Skip to forum
Pożegnanie............

Notifications
Clear all

[Closed] Pożegnanie..........

27 Posts
15 Users
0 Reactions
1,961 Views
xbudekx

Witam wszystkich użytkowników i użytkowniczki :)

Chciałem się oficjalnie pożegnać. Nie nie na zawsze, ale co najmniej do lutego.
W nocy z wtorku na środę jadę do Berlina na samolot, a później lot Berlin -> Frankfurt; Frankfurt -> Houston. Jadę na statek do pracy. Będę pływał do Ameryki Południowej (między innymi Brazylia), USA, oraz Afryka (Nigeria, Ghana).

Najgorszy to będzie odpoczynek od pokera, bo nie będę miał dostępu do neta. Ale ten czas poświecę na studiowanie artykułów i szkolenie w teorii. aż jestem ciekaw co zastanę po moim powrocie skoro teraz już polskie PS się tak rozwinęło.

Także życzę wszystkim przychylnych flopów i dużych wygranych.

Do zobaczenia za jakieś 3.5 - 4 miesiące.

26 replies
Janosikgdy

oj stary, już widzę ten odpoczynek od pokera, każda wolną h bedziesz spędzać w kantynie, ogrywając fishy :)
Do zobaczenia za 4 miesiące!!

MoroP

No to nie pozostaje nic innego jak życzyć Ci dobrej zabawy na w tej pracy oraz możliwości ogrywania załogi w grach live w waszych kajutach.

damianpat

Przychylnych wiatrów żeglarzu ;)

JacekPL

Trzymam kciuki. Szkoda, że nie te trzy tygodnie później.

Wracaj szybko z wielką kasą, zarobioną na wielkiej wodzie. ;)

JacekPL napisał
Na wielką wodę to on dopiero wpłynie, jak wróci z bankrollem :D

xbudekx

JacekPL napisał

No właśnie też bardzo żałuję bo się nastawiałem że dam radę jeszcze pojechać do Łodzi. Ale mam nadzieję że to nie będzie pierwsze i ostatnie spotkanie PS. A w następnym na pewno wezmę udział :)

matahuan napisał
Na wielką wodę to on dopiero wpłynie, jak wróci z bankrollem :D

hehe, no bankroll to będzie pokaźny po powrocie :) trzeba będzie rozsądnie zacząć grę po powrocie, bo to w końcu dość długa przerwa będzie. :)

vanhoost

pływasz na mostku czy w maszynie? ja wyruszam za jakies 8 miesięcy w Twoje ślady :)
Stopy wody pod kilem ;)

kurde
ja tez za jakies 4-5miesiecy bede sie musiał zameldować przy CMK X(

xbudekx

vanhoost napisał
pływasz na mostku czy w maszynie? ja wyruszam za jakieś 8 miesięcy w Twoje ślady :)
Stopy wody pod kilem ;)

no ja z mostka, znaczy się w żargonie "dzięcioł" lub "gwiazdoj*b" :D

xbudekx

Mielarz napisał
kurde
ja tez za jakies 4-5miesiecy bede sie musiał zameldować przy CMK X(

to może kiedyś razem na statek trafimy :)

murkins

a myślałem że kolejny busto :P
4 miechy bez neta i pokera :O ?( ?( omg

Walderam

4 miechy bez pokera, ale za to Brazylijki na horyzoncie:)
Powodzenia:)

xbudekx u jakiego armatora pływasz?

TheNaturat

No to pomyślnych wiatrów i wielkiego bankrolla po powrocie ;)

PS Nie myślałeś żeby wziąć laptopa+wifi z dobrą anteną? W okolicach każdego portu się połączysz :P

xbudekx

Mielarz narazie pływam z Weco Marine w Gdyni. Całkiem nieźle płacą, przynajmniej za cadeta pokładowego. A pracuję 4 godz na pokładzie i 4 godz mam wachty na mostku.

TheNaturat
Laptopa zabieram ze sobą. Antenę wi-fi również mam, ale ona sprawdza się tylko w niewielu przypadkach. A w nie wielu portach jest dostęp wi-fi, jeśli już jest to najczęściej płatny, zablokowany lub o słabym zasięgu. Na poprzednich rejsach na ok 25 portów tylko w 2-3 miałem neta za pośrednictwem wi-fi. Narazie to jeszcze nie jest aż tak popularne rozwiązanie w portach.

TheNaturat

Nie myślę o typowym portowym WiFi, chodziło mi raczej o niezabezpieczone sieci mieszkańców ;)
Nie wiem jak w miastach Ameryki, ale w czasie rejsu dookoła Skandynawii miałem ze sobą lapka, i w odległości >1 km od lądu praktycznie zawsze dało się coś wyłapać.

xbudekx

No tutaj niestety nie ma tak różowo. Statki na których pływam z reguły nie pływają wzdłuż wybrzeży. Już myślałem żeby sobie wykupić internet satelitarny, ale narazie zbyt dużo zachodu z nim jest. Jakoś wytrzymam ten czas bez neta.

Bilson

Fajna sprawa :)

A na czym bedziesz pływał? Kontenerowiec jakiś czy wycieczkowiec? ;)

xbudekx

Hehe, na pasażerze to bym chciał :D raj dla oficera, i te wszystkie dziewczyny lecące na oficerkę :D

Jadę na general cargo. Ze Stanów kontenery ma wozić a z Afryki między innymi kakao :)