkowa - Świat PokerStrategy

Informacje o nowych treściach na naszej stronie, nowe artykuły, filmy, promocje i ich wyniki, nowi współpracownicy

kolumna prawa - Promocje i freerolle

Informacje na temat promocji na platformach pokerowych

--------------------------------------------------------------------------------------------------

45 odpowiedzi

Ja tylko przeglądam newsy ze strony głównej. A komentuje jeżeli coś mi się spodoba/ nie spodoba, zaskoczy, ucieszy itp. :P :)

JacekPL

Szczepans napisał

Ja tylko przeglądam newsy ze strony głównej. A komentuje jeżeli coś mi się spodoba/ nie spodoba, zaskoczy, ucieszy itp. :P :)

To rozumiem Szczepansie, że nowe arty i podsumowanie miesiąca ani Cię chłodzi, ani parzy :] :] :]

To napisz proszę, które Ci się podobały, a które np w ogóle Cię nie interesują.

Bardzo mi się podoba :D Tylko za pierwszym drugim razem jestem bardzo mile zaskoczony. :D Potem to już takie oczywiste i byłbym smutny, gdyby tego nie było.
Na przykład, od wczoraj czekam na kolejny artykół o Wojnie Adminów, chociaż nie brałem udziału to wiem, że takowy będzie i zapewne się wpiszę tylko dlatego, aby pogratulować naszemu koledze ładnej wygranej, a nie tak sobie. (Bardzo lubię jak ktoś wygrywa z naszych dużo $ :D ) :P

Uważam, że fajni by było też dawać ifno o innych turniejach, w których nasi biorą udział i osiągają coś fantastycznego. Jak na przykład wczorajszy freeroll, gdzie dalej. chyba na 10 osób zakwalifikowało się pięciu naszych. :]

Rozumiem rozgoryczenie Jacka i jak najbardziej go popieram. On razem z simoo i grupą ludzi stojących za nimi produkują dla Was nowe treści, artykuły, newsy...
A jaki jest Wasz odzew?? Żaden, bo odzewem nie można nazwać kilku komentarzy, które i tak pisane są ciągle przez tych samych ludzi.

Panowie, widzieliście jak wygląda życie w innych community, np. niemieckiej?? Tam aż roi się od komentarzy i w ten sposób społeczność żyje oraz opłaca się coś dla takiej społeczności zaoferować nowego.
I nie chodzi tu tylko o komentarze, lecz także o forum. Mam trochę szczęścia i trochę dukam po niemiecku, więc czasami zaglądam na ichnie forum. Oni tam nawet zajmują się takimi sprawami jak wojna na Kaukazie. A my co?? "Kiedy zostaną naliczone punkty z TItana..." to najczęstszy temat i pytanie. Również ważne, ale ...
Panowie i Panie, żyjecie już w wolnym kraju i nikt Wam nie zabrania waszego zdania, więc dlaczego sami sobie go zabraniacie i się nie wypowiadacie???

Ludzie, czy Wy myślicie, że polska sekcja PS będzie bez Was istniała?? Jak każda firma, PS kieruje się również zyskiem. Jeśli nasza sekcja nie będzie przynosić zysku, to po prostu zostanie zamnknięta i dopiero wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. I oczywiście będziecie winę przypisywać adminom, bo za mało robili.
A co Wy robicie, aby rozwijać naszą sekcję???

Oczywiście każdy chce to 50$ i każdy patrzy tylko, jak by tu wyciągnąć kasę. Ja również nie jestem lepszy i się zarejestrowałem właśnie z tego powodu ;).
A zastanowiliście się, że życie na forum może być formą, bardzo zresztą przyjemną, spędzenia czasu? Czy jesteście wszyscy takimi materialistami i nie dostrzegacie nic innego poza symbolem $? Czy zawsze trzeba Was prowadzić za rękę??

Nie tak dawno przez forum przelała się fala krytyki na forum, bo nasi admini nie potrafią nic robić. Jaka była ich odpowiedź? Ponad 70 artykułów w sierpniu. A co z Wami? Tylko parę słów podziękowania.
Oni potrzebują również Waszego wsparcia, muszą widzieć, że też bierzecie udział w życiu forum. A widać to jedynie, jeśli będziecie się wypowiadać.

Pozdrawiam,
jak zawsze czujny dohpaZ

Wg mnie newsy to dobra rzecz :).

Ze świata pokera czytam najczęściej opisy gry na finałowych stolikach. Podobają mi się zwłaszcza dramatyczne streszczenia najważniejszych akcji.
Ze świata PokerStrategy zawsze choć rzucę okiem na każdy artykuł. Wg mnie świetne jest dawanie nam znać, że w jakimś dziale pojawiły się nowe artykuły (no bo przecież jak go kiedyś przeczytałem i zrozumiałem, to raczej nie często zdarzy się, że tam wrócę). Dowcipne opisy jakichś wojen też chętnie czytam od deski do deski (mimo, że nie biorę w nich udziału).
A o promocjach i freerollach też czytam, zwłaszcza, jeśli chodzi o Titana, gdzie pogrywam sobie.

Ogólnie myślę, że newsy są bardzo pożyteczne, nawet jeśli dublują informacje, które można znaleźć i na forum, bo zwracają uwagę na wg mnie najistotniejsze sprawy, które się wokół dzieją (na forum taka informacja może utonąć w natłoku innych).

A co do komentarzy. Sam niewiele ich dodaję. Robię to głównie wtedy, kiedy chcę się czegoś dowiedzieć lub o coś zapytać. Powodów jest parę, ale głównie taki, że jakiś konstruktywny komentarz wymaga ode mnie zaangażowania, na które nie mam czasu (np. ten post zajął mi ok. 15 min, które powinienem był przepracować ;) ) w związku z pracą, studiami, dziewczyną i pokerem, ponadto brakuje mi chęci i trochę odwagi włączyć się w pełni w brać PokerStratedżystową ;)

Wszystkim, którzy dotrwali z czytaniem do końca, dziękuję za uwagę...

damianpat

Kembi, ale na tym to polega więc nie wstydź się i włącz
Dohpa ma sporo racji, ponieważ odzew na forum i komentarze do newsów są wyznacznikiem tego w jaki sposób społeczność ocenia prace załogi PS ;)

dlatego do pracy, im będzie tego więcej, tym więcej będziemy Wam w stanie zaoferować ;)

KeMbi napisał
...
Powodów jest parę, ale głównie taki, że jakiś konstruktywny komentarz wymaga ode mnie zaangażowania, na które nie mam czasu (np. ten post zajął mi ok. 15 min, które powinienem był przepracować ;) ) w związku z pracą, studiami, dziewczyną i pokerem, ponadto brakuje mi chęci i trochę odwagi włączyć się w pełni w brać PokerStratedżystową ;)...

Czyli jak u wszystkich.
KeMbi, ja również pracuję, moja żona jest ciężko chora i mam 3 letnią córeczkę, którą muszę się sam zajmować, a pomimo to jak rzucę okiem, to zawsze coś napiszę. Jest to sygnał dla załogi (fajne określenie, damianpat ;) ), że ktoś to w ogóle czyta. Wystarczy czasami jedno słowo.

No i nie bój się, przecież nikt Cię nie obedrze ze skóry. Więcej odwagi.

JacekPL

No to zaczęła się dyskusja.

KeMbi,

Właśnie o takie opinie mi chodzi. Dzięki za szczerość!

Jak czytasz newsa, napisz tylko super news, kicha, albo Podobało mi się, Pozdro.

Zajmie 15 sekund, a nie 15 minut, a my wtedy widzimy, że ktoś to czyta.

Pozdrów dziewczynę i uważaj na szefa !!! ;)

Każdy komentarz jest ważny, bo pomaga tworzyć lepszą stronę.

Jak zawsze podkreślam - robimy to dla Was - nie dla siebie.

Rozumiem rozgoryczenie Jacka i jak najbardziej go popieram

dohpaZ, ja nie jestem rozgoryczony, proszę po prostu o opinię naszych użytkowników. Dążymy do osiągnięcia możliwie najwyższego poziomu i chcemy w ten proces zaangażować tych, dla których to robimy. ;) :] :)

U mnie wejście na PS wygląda tak: Strona główna (sprawdzenie punktów) -> News -> Forum.

Newsy te, które są z reguły czytam, omijam jedynie te z rubryki "Promocje i freerolle", które nie dotyczą mojej platformy, czyli PokerStars. I właśnie - bardzo brakuje mi newsów z tej platformy. Chociażby od wczoraj ruszyły darmowe satelity do EPT w Warszawie, w strefie PL zniknął iXi, zamiast niego pojawiły się Freeroll $200 i Turnieje Eurogol + do tego ostatnie dwa turnieje Pucharu Lata.

Z pozostałych rubryk raczej czytam wszystko. Podobają mi się relacje z turniejów i czekam zawsze na nowe artykuły. Szkoda tylko, że za prędko nie dobiję do srebra, ale sesja poprawkowa i inne obowiązki dają się we znaki :(

kaczuba

Ja czytam regularnie i bardzo chętnie newsy ze Świata PokerStrategy, bo w końcu one dotyczą po części również mojej osoby. Szczególnie podobają mi się wywiady, przy okazji przyjmowania nowych kadr czy osiągnięciu dobrych rezultatów jak np. 3 miejsce w SM czy lipcowe TOP250.

Z informowaniem o nowych treściach na forum to jest bardzo dobry pomysł, dawniej tego brakowało jeśli chodzi o artykuły; również podsumowania miesięcznych okresów pracy uważam za trafiony pomysł, z tego powodu że pozwala osobom które nie bywają regularnie na stronie zapoznać się z ostatnim dorobkiem, jak również co może jest jeszcze ważniejsze daje sposobność łatwego zauważenia ile się dzieje dzięki pracy odpowiedzialnych osób i docenienie tego, a zarazem umożliwia to również łatwiejsze dostrzeżenie błędów (konstruktywne krytykowanie) w ogólnym kierunku rozwoju.

O Promocjach i freerollach czytam, co oczywiste, tylko to co dotyczy roomów na których gram, no chyba że jest jakiś chwytliwy tytuł albo dużo komentarzy do newsa.

Z newsów ze Świata pokera szczególnie cenię sobie swoiste felietony Fizoloffa, takie jak o pokerze w Rosji, o kobietach w pokerze, jak również ciekawostki typu elektroniczne karty w 'żywych' kasynach. Z relacji z turniejów najbardziej podobały mi się relacje z WSOPa, ze szczególnym uwzględnieniem ciekawostek w ramkach. Resztę relacji turniejowych czytam selektywnie, tylko jak są to większe i bardziej znaczące eventy albo z jakąś doborową obsadą czy jak jest wzmianka o polskich sukcesach lub niesamowitych wyczynach w nagłówku, ale to wynika że grą turniejową nie jestem w ogóle zbytnio zainteresowany i mam o tym bardzo blade pojęcie.

Jeśli chodzi o komentarze, to staram się skomentować po przeczytaniu jak przyjdzie mi do głowy jakaś myśl (czasem ciekawa, czasem głupia, a nawet raz zdarzyło mi się wypalić z jednym z najbardziej durnych pytań w historii PokerStrategy :D), ale również dla mnie stało się zniechęcające to, że często bywałem jedynym komentatorem i nie chciałem wyjść na 'opłacanego pisarza komentarzy'. ;)

kaczuba napisał
... że często bywałem jedynym komentatorem i nie chciałem wyjść na 'opłacanego pisarza komentarzy'. ;)

Pisz dalej, to będzie nas już dwóch :P

No i dyskusja umarła ;( a tak się dobrze zapowiadało.

VictorM

Ja newsy czytam regularnie raz na dwa tygodnie. Na temat WSOPa wogóle nic nie czytałem, bo chcę oglądać relacje ściągnięte z netu nie znając wyników. Szczerze mówiąc do tej pory nie mam najmniejszego pojęcia, kto w tym roku został mistrzem Main Eventu (nie piszcie, nie chcę wiedzieć). Zaglądam do większości newsów, ale nie wszystkie mnie interesują, więc czytam tylko co niektóre w całości, jak np te o przekonywaniu USA o likwidacji UIGEA. Większość niestety jest zdecydowanie zbyt długa. Wiadomości ze świata PokerStrategy tylko te, na które natrafię na stronie głównej. A to trzecie po prawej, to szczerze mówiąc nawet nie pamiętam o czym jest ten dział, ale chyba coś o wiadomościach z pokerroomów - nie czytam w ogóle. Komentarzy nie wpisuję, bo mi się nie chce, a napisanie "fajny artykuł" to tak jakby nic nie napisać.

JacekPL

VictorM,

W jednym się mylisz!

Napisanie fajny artykuł znaczy naprawdę wiele. Od bardzo ambitnych treści jesteśmy my. Dla tłumaczy, adminów, osób piszących newsy nawet jedno słowo dziękuje znaczy bardzo wiele. Oczywiście komentarze, że news był za długi, za krótki itd pomogą poprawić naszą jakość, ale jak ktoś nie ma czasu, niech skrobnie chociaż "dziękuję, ciekawe". Albo samo "dzięki".

Ucieszy to przynajmniej kilka osób.

damianpat

zwłaszcza ja jestem łasy na pochwaly :)ale to nie pod newsami, ale artami ;)

Fizolowi też na pewno będzie miło,
pomyśli sobie, jest miejsce gdzie mnie cenią ;)

damianpat napisał
zwłaszcza ja jestem łasy na pochwaly :)ale to nie pod newsami, ale artami ;)

Fizolowi też na pewno będzie miło,
pomyśli sobie, jest miejsce gdzie mnie cenią ;)

Problem polega na tym, że w newsie jest napisane, kto jest autorem, a w artykułach niestety nie.
Jeżeli chcesz, to podawaj tytuły artów w Twoim blogu.

damianpat

ale ja nie jestem autorem ;) tylko tłumaczem, a najlepszy tłumacz to taki, którego nie widać ;)

pozostaje praca w cieniu, w ukryciu, dla dobra społeczności ;)

ale jak znajdziecie jakis dobry to skomentujcie, na pewno ktoś się ucieszy ;)

jak będzie zły to też skomentujcie, pisałem o tym, gdzieś, że komentarze są pilnie potrzebne, ponieważ poza nielicznymi profesjonalistami jak Jacek I Simoo no i Fizol, bo to jest artysta, nad artysty ;) większość pracowników, to ludziie, którzy są amatorami, traktują swoją pracę jako dobrą zabawę, lecz chcą się też czegoś nauczyć...

Bardzo lubię dział z newsami, zawsze zaglądam, czy jest tam coś nowego. Nie czytam wszystkich, jakoś jeszcze zbyt krótko gram w pokera by śledzić relacje z wielkich turniejów. Czytam tą rubrykę od czasu do czasu, jak jakiś nagłówek mnie zainteresuje, czyli zazwyczaj jakiś finałowy stolik, rozmowa ze zwycięzcą turnieju, albo coś w tym stylu. Niedługo zacznę czytać więcej, ale jakoś na razie nie mogę się zmusić. Po prostu jeszcze świat wielkiego pokera nie jest moim światem. :)

Wieści z PokerStrategy śledzę regularnie, stąd czytam wszystkie newsy. Miło zobaczyć jak nasza społeczność się rozwija, co nowego powstało i kto prowadzi w wojnie adminów. :) Podobają mi się podsumowania w których można poczytać jakie nowe artykuły powstały. Już ktoś wyżej pisał, że już nie każdy zagląda do działu z artykułami.
Teraz nowa inicjatywa z wątkiem tygodnia też jest ciekawa. W sumie, to i tak czytam większość forum, ale zawsze to będzie jakaś dodatkowa zachęta do tworzenia ciekawych wątków. Chwalebne wyróżnienie. :)

Kolumnę o promocjach też czytam dość często. Ma największą wartość praktyczną. Warto wiedzieć gdzie można najwięcej zarobić czy zagrać w jakimś ciekawym turnieju. Szczególnie, że jeszcze nie znalazłem sobie pokerroomu, na którym chciałbym grać. Teraz właśnie śledzę tą kolumnę, by zobaczyć gdzie warto grać. :) Muszę opuścić Everesta, bo nie nabijam tam Strategy Points.

Ciekawym rozwiązaniem byłoby opracowanie na początku każdego miesiąca jakiegoś porównania promocji z różnych platform, by można było sobie szybko i sprawnie porównać gdzie warto w tym miesiącu grać dla bonusa. :)

To tak podsumowując to co napisałem, wychodzi, że mi się wszystko podoba. ojoj, chyba za dużo wam słodzę. :)

Mi się spodobały newsy Walderama odnośnie turniejów.