Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Ongame- drugie podejście-kuken's diary

175 Posts
33 Users
0 Reactions
10.8 K Views

Wczoraj bonus pojawił się na koncie, więc dziś w końcu zasiadłem z myślą, żeby się przekonać czy mogę myśleć na poważnie o pokerze czy poniosę sromotną klęskę, która raz na zawsze pozbawi mnie złudzeń co do tej gry. Artykuły na temat SSS przeczytałem kilka razy, obejrzałem filmik z treningu, który naprawdę dużo pokazał i włączyłem PartyPoker bo wiem,że najwięcej nauczy mnie praktyka. Chciałem zacząć od najnizszego limitu, no ale trzymając się strategii min buy-in to na 0.02/0.04 buy-in 2$ to za dużo więc zacząłem od 0.05/0.1$. Włączyłem 1 stół i patrząc w kartki z notatkami próbowałem grać. Nie dochodziły żadne ciekawe karty więc postanowiłem otworzyć jeszzce jeden stół. Teraz wiem, że był to błąd bo na początku naprawdę było się ciężko połapać w grze i całej strategii. Na początku byłem mniej więcej na zero wygrywając kika rozdań, lecz później spadłem gdzieś o -5$ (zacząłem grać coraz bardziej nerwowo- wchodziłem np.
A i 8 odbiegając od strategii). Z czasem stwierdziłem, że to nie ma sensu i trzymam się jej ściśle. Dodam, że największą trudność sprawiała gra na flopie, ewentualnie po przebiciu na flopie przez innego gracza, albo z kartami typu trash po wejściu do gry z BB. Wiem, że tu popełniłem najwięcej błedów i najwięcej nerwowych euchów. Jednak z czasem zacząłem rozumieć o co w tym całym SSS chodzi. Grałem w 99% zgodnie ze strategią, co przyniosło rezultat bo wyszedłem z debetu gdzieś na 51,5$. Dodam, że kończyłem grać na 3 stołach- nie przynosiło mi to większych trudności. Podsumowując grałem gdzieś 4 godziny co przyniosło 22 pkty Poker Party
Na końcu mam kilka pytań- czy gracie w 100% zgodnie z SSS??
Czy dobrze, że zacząłem na takiej stawce???
Jak się liczą te punkty Poker Party??

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i porady.

174 replies

Powodzenia :)

Ja jak grałem SSS to się starałem trzymać w 100%, ale w praktyce było to około 95%. Np. czasem pozwalałem sobie na limp z małą parą, a jak nie trafiałem seta, to natychmiast fold. Jeżeli jesteś początkujący, to radzę trzymać się na 100%, to (podobno) nie możliwe jest żebyś zbankrutował.
W 2 tygodnie tą strategią zrobiłem ok. $50, więc nie było chyba źle.

Dobrze, że zacząłeś grać na NL$10, bo na NL$4 nie ma możliwości gry SSS.

O punktach Party możesz poczytać na stronie internetowej PartyPoker.com

Ja również życzę powodzenia!!!

btw: zapraszam na treningi! ;)

Pozdrawiam

Ja osobiscie nigdy nie grałem SSS. Gdy zaczynalem przygode na pokerstrategy byla mozliwosc wyboru SSS albo BSS. I wybralem odrazu ten 2 wariant napewno trudniejszy ale jednoczesnie jak dla mnie ciekawszy. Jednak z perspektywy czasu widze ze SSS jest bardziej odpowiednia dla ludzi ktorzy dopiero zaczyna. Badz cierpliwy i caly czas sie ucz a sukcesy napewno przyjda :D good luck ;D

Witam ponownie- niestety nie jestem w najlepszym pokerowym nastroju- moje konto zmalało o połowę, a nawet więcej -z 60$ do 23$ w dwa dni, trochę straciłem grając troszkę inaczej niż SSS,powiedzmy, że moje SSS ale nieco zmodyfikowane, ale wczoraj i dziś grając tylko SSS poszło około 10$ do tyłu- najczęściej denerwujące są przegrane np. z parą AA na jakąś fuksiarską trójkę lub strita, który dochodzi kolesiowi na riverze. I tutaj mam pytanie- czy grać dalej SSS czy spróbować się odkuć gdzie indziej??? Bo gram na kilku stołach- punkty ładnie lecą- już mam ponad 150 no ale konto maleje :(

Ja radzę zacisnąć zęby i grać dalej. Masz jeszcze ponad 11BI, co pozwoli ci na pewno dotrwać do bonusu (tak myślę:P).

Trzymaj się. głowa do góry i graj 100% SSS. Każda zła passa kiedyś przminie. A z mojego doświadczenia wiem, że długofalowo SSS przynosi niemałe zyski.

z 60$ do 23$ w dwa dni, trochę straciłem grając troszkę inaczej niż SSS,powiedzmy, że moje SSS ale nieco zmodyfikowane

Kurde, ja tego nie rozumiem... kuken! Strategia SSS, to matematyka! Została ona obliczona na podstawie setki tysięcy rozegranych rąk. Nie ma czegoś takiego jak "moje SSS ale nieco zmodyfikowane"! Graj 100% strategią SSS, oglądnij filmik(i) magica83, odwiedź jego treningi! - 40$ grając SSS na NL10 to kupa kasy i nie jest to na pewno wina tego, że miałeś tam jakieś bad beaty. Jak chcesz wygrywać, to musisz się niestety trzymać pewnych zasad... W innym wypadku przegrasz całą kasę. :(

Pozdrawiam

ja glownie gram Fixed limit ale czasami sobie zagram SSS, glownie jak jestem zmeczony i nie mam sily myslec i czasami zeby szybko wyrobic bonusa. SSS jest na tyle fajna ze nie trzeba miec prawie zadnych umiejetnosci zeby wygrywac bo jak powiedzial simoo to czysta matematyka, chyba jedyna umiejetnoscia potrzebna do gry jest cierpliwosc. ja trzymajac sie scisle SSS wygrywalem dosc duze kasy, lacznie na NL10 zarobilem 20$. jedyna zmiana ktora wprowadzilem to to ze limpowalem niskie pary z buttona albo SB jak przedemna bylo duzo limperow, czasami z SB limpowalem suiced connectory.
Trzymaj sie Kuken scisle notatek a napewno wyjdziesz do przodu, cierpliwosci!

Oleyy1

no wlasnie widze, ze malo kto opiera sie pokusie limpowania malych par. ja polecam zrobic maly eksperyment. foldujcie wszystkie pary, a potem sprawdzajcie czy na flopie wypadl set. dodajcie do tego ilosc przebic po was, ktorych nie mozecie sprawdzac.

mam niejasne przeczucie, ze wyjdzie sie na minus. ale moze sie myle. (nie zebym jakies sukcesy odnosil w SSS; po etapie nauki i straconych 15 eur, moj wykres zyskow/strat moznaby odczytac z oscylatora bez wprowadzania danych :) )

Limpowanie pocketów grając SSS, to na 100% -EV! Taki limp opłaca się dopiero wtedy, gdy nasz stack i stack naszego przeciwnika, jest co najmniej 15 razy większy od podbicia. Setem chcemy wygrać całego stacka przeciwnika, co grając SSS, jest po prostu niemożliwe. Pomijam fakt, że limpując pocketa z early position, bardzo prawdopodobne jest to, że za nami ktoś podbije - i co wtedy???

Pozdrawiam

z early position jasne jest ze sie nie oplaca, jesli juz o tym myslec to oczywiscie z BU albo SB. nie znam sie dobrze i glebiej tego nie przemyslalem, ale moj tok myslenia wygladal tak: set trafia sie na flopie w 1:7,5 a mozemy wygrac od 1 przeciwnika maksymalnie wielkosc naszego shortstacka czyli zazwyczaj 20BB, czyli placac 1BB, majac paru limperow przed soba moze to byc oplacalne. bardzo mozliwe ze gdzies jest blad w tym mysleniu.

Przemyślałem sobie wszystko i obrałem następującą strategię:

- gram na najniższym limicie 0,02/0,04 na 3 stołach;

- wchodzę do gry z 2$(chcę jak najbardziej zamortyzować ewentualne starty);

- stół opuszczam najczęściej przy osiągnięciu ok.3,5$, ale nie jest to regułą- czasem siedzę dłużej gdy na danym stole idzie mi wyjątkowo dobrze, wczoraj miałem nawet 7$;

- gram tylko dobre układy, czyli okresliłbym się jako tight, ale czy agressive- nie wiem, jestem za mało doświadczony, żeby się tak okreslić;

- zapytacie czemu nie gram w 100% SSS??- jakoś nie czuje tej strategii, wydaje mi się, że zagłebiając się powoli w artykuły pokerstrategy jestem w stanie wyrobić własny dobry styl, pozwalający się piąć finansowo w górę.

- a teraz najważniejsze- bankroll- ostatni post pisałem przy 23$, dzis mam na koncie 28,5$, jednak stan mojego budżetu możnaby opisać prawie dokładną sinusoidą z amplitudą ok.5$. A więc z 23$ spadłem do 21$, by w ciągu 2 dni dojść do 30$. Następnie nastąpił okres małych wahań i znów spadku do 22$. Po dojściu znów do 30$ i bardzo udanej sesji miałem jeszcze pół godzinki wolnego czasu i przegrałem 5$ w 3 rozdaniach z niewiarygodnymi układami. Oczywiście na 2 dzień minus się powiększył- do 21$, ale... oczywiście wieczorną i ranna sesja skończyła się na wyraźnym plusie. I w tej chwili jest ok.29 $ na koncie.

-party points, bez multiplikatorów mam w tej chwili 225, czyli 35 % bonusa;

Co zauważyłem- za małą uwagę zwracam na grę przeciwko potencjalnym stritom i flushom. Naciąłem się na takie układy juz tyle razy, że teraz folduję częściej jeśli czuję zagrożenie ze strony takiej ręki.
Moja "najgorszą" z najsilniejszych rąk na preflopie to KK- w 50% przypadków nacinam się na AA. No ale już słyszałem, że takie uroki Party.

Wieczorem postaram się wstawić przykładowe rozdania na forum(narazie muszę obczaić jak to się robi i znaleźć jakieś typowe dla mnie zagrania), gdyż mam swiadomość, że pewnie duuużo mozna poprawić w tym względzie. I wtedy będę wdzięczny za uwagi co i jak inaczej zrobić

A tymczasem nie krzyczcie na mnie za bardzo...

magic83

hehe, ja tam na ciebie nie krzycze (pamietaj o tym jak bedziesz mial juz te miliony kto na ciebie tutaj krzyczal :):):) - chociaz czasem ci sie nalezy)

Widze ze zaczynasz lapac o co w tym chodzi piszac o sin masz racje, gra sss to krok do przodu dwa w tyl trzy do przodu jeden w tyl. Zmierzam do tego ze gra sie bardzo skokowo, zdarza mi sie ze nieraz zanim rozsiade sie wygodnie w fotelu to nie wiem gdzie zniknely moje stacki na kilku stolach i nie znaczy ze popelnilem jakis blad tylko nie trafilem all in. Taki jest sss dostaje sie czesto falami jakies rece i trzeba grac nie wolno sie wachac. Najgorsze co mozna zrobic to spojrzec na wyniki z sesji zobaczyc ze jestes w plecy 2-3 stacki i powiedziec "pierdo...... mnie to wszystko" Ja zawsze staram sie grac conajmniej 2h jak juz siadam nie przejmowac sie za bardzo rezultatami i systematycznie wychodze na swoje:) czego i tobie zycze!!

"...mialem jeszcze pol godzinik wolnego czasu..." oczyma wyobrazni juz widze jak ktos krzyczy kto inny oglada telewizor w kolo biega pies a ty siedzisz na spontanicznej sesji, lepiej tak nie grac!! Powinnes byc jak bokser wychodzacy do ringu jak siadasz do sesji max koncetracja!!Tylko nie uderz monitora (swoja droga odkad zmienilem monitor crt na lcd przestalem w niego uderzac:) jest jakos mniej stabilny)

"party points, bez multiplikatorów mam w tej chwili 225, czyli 35 % bonusa"
Dokladnie bonus jest twoim glownym celem malymi kroczkami zblizasz sie do niego i o to chodzi!!Gra z +100$ bedzie zdecydowanie latwiejsza jak sadzisz??

"Moja "najgorszą" z najsilniejszych rąk na preflopie to KK- w 50% przypadków nacinam się na AA. No ale już słyszałem, że takie uroki Party."
Widze ze jestes kolejna osob ktora powiela ta plotke:):):)

Zamieszczę kilka rozdań i prosiłbym o komentarz:
1.

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)
[tg]MP2$12,79:///////;BU$5,03:///////;SB$2,25:///////;BB$1,96:///////;UTG+2$4,96:///////;Hero$1,94:///////;MP3$4,03:///////;MP1$1,93:///////;CO$0,99:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG+1 with Q♠, Q♣
Hero raises to $0,20, 4 folds, CO raises to $0,99 (All-In), 3 folds, Hero calls $0,79.

Flop: ($2,04) 8♦, 9♣, 4♦
Turn: ($2,04) 2♥
River: ($2,04) 7♥

Final Pot: $2,04

Results follow (highlight to see):
Hero shows [ Qs, Qc ] a pair of Queens
CO shows [ Ad, As ] a pair of Aces
CO wins $1.94 USD with a pair of Aces.

Zdecydowałem się tu sprawdzić, gdyż podejrzewałem, że koleś ma AK-pomyślałem, że z lepszą ręką nie wchodziłby od razu OLA.

2.

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)       
[tg]CO$4,81:///////;Hero$2:///////;[/tg]
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with Q♠, Q♦
4 folds, Hero raises to $0,20, CO calls $0,20, 3 folds.

Flop: ($0,46) 9♠, T♦, A♣ (2 players)
Hero bets $0,28, CO calls $0,28.

Turn: ($1,02) T♥ (2 players)
Hero checks, CO bets $4,33 (All-In), Hero raises to $1,52 (All-In).

River: ($6,87) 9♥

Final Pot: $6,87

CO shows [ Jd, 2c ] two pairs, Tens and Nines
Hero shows [ Qs, Qd ] two pairs, Queens and Tens
CO wins $2.81 USD with two pairs, Tens and Nines.
Hero wins $3.86 USD with two pairs, Queens and Tens.

Trochę się wystraszyłem tego All- ina,ale zauważyłem, że przeciwnik podbijał ze słabymi kartami wcześniej i często blefował. Stwierdziłem, że mnie chce jedynie wytraszyć- miałem rację.

3.

[tg]UTG$7,81:///////;UTG+1$0,85:///////;UTG+2$1,90:///////;MP3$3,05:///////;CO$9,57:///////;BU$2,06:///////;SB$5:///////;BB$3,46:///////;Hero$1,94:///////;MP1$1,96:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is MP2 with K♠, Q♦
UTG raises to $0,08, 3 folds, Hero raises to $0,24, 5 folds, UTG calls $0,16.

Flop: ($0,54) 6♦, 3♠, 2♠ (2 players)
UTG bets $0,04, Hero raises to $0,32, UTG calls $0,28.

Turn: ($1,18) Q♥ (2 players)
UTG bets $0,04, Hero raises to $1,38 (All-In), UTG folds.

Final Pot: $2,60

Czy ten All-in na turnie to był dobry pomysł??? Czy powinienem poczekać jeszcze i wyciągnąć trochę pieniędzy- bałem się A lub K na river.

4.

[tg]MP1$3,22:///////;Hero$2,50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K♣, K♥
2 folds, MP1 raises to $0,24, 4 folds, Hero calls $0,22, BB folds.

Flop: ($0,52) 8♦, 3♠, 3♦ (2 players)
Hero bets $0,20, MP1 raises to $0,48, Hero calls $0,28.

Turn: ($1,48) 3♥ (2 players)
Hero checks, MP1 bets $1,08, Hero folds.

Final Pot: $2,56

Zrażony wcześniejszym rozdaniem z KK, zrobiłem folda- na końcu koleś pokazał karty- miał QQ :)

5.

[tg]CO$2,74:///////;BU$5,12:///////;BB$3,03:///////;MP1$3,54:///////;MP2$3,84:///////;Hero$1,82:///////;UTG+2$5:///////;SB$4,96:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is MP3 with J♥, A♦
UTG+2 folds, MP1 calls $0,04, MP2 folds, Hero raises to $0,20, CO calls $0,20, 4 folds.

Flop: ($0,50) A♥, 2♦, T♣ (2 players)
Hero bets $0,20, CO calls $0,20.

Turn: ($0,90) 7♠ (2 players)
Hero bets $0,32, CO calls $0,32.

River: ($1,54) 8♦ (2 players)
Hero checks, CO checks.

Final Pot: $1,54

CO shows [ 6h, 6c ] a pair of Sixes
Hero shows [ Jh, Ad ] a pair of Aces
Hero wins $1.47 USD with a pair of Aces.

Czy powinienem obstawiać jeszcze na river??? Już nie chciałem dokładać do puli...

Wygrzebałem parę takich rozdań- będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Teraz będę zapisywał ciekawsze rozdania na bieżąco bo trudno było mi odnaleźć kilka, o które chciałem zapytać.

ubooter

1)
Dobre sprawdzenie. Sprawdzamy z QQ all-in preflop, gdy przeciwnik ma max 50BB, gdy ma więcej...pasujemy. Do 100BB chcemy wejść z KK i AA - wczoraj tak mi simoo wytłumaczył ;)

2)
Tutaj ciężko mi coś powiedzieć. Na tych stawkach jest pełno takich donków i są oni po prostu nieprzewidywalni. Ja bym pewnie wcisnął fold - nie bawił bym się w gambling z takimi typami ;) jak dla mnie mógł mieć A, T albo 9 na ręce.

3)
Dobrze zagrana ręka wg mnie. Agresywnie. A co do tego all-ina, to ja bym obstawiał 2/3 albo całość pota. W Twoim wypadku, zostałoby Ci niewiele BB, wiec all-in jest ok.

4)
Raise preflop to raz. Masz 2nd nuts na preflopie. Chcesz wiedzieć też czym przeciwnik dysponuje. Z KK chcesz wejść all-in na preflopie jeśli się da. Więc ja bym 3 razy podbił jego podbicie. Za małe podbicia na flope. Nawet nie połowa puli. Masz bardzo dobrą rękę na flopie. Takie min raisy nikt nie traktuje poważnie, tym bardziej jeśli jesteś shorstackiem - zawsze Cię sprawdzą ;) (tzn. w większości przypadków), więc też bet 2/3 puli - pula. Czego się wystraszyłeś tutaj? Koleś podbijał preflop. Zwykle podbijają tam ludzie z z > JJ oraz AK/AQ - chociaż nie zawsze. Z A3 albo A8 rzadko ;), więc nie rozumiem czemu się tej trzeciej 3jki przestraszyłeś.

5)

Tak samo. Za małe bety :( - takie moje zdanie. Nie wiem czy się betuje poniżej połowy puli. Moim zdaniem połowa - to minimum. Mogę się mylić oczywiście, bo sam cały czas się uczę NL BSS ;)

Mam nadzieję, że simoo albo Fizoloff rzucą jakiś komentarz do tego :P

1) ok :)

2) Trochę większy bet na flopie. Jeśli grasz check na turnie, to musisz też spasować jak gościu podbije. Grasz raczej bet/fold ponieważ przegrywasz teraz już nie tylko z A, ale i z T. Bardzo ważną rzeczą w NL jest tak zwana Fold Equity, czyli szansa na to, że gościu po naszym podbiciu odłoży swoje karty. Tutaj grasz bet na turnie i liczysz na to, że kolega spasuje.

3) potsize bet na flopie -> pula + 2 x podbicie przeciwnika = 0.60$. Na turnie grzejesz all-in. :)

4) good ubooter! :) Raise / push preflop. Lepszego flopa nie dostaniesz -> raise/push flop. Push turn!!! Nie za bardzo rozumiem jak w takiej sytuacji mogłeś spasować KK.

5) -> ubooter :) flop 3/4 puli, turn 3/4 puli, river all-in

Nie zapomnij o dopełnianiu stacka. ;)

Pozdrawiam :)

Podbudowałem się w 2 dni do 38$, a dzisiaj w 2 godziny przepieprzyłem 8$. Powinienem zejść ze stołu przy 35$ bo karta mi nie szła totalnie- a jak miałem dobrą rękę zawsze nacinałem się na jeszcze lepszą. Później złapałem tilta i zacząłem głupią grę. Tak że przerwa do jutra a teraz idę się zrelaksować %%% ( nie, nie zamierzam później grać). Ogólnie jestem zły na siebie, że dałem się w taką grę wciągnąć. Oj dużo nauki przede mną, dzięki za komentarz rozdań, za niedługo znów coś zamieszczę, pozdro!!!

Poranna sesja przyniosła niespodziewanie dobrą passę. W 1.45 h z 26$ zrobiło się 38$- na limicie NL4, gra na 6 stołach. Poniżej 2 rozdania- proszę o komentarz.

1.
[tg]SB$5,38:///////;MP3$3,98:///////;Hero$5,11:///////;MP2$5,12:///////;UTG+2$5,75:///////;MP1$5,97:///////;BU$3,89:///////;CO$4,94:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is BB with K♦, A♠
5 folds, BU calls $0,04, SB folds, Hero raises to $0,20, BU calls $0,16.

Flop: ($0,42) Q♦, K♥, 4♥ (2 players)
Hero bets $0,40, BU calls $0,40.

Turn: ($1,22) K♠ (2 players)
Hero bets $1,12, BU calls $1,12.

River: ($3,46) 7♥ (2 players)
Hero bets $3,39 (All-In), BU raises to $2,17 (All-In).

Final Pot: $9,02

Hero shows [ Kd, As ] three of a kind, Kings
BU shows [ Qs, 9h ] two pairs, Kings and Queens
Hero wins $1.22 USD with three of a kind, Kings.
Hero wins $7.41 USD with three of a kind, Kings.

Dobre przebicia???

2.

[tg]MP1$3,66:///////;MP2$1,77:///////;MP3$1,78:///////;SB$4,96:///////;BB$7,78:///////;UTG+1$5,22:///////;UTG+2$5,75:///////;Hero$2,05:///////;CO$4,30:///////;BU$4,94:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is UTG with Q♣, A♣
Hero raises to $0,20, 2 folds, MP1 calls $0,20, 6 folds.

Flop: ($0,46) K♥, K♣, 5♣ (2 players)
Hero bets $0,32, MP1 calls $0,32.

Turn: ($1,10) Q♦ (2 players)
Hero bets $0,56, MP1 calls $0,56.

River: ($2,22) 6♦ (2 players)
Hero checks, MP1 checks.

Final Pot: $2,22

MP1 shows [ 7h, Ad ] a pair of Kings
Hero shows [ Qc, Ac ] two pairs, Kings and Queens
Hero wins $2.11 USD with two pairs, Kings and Queens.

Na river wejście all-in???

Mam jeszcze pytanie. Trzymam na preflopie niską parę(<99), lub asa z niską kartą suited. Prawie zawsze sprawdzam BB(chyba że para jest bardzo niska i jestem na early to czsem folduję). Jeśli ktoś podbija to od razu zrzucam karty. Jak grać takie ręce na preflopie- bo wiadomo, że jak trafimy seta, albo kolor to można wygrać dużo więcej w porównaniu do tego co wkładamy do puli.

Tragedia- dziś przepieprzyłem 10 $ grając na 1-2 stołach. Już nie gram na takiej ich liczbie. Jak gram na 6 to jest większe prawdopodobieństwo, że na innym stole się odkuję w razie ewentualnego bad beata. Dziś nie dochodziło nic do flush drawów, w przypadku dobrej reki nie trafialem także nic na flopie, no poprostu porażka.
Rozdania z dziś- proszę o komentarz:

Preflop: Hero is MP2 with A♥, Q♠. Hero posts a blind of $0,04.
2 folds, MP1 calls $0,04, Hero raises to $0,20, MP3 calls $0,20, 4 folds, MP1 calls $0,16.

Flop: ($0,66) 8♠, 7♠, Q♦ (3 players)
MP1 checks, Hero bets $0,36, MP3 raises to $0,72, MP1 folds, Hero calls $0,36.

Turn: ($2,10) 3♠ (2 players)
Hero checks, MP3 bets $1,60, Hero???

[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;MP1$1,53:///////;Hero$3,59:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with T♣, J♣
2 folds, MP1 raises to $0,08, 5 folds, Hero calls $0,04.

Flop: ($0,18) 2♣, 6♠, J♥ (2 players)
Hero bets $0,16, MP1 raises to $0,32, Hero calls $0,16.

Turn: ($0,82) 4♥ (2 players)
Hero checks, MP1 bets $0,20, Hero calls $0,20.

River: ($1,22) 3♦ (2 players)
Hero checks, MP1 bets $0,93 (All-In), Hero ???

Wiem, że słaby kicker, ale wcześniej zauważyłem, ze koleś podbijał ze słabymi kartami byleby tylko zrzucić paru przeciwników.

magic83

Pierwsza reka ok,a le ta druga reka fatalnie zagrana :( Nie wchodz z takimi rekoma do gry wlasnie dla tego nie wchodzimy bo potem widzilales jakie problemy spotkaly cie na flopie!!

Co do tego wczesniejeszego postu to nie powinnes grajac sss wchodzic do gry z As K kiedy masz wiecej niz 25 BB. Wchodzimy do gry tylko z As As KK.
Co do drugiej reki to na turnie powinnes juz zagrac All in jak masz draw a byles agrsorem to tak gramy!!

Co do tych niskich par to 77 88 gramy zgodznie z shc natomiast nizsze pary i As ze slabym kickerem fold. Trzymaj sie mocno zasad!!