Skip to forum
Piachu-pożegnanie(?...

Notifications
Clear all

[Closed] Piachu-pożegnanie(?)

460 Posts
57 Users
0 Reactions
23.2 K Views
piachu01

Jakoś tak zachciało mi się pisać pamiętnik. Raczej wątpie by wiele osób go czytało, ale lubie pisać o pokerku więc trochę tu pomarudzę:)

Pierwsze co to mój bankroll:

Titan-bylo już 100$, ale po downswingu spadłem do 30$, a teraz powoli odrabiam i po dzisiejszej nieudanej sesji mam 50$.
EuroSuperPoker-z bonusa 10euro mam 23euro.

Jak gram?

Zależy jak leży.
Albo sss nl10$ na 5-6stołach albo bss nl4$(2stoły) lub nl10$(jeden stół)

Jak nie gram?

Nie gram fl ani pl. Podobno zbyt dużo fishów i donków na niskich limitach, a tylko na takie mnie stać;)

Co tu będzie zamieszczane?

-Wyniki sesji na obu pokerroomach
-prawdopodobnie ręce i te pechowe i te źle zagrane i te chyba dobrze rozegrane(konwertowane przeze mnie;P)
-moje osobiste odczucie dt. mojej gry i ogólnie pokera
-poker a nauka do matury;)
-i to co mi aktualnie przyjdzie na myśl;)

459 replies

go go go piachu! Powodzenia! :)

Pozdrawiam

piachu01

simoo-gratuluje tego, że jako pierwszy wpisałeś się w pamiętniku przyszłego milionera;)

Do rzeczy;)

Kurde od 3 dni nie mam czym grać. Zwłaszcza na Titanie. Grałem tam dzisiaj z 3 godziny na jednym sotle i nie wiem czy z 15flopów obejrzałem(zapomniałem sprawdzić) nie liczą free play z bb. Po ok 2h45min się wkurzyłem(mój bład) i grałem z np A9 z wczesnej pozycji itp i skończyło się na przgerniae całego BI. Ale za to już po napisaniu pierwszego posta tego pamiętnika wygrałem 5euro. Najpier z 3,5 z pocket10, ale mogłem wyciągnąć więcej. Niestety bałem się flysh bo były 3 kiery na stole(jednym z nich była 10). Potem z AQ ochrona karty bo straight draw na flopie i 1,5 euro wpadło.

Podsumowanie:
Titan-50$(-10$)
EuroSuperPoker-28.80E(+5,80E

A teraz dobranoc wszystkim;)

Original od piachu01
simoo-gratuluje tego, że jako pierwszy wpisałeś się w pamiętniku przyszłego milionera;)

LOL :P Wstawiaj rozdania na forum, to Ci chętnie pomożemy zostać milionerem. :P

Pozdrawiam

piachu01

Z chęcią, ale nie mam PT:)

Najprawdopodbniej będę recznie konwertował i zamieszczał tutaj lub w przykładach rąk.

very good

Pozdrawiam :)

Przepraszam za malo merytoryczny post, ale nie moge nie skomentowac:D

O FL: " ..Podobno zbyt dużo fishów i donków na niskich limitach .. "

Chyba nie masz zbyt wielkiego doswiadczenia pokerowego, skoro narzekasz na niski poziom graczy :D Jesli tak uwazasz, to zaufaj mi na slowo, ze czym wyzszy poziom i lepsi gracze, tym gra sie sporo trudniej. Czym wiecej "fishow i donkow" tym lepiej!!!!

piachu01

Jesli tak uwazasz, to zaufaj mi na slowo, ze czym wyzszy poziom i lepsi gracze, tym gra sie sporo trudniej

Może, ale nie na fl. Wystarczy zobaczyć na Masterjari`ego(pewnie źle napisałem nick;)) jak się męczy. Ma kilka tysięcy rozegranych rąk a bankroll ostatnio miał 53$ bo masa ludzi doperio do niemożliwych układów i jeszcze im dochodzi;p

Nie prawda! :P MasterJari rozegrał dopiero jakieś 5k rąk, a teraz ma coś koło 70$ i jakieś 2.5BB/100 co jest oczywiście świetnym wynikiem! :P

Pozdrawiam

piachu01

To ktoś tutaj na forum złe info podał;p

W każdym razie na fl się nei znam:D

własnie chciałem wkleić jedną rękę, ale nie widzę, zadnych opcji wklejenia koloru karty.

Kliknij na "więcej" pod "Buźkami"... Tam masz też kolory kart :)

Pozdrawiam

Original od piachu01
Może, ale nie na fl. Wystarczy zobaczyć na Masterjari`ego(pewnie źle napisałem nick;)) jak się męczy. Ma kilka tysięcy rozegranych rąk a bankroll ostatnio miał 53$ bo masa ludzi doperio do niemożliwych układów i jeszcze im dochodzi;p

1) Gra na tym limicie jest meczaca to prawda, jednak musisz ja rozpatrywac w kategorii BB nie $. Mozna powiedziec, ze sie meczyl zeby wygrac chyba 10$, by przejsc na nastepny poziom i 10$ to faktycznie malo, jednak na 0.05/0.10 to jest 100BB, a to nie jest tak malo.

2) Gra z fishami i donkami to najbardziej dochodowa gra jaka mozna sobie wyobrazic i choc trzeba dostosowac troche swoja strategie do nich, to ktos kto mysli, ze da sobie rade wyzej, jesli nie potrafi wygrywac na najnizszych poziomach, jest duuuzym optymista:D A to, ze ktos dobiera do niemozliwych ukladow, to powod do zadowolania, bo z reguly popelnia blad, a na bledach przeciwnika sie zarabia. A ze czasem dojdzie, no coz ...

Kolorki pisze się następująco (bez cudzysłowu i bez spacji):

Dla kiera (heart ) - ": h"
Dla pika (spade ) - ": s"
Dla karo (diamond ) - ": d"
Dla trefla (club ) - ": c"

Powodzenia! ^^

Edit: Tak jest szybciej i wygodniej :D

No masz rację, tak też można... :P

Pozdrawiam :=

piachu01

Witam ponownie:)

Postanowiłem na moment przerwać naukę na niemca*jak ja tego języka nienawidzę).

Nadal mam zła passę. Strasznie mało rąk do grania dostaje co powodu grę z nie tymi rękoma co trzeba;/ Spróbowałem zagrać sss tak jak kiedyś, ale to samo-mało kart do gry. 2hgrania i tylko 1,5$na plusie;]Jednak zawsze do przodu;] Zagrałem sobie wczoraj Polskiego Freerolla na Titanie jednak na 110osób tlyko 51pierwsze miejsce;/ Przegrałem mając AQo z AJ;] Jutro mam zamiar zagrać w satelicie do EPT w Pradze:) wpisowe 2,50$
Teraz coś wkleje. Najpierw porażka mając AA, a potem szczęśliwa wygrana z AK:)

0.05/0.10 Texas Hold'em (No Limit) - 10/27/2007 3:44:18 PM
Table TH 213 (Real/Cash Game)
Seat 1: tgmaster (10.00)
Seat 2: Joysteryx (2.63)
Seat 3: xboti18 (4.71)
Seat 4: tothdenes (20.94)
Seat 5: purple67 (17.83)
Seat 6: yehoea (20.42)
Seat 7: ForzaJuve3 (7.12)
Seat 8: Orosman (2.00)
Seat 9: Gerlander (8.72)
Seat 10: bu6imen (2.36)
yehoea post SB 0.05
ForzaJuve3 post BB 0.10
** Deal **
ForzaJuve3 [Ac, Ah]
Bet Round 1
Orosman Fold
Gerlander Fold
bu6imen Call 0.10
tgmaster Fold
Joysteryx Raise to 0.40
xboti18 Call 0.40
tothdenes Call 0.40
purple67 Call 0.40
yehoea Call 0.40
ForzaJuve3 Raise to 1.20
bu6imen Fold
Joysteryx Call 1.20
xboti18 Fold
tothdenes Call 1.20
purple67 Call 1.20
yehoea Fold
Flop(Board): : [6s, 10s, 10d]
Bet Round 2
ForzaJuve3 Bet 2.30
Joysteryx All-in 1.43
tothdenes Fold
purple67 Fold
Turn(Board): : [6s, 10s, 10d, 8h]
River(Board): : [6s, 10s, 10d, 8h, 5s]
Showdown : Rake: 0.42 Total Pot: 8.14
tgmaster Fold Win: 0.00
Joysteryx [8d, 8s] Full house Win: 8.14

(nie wiem jak zrobić by się pokazało;))

Podsumowanie:
Titan-57.57$(+7.57$)
EuroSuperPoker-21.27E(-7.53E)

piachu01

No i udało się;p było 45 graczy i pierwsza 7 dostała wejściówki na środowy turniej;)
Trochę chaotyczna gra bo to turbo było i też trochę farta miałem. największy to gdy all-in z TT a koleś AQ a na stole 4KAQJ;)
Albo z A9 a przeciwnik QQ i as na river;) Jutro mam nadzieję, ze spokojniej będzie;) idę spać;)

piachu01

Grrr;/ 3miejsce na 30, a pierwsze 2 płatne ticektem do głownego satelity do EPT;/ Miałem najmniej żetonów i musiałem dać all in. Miałe KJ i natknąłem się na AJ;/

Jedyne pocieszenie to to, że wpadły 22$.

2 rozdania z tego turnieju:

Chyba zbyt agresywne zagranie flush drawa:

77pocket-dobrze zagrałem?

piachu01

Witam ponownie.
Macie jakiś sposób na chęc do nauki do matury;p?

Co do pokera-wkręciłem się w sng(6 albo 30osób lub HU) Narazie wychodzę na tym na plus. Zobaczymy co będzie potem.

W EuroSuperPoker przegrałem wsyzstko. 2 razy natknąłem się na AA mając AK. Trudno. Za to w Titanie zaczęło mi 'iść'

Bankroll:
Titan Poker: 152.16(ok. +92$)

Dobranoc

Macie jakiś sposób na chęc do nauki do matury;p?

Wywalić komputer za okno? ;F Nauka specjalnie do matury nie ma sensu. Najlepiej jest się uczyć systematycznie i na bieżąco przez 3 lata liceum, a potem między zakończeniem roku, a maturą poprzeglądać zeszyty z zeszłych lat. Po takim przygotowaniu, matura to tylko formalność. Poza tym, matura sprawdza głównie umiejętność myślenia i zbierania informacji do kupy, a nie tylko wiedzę :P.

Co do SnG też tak mam, że jak zagram coś po długiej przerwie, to nawetparę wygranych pod rząd, ale jak zaczynam dzień w dzień grać, to wychodzę w końcu na -. Tak więc strzeż się/

piachu01

ajlepiej jest się uczyć systematycznie i na bieżąco przez 3 lata liceum

Trza mi to było 2 lata temu powiedzieć;p