Skip to forum
Jaka najlepsza stra...

Notifications
Clear all

[Closed] Jaka najlepsza strategia ?

24 Posts
13 Users
0 Reactions
3,274 Views
tezapl

Witam
jestem nowy, ludzi nie znam takze nie wiem kto kosi kase z pokera a kto nie.

Jedyna rzecz jaka mnie intersuje w pokerze to gruby szmal :)
Gram sobie w pokerka pare miesiecy bez zadnej strategi i oczywiscie wyniki sa slabe, wyjdzie dzieki darmowym turkom z jakies 1000 zl, ktore oczywiscie stracilem.

Tak wiec chialbym sie dowiedziec Was, ale tylko tych ktorzy maja strategie i zarabiaja na pokerze pieniadze a nie ciułają grosze
czego sie uczyc ? Czy grac w NL ? Jak NL to co ? sng i hu daja malo kasy z mojej obserwacji. Strategia SSS jest juz okklepana i kazdy ja zna, ale czy warto sie jej nadal uczyc ?

Chcailbym sie od Was dowiedziec w co zainwestowac czas na nauke pokera bo cche podejsc profesjonalnie i zarabiac na tym kase.
ma ktos sprawdzona strategie to bardzo bym prosil o podzielenie sie doswiadczeniem w co grac aby najlepiej wyjsc w pokerze

23 replies

jeśli grasz na razie bez strategii, to jak się nauczysz choćby i SSS, to będziesz zarabiał. :) Aby grać na wysokich stawkach i zarabiać, to musisz nauczyć się BSS.

Największe pieniądze zarabia się grając turnieje wielostolikowe. Popatrz na pule nagród w dużych turniejach. Tam jest gruby szmal. Jak sobie pograsz jakiś czas, to możesz się postarać i wygrać Sunday Milion na PS. Będziesz ustawiony na jakiś czas. :P

Witam,

Na pewno warto sie zapoznac z pojeciem oddsów i implied oddsów - atrykuly sa dostepne w brazowej sekcji. Matematyka to podstawa. Np. trzymasz pocket pare "66", na flopie pojawiaja sie dwie overkarty: 4, 8, J (rainbow flop bez flush drawa). Przeciwnik robi bet - warto wiedziec, ze kolejna szostke trafisz na turnie srednio raz na 23 razy. Warto tez wiedziec, ze pocket pary najlepiej grac w wiekszym towarzystwie, a niekoniecznie vs 1 przeciwnik. Oddsy i pot-oddsy powiedza ci czy warto sprawdzic.

To byl tylko przyklad. Czesto tez pocztakujacy gracz nie zwraca uwagi na pozycje (wiem po sobie jak bylo kiedys). To sa tez rzeczy ktore daja Ci przewage na dluzsza mete.

Polecam artykuly i nauke. Co do ksiazek: "Winning Low Limit Texas Hold'em" Lee Jonesa i tam zwlaszcza rozdzialy o pozycji i rozgrywaniu podstawowych ukladow.

Czy grac NL czy FL to juz decyzja indywidualna. Jezeli nie lubisz duzych swingów nie polecam NL.

Kolejny wybor to granie fullringow lub stolow SH - to tez kwestia indywidualna.

Co do turniejów- wiele zalezy od gracza - ja gram praktycznie tylko cash tables, do turniejow trzeba miec wiele cierpliwosci i nie zrazac sie pechem.

Na poczatek jednak polecam standardowo SSS.

Pozdrawiam

toony122

tezapl napisał

czego sie uczyc ? Czy grac w NL ? Jak NL to co ? sng i hu daja malo kasy z mojej

Coś lipne te Twoje obserwacje bo HU (cash) to według mnie najlepsze miejsce do zarabiania kasy, ale minimalny poziom to NL 50, wcześniej nie warto się w to bawić.

Ciekawym rozwiązaniem byłoby według mnie zwrócenie uwagi nie na Holdema, ale na pot limit omahe, ostatnio ta gra przeżywa spory rozwój, a poziom jest z reguły o wiele niższy niż w holdemie na porównywalnych stawkach. Jednak jeżeli dopiero zaczynasz to omaha prawdopodobnie nie jest najlepszym wyborem - jeżeli chciałbyś się w nią bawić to radziłbym zacząć dopiero jak będziesz miał rolla pozwalającego na swobodną gre na PLO 25.

Jeżeli chodzi o poszczególne odmiany holdema to każda może być dochodowa, zależy jaki styl gry odpowiada ci najbardziej (z tym, że sss traktuje jako forme przejśową - od zera do big stackera :D )

tezapl

dzieki za odpowiedzi, przede mna sporo czytania artykulow na pokersstrategy.
Zaczne tak jak mowicie i zobaczymy jak to wyjdzie.
Pozdrawiam

tezapl

ok to teraz najwazniejsza rzecz, jakiego softa wybrac ? Jaki polecacie ?

Sting1983

Aby grać na wysokich stawkach i zarabiać, to musisz nauczyć się BSS.

Mam na ten temat odmienne zdanie. Są osoby które grają NL5000 sss i też na tym zarabiają. Wcale nie trzeba przechodzić na bss.

Rodrigo1988

Chodzi oto że grając BSS wygrywasz znacznie więcej ,
Poza tym bardzo interesujące jest to co piszesz ponieważ np. teraz jest 12 w południe na największej platformie pokerowej Starsach , nie ma żadnego FR dostępnego dla NL 5000 na NL 2000 również nie ma żandnego FR
Na NL 1000 są 4 dostępne w tym jeden ma 7 % a drugi 8 % widoczności flopa
I Przy tych 4 stolikach siedzą odpowiednio 2 , 3 , 2, 2 shorty

Na NL 600jest teraz 6 stołów ale na każdym po 3 shorty.
Wiadomo można grać nocami ale wtedy est niewiele lepiej a gra SSS na 3 albo 4 stołach a od NL 1000 na dwóch bądź jednym stole jest nieopłacalna IMO , no chyba że ktoś jest tak dobry że wychodzi na zero .
Ale czy można wyjść na zero na NL 1000 gdzie przy 9 osobowym stole siedzą 3 albo 4 shorty?

ebdul18

ok to teraz najwazniejsza rzecz, jakiego softa wybrac ? Jaki polecacie ?

Ja polecam poker stars największy room w sieci, najlepszy soft i ocean fishy na mikrolimitach. Idealne miejsce do rozpoczęcia. Bardzo łatwo i szybko wyrobisz tam bonus startowy, co jest ważne dla początkującego. W razie jakichś początkowych niepowodzeń poratuje Cię kaska z bonusu.

pozdro

z softu, to polecam, Everesta, na niskich limitach jest tam dość dużo stołów. Nie ma co narzekać. Soft bardzo ułatwia grę na wielu stołach. Ma przycisk do podbijania o wielkość puli, działa szybko i sprawnie, przy 8 stołach nie robi problemów. :)

Ja polecam Titan Poker. Duzy rakeback, az 4SP za $1 rake'u - szybko wyrobisz srebrny status, fajny soft, duzo stolów, ladna grafika, mini-tables, no i stawki juz od $0.01 / $0.02. :)

thefoe

nie powielaj moich bledow. Trzymaj sie mocno BM, to JEST NAJWAZNIEJSZE, po drugie nie graj na mikrolimitach FL. Dlaczego? Bo rake cie zjada: gracze nie chca foldowac i grasz metoda 5 krokow do przodu, 4 w tyl. A rake cie wsuwa. Zagraj FL HU na mikrolimicie, po pol godzinie w stackach zostanie jakies 3/4 kasy!
odsy outy tez gowno daja, bo jak na riverze masz 5 kolesi to polowa tali gra przeciwko Tobie, a wiekszosc twoich outow nie koniecznie sa tylko Twoje.
Dlatego> najpierw SSS, tzreba umiec tylko stoly dobrac i miec refleks w grze wielostolikowej. Przy okazji, uczysz sie jak w pozniejszej perspektywie BSS, czytac shorty. Potem jak sie ma bankroll gdzies na 1/2$ to mozna przejsc na FL, gdzie najbezpieczniej wyczwiczyc outy i oddsy.

Ja dopiero kilka dni temu przeszedlem na SSS z FL. Odpoczywam psychicznie, bad beat rzadki, fold equity wysoki, a nawet kasa w koncu jakos idzie... na Fl wroce dopiero jak mi BM pozwoli grac 1/2

tezapl

co do softu to wlasnie chcialbym na titanie pograc ale niestety konto mam juz tam zalozone, wkleilem nicka i zaznaczylem ze juz mialem konto,
Musze sie do kogos zglosic czy jakos mail mi przyjdzie ? I jak tak to kiedy bo czas nagli.

Co do roomow zeby punkty lecialy z pokesrstrategy to mam do wyboru tylko:
titan moze
pokerroom
interpoker
landrokers

landrbrokers odpada bo pah migocze na tych stołach, najlepszy bylby chyba wlasnie ten titan.

tezapl napisał
co do softu to wlasnie chcialbym na titanie pograc ale niestety konto mam juz tam zalozone, wkleilem nicka i zaznaczylem ze juz mialem konto,
Musze sie do kogos zglosic czy jakos mail mi przyjdzie ? I jak tak to kiedy bo czas nagli.

Nie wiem, moze sie myle, ale chyba trzeba miec nowe konto na platformie zeby móc otrzymac kapital startowy. Ale niech sie ktos wladny w tej kwestii wypowie, bo pewien nie jestem.

pozdrawiam

tezapl

nie chodzi mi o kapital startowy tylko zeby mi punkty lecialy

na everescie najszybciej pkty lecą, poza tym do limitu nl50 to najwieksze akwarium chyba jakie istnieje w naszej ofercie

hellYeahEnT

dariolysy napisał
na everescie najszybciej pkty lecą, poza tym do limitu nl50 to najwieksze akwarium chyba jakie istnieje w naszej ofercie

Ja gralem na NL50 tam i duzo sie nie zmienia ;)

Chyba ze myslales do NL50 wlacznie.

tezapl

Mam dylemat,
toony122 polecil omahe i wedlug mnie bardzo fajny pomysl.
Doradzcie mi, chce poswiecic sporo czasu na pokera i uczyc sie caly czas ale tak zeby ta przyszla nauka dala zarobic.
Czy wybrac omahe ?

toony nie polecił ci Omahy, a nawet odradzał gry w tą odmianę pokera.

toony122 napisał

Jednak jeżeli dopiero zaczynasz to omaha prawdopodobnie nie jest najlepszym wyborem - jeżeli chciałbyś się w nią bawić to radziłbym zacząć dopiero jak będziesz miał rolla pozwalającego na swobodną gre na PLO 25.

Ja również uważam, że powinieneś zacząć od Hold'ema i przejść na Omaha dopiero wtedy, gdy będziesz miał odpowiedniego bankrolla. Powodów jest kilka, a najważniejsze to:

1. Omaha jest trudniejsza od Hold'ema.

2. Dużo łatwiej nauczyć się Omahy, jeśli grałeś już w Hold'ema.

3. Omaha to większe swingi

Pozdrawiam

Omaha masz duzo wieksze wachania kasy a do tego AAxx w omaha to nie to samo co AA w texas holdem,wiec najpierw naucz sie holdema.

Ostatnio slyszalem taka strategie dla poczatkujacych,naucz sie najpierw:

1Holdem limit
2No limit
3 Omaha.