simoo napisał
Raczej "lub więcej"... Poza tym hellYeahEnT - załóżmy, że PS zarabia, tak jak napisałeś, 250$ na graczu, który ugra 5000 StrategyPoints. 250$ - 50$ kapitału startowego - 100$ bonusu = 100$ dla PS
A co z graczami, którzy w godzinę przegrywają cały kapitał? A co z wypłatami dla pracowników? A co z opłatami za serwery? A co z promocjami? Wydatków jest naprawdę sporo, ale nie będę ich tutaj wszystkich wymieniał, bo nie o to mi chodziło...
Chciałem ci tylko uświadomić, że to właśnie dzięki takim graczom, jest w ogóle możliwe coś takiego jak PokerStrategy. Właśnie na takich graczach PokerStrategy zarabia pieniądze, i to właśnie dzięki nim PokerStrategy jest największą szkołą pokera na świecie, mającą ponad milion użytkowników.
Gdyby PS oddawało np. 25% swoich zysków za każdego poleconego, to wątpię, że miałbym możliwość napisania tego posta, bo naszego serwisu by już po prostu nie było...
Pozdrawiam
AD.1 Czesc: Ale przeciez on nie przestanie grac, po ugraniu 5000SP zeby PS musialo wychodzic tutaj na plus.. Wlasnie chodzi o to, ze taki osobnik np w ciagu roku ugra srednio 3k SP miesiecznie - co jest malo optymistycznym zalozeniem, Co daje juz +1,800$. Wiec Nie mow mi, ze PS jest biedne i ze za taka "kure znoszaca zlote jaja" 100$ to wszystko na co stac PS. Nawet jezeli mialoby wyjsc na minus po 5,000SP to inwestycja czysto oplacalna w dalszej perspektywie. Wiec nie bron PS, bo nie obronisz

AD.2 Czesc: Wiem, ze dzieki takim gracza, ktorzy pomnozyli swoj kapital startowy i raczej nigdy go nie przegraja(chyba ze przestana grac w pokera) dziala PS, ale jakby nie patrzec to Dzieki nam macie takiego gracza, bo jakos go wkrecilismy w pokera. Nie mow, ze PS by upadlo gdyby na takim zarabialo 1350$ zamiast 1800$, bo to i tak +1350$, a to chyba lepsze niz +0$, bo tyle ps by miala gdybysmy go nie wciagneli do gry.
Moim zdaniem nawet PS by zarabial wiecej przy takim rozkladzie, bo gracze zaczeli by "dbac" o swoich zaproszonych chcac zrobic z nich jak najlepszych pokerzystow. Dlatego duzo mniej osob przegrywaloby swoje kapitaly startowe.
edit: A w ogole pisze tego posta, bo brakuje w ankiecie odpowiedzi: "Nie podoba mi sie struktura tego programu"