Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] KQs NL20

13 Posts
7 Users
0 Reactions
747 Views
bibliotekarz

Known players:
[tg]SB$3,80:///////;BB$3,28:///////;UTG$6,18:///////;UTG+1$25,69:///////;UTG+2$19,20:///////;MP1$20,00:///////;MP2$20,00:///////;Hero$14,54:///////;CO$10,00:///////;BU$24,15:///////;[/tg]
0,1/0,2 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.60 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with K♦, Q♦
2 folds, UTG+2 calls $0,20, MP1 folds, Hero raises to $1, CO folds, BU calls $1,00, 3 folds.

Flop: ($3) T♦, 5♥, 9♦ (2 players)
Hero bets $1,50, BU raises to $6, Hero raises to $14 (All-In), BU calls $7,34.

Turn: ($30) 4♠
River: ($30) A♥

Final Pot: $30

12 replies
VictorM

W grze BSS chodzi o to, żeby grać jak największym stackiem. Powinineś tutaj mieć stacka uzupełnionego do 100 bb, a nie 75 bb.

Rozegrane ok. Miałeś 12 outów, nie miałeś pozycji to można wejść all-in. Właściwie to miałeś 11 czystych outów, bo 5♦ nie jest outem w przypadku seta przeciwnika. 41,5% szans na dobranie, biorąc pod uwagę znikome, ale jednak istniejące fold equity, zagrane zostało prawidłowo.

bibliotekarz

Dzięki za odp. :)

Jeśli chodzi o rezultat, to wyglądał on następująco:

Hero shows (Kd Qd)
BU shows para walety (Jc Js)
BU wins with para walety (Jc Js)

Oczywiście nie da się przewidzieć kart przeciwnika na 100% zanim nie dojdzie do showdownu. Jednak showdown pokazał, że wyskoczyły 2outy w postaci waletów, natomiast doszło 6outów (3K i 3Q) co w sumie dało 16outów i bilans 54%-owy na moją korzyść.

A odnośnie strategii to gram dość nietypowo: 50bb na stół (coś pomiędzy SSS a BSS). Oczywiście wielu skrytykuje taki sposób grania, ale mi on przynosi zyski i tego się trzymam.

Pozdrawiam.

hellYeahEnT

Powiem Ci, ze bezsensu jest gra polstackiem - dlatego, ze taki polstack idzie ze slabszymi kartami do SD ! Latwo sie z takimi gra szczerze powiedziawszy

@hellYeahEnT:
A jeśli nie mam bankrolla na BSS to lepiej i tak mimo tego grać BSS, czy pół stackiem? Bo ja też gram półstackiem, idzie mi dobrze, ale jeśli może iść lepiej...? :)

hellYeahEnT

Grajac polstackiem na nl20, pewnie masz BR na NL10 :P

no właśnie ja gram już półstackiem na NL10, moje niedopatrzenie ;/ więc jak byś radził? :)

a gdzie grasz? zejdz limit nizej (NL5) i tam buduj bankroll

co do rozdania to przyczepiłbym się do preflopu. Wydaje mi się trochę zbyt luzny... Flop ok

vindu napisał
a gdzie grasz? zejdz limit nizej (NL5) i tam buduj bankroll

co do rozdania to przyczepiłbym się do preflopu. Wydaje mi się trochę zbyt luzny... Flop ok

wlasnie w tym problem ze na Full Tilt i tam najniższe stawki to NL10

hellYeahEnT

Ja bym radzil gral NL10 BSS nawet z 10BI no ale to zalezy jak sie czujesz na tym limicie juz. No ale podobno do BSS 20BI to minimum ;)

VictorM

Grając półstackiem tracisz możliwość korzystania z agresji na river, bo zazwyczaj jesteś już mocno zaangażowany w pulę, dlatego powinno się mieć te 100bb.

Co do bankrolla, to 10BI może wystarczyć na mikrostawkach, chociaż jest to podejście dość ryzykowne, choć i tak lepsze to od gry SSS. ;)

Wiech

Na SSS też da się uzbierać bankroll. Nie można jednak być zbyt sztywnym szortem. Trzeba trochę rozszerzyć zakres rąk i skoncentrować się na czytaniu graczy. Na niskich stawkach jest tylu bleferów, że da się systematycznie wygrywać. Gra półstakiem oprócz oczywistych wad matematycznych pokazuje innym graczom, że jesteś fish i będziesz częściej sprawdzany niż byś chciał. W pokera wygrywa się przed pokazaniem kart. River to loteria.

Thorek

Push dobry, natomiast gra niepelnym stackiem to kompletna porazka niestety. Albo gramy typowe sss, albo bss. Gra pol stackiem czy 3/4 stacka jest zupelnie bezsensowna. Osobiscie kiedy widze goscia z takim stackiem, to jest on dla mnie potencjalnym dawca i jednym z najslabszych zawodnikow przy stole. Bardziej obawiam sie gry z shortem niz z polstackiem.