Skip to forum
rosso poker /edit k...

Notifications
Clear all

[Closed] rosso poker /edit kasa wyplacona

13 Posts
7 Users
0 Reactions
1,237 Views
bart87

Witam,

Pewnie wielu z was zna pokerroom Rosso... Codziennie freerolle o 100 dolcow w weekendy nawet wiecej. Z rok temu zajalem tam w takim freerolu 2 miejsce, zgarniajac ok. 48 dolcow, ktore wyplacilem bez problemu na moneybookers. Warunkiem bylo zlozenie depozytu, bodajze 10 dolarow minimum. Kolega powiedzial ze wyplacaja bez problemu i tak bylo. Moj znajomy ktory zaczal tam tez grac, rowniez wyplacil ponad 100 zloty na MB. Pare miesiecy temu wspolnie wyplacilismy 20 dolarow (mielismy po 10) i wszystko gralo.

Ostatnio pogrywajac sporadycznie uzbieralo sie z freerolla i gry przy stolikach 10 dolcow. Chcialem je wyplacic i budowac BR gdzie indziej. Niestety to byla za niska kwota do wyplaty a nie mialem czasu dalej jej pomnazac. Wplacilem wiec kolejny raz minimalny depozyt tym razem 20 dolcow, i calosc - 30 dolarow zlecilem przelac na MB.

Mija ponad tydzien, a kasy dalej nie ma ;/ Pisalem pare dni temu do nich maila - nie odpowiadaja. Dzis napisalem kolejnego i... znalazlem pewna strone (nie wiem czy moge tu zamiescic jej link, ew. prosze o usuniecie) tak czy siak tytul postu brzmi BEWARE OF NEW SITES OFFERING BIG FREEROLLS PART2 - ROSSO POKER IS A FRAUD ;/

[ciach]
Wiec przestrzegam przed Rosso wszystkich grajacych!!! Nie wplacajcie poki co zadnych depozytow, poki moja sprawa sie nie wyjasni.

/edit. btw. czy jest jakas szansa zalozenia sprawy na Moneybookers i domagania sie zwrotu srodkow lub wszczęcia jakiegoś postepowania?

//Link muszę usunąć. Rosso poker nie jest naszym partnerem, więc my nie możemy ci pomóc. Polecam grać na jednym z "zaprzyjaźnionych" pokerów.
Qsy

12 replies
mazaq

a co ma mb do rosso poker ?
to rosso nie wypłacił Ci $, a nie mb

bart87

Wiem... ale coz innego mi pozostaje? mialem nadzieje, ze cos da sie z tym zrobic na przykladzie Paypal'a, gdzie mozna skladac roszczenia i weryfikowac transakcje.

kfas

Huh 1 slysze o takim PR :P Podbijam temat coby wiecej ludzi zobaczylo.

bebek

kfas napisał
Huh 1 slysze o takim PR :P Podbijam temat coby wiecej ludzi zobaczylo.

ja też

nie rozumiem po co zakładać konto na jakimś czymś zupełnie nie znanym jeśli jest na rynku tak dużo znanych platform

bart87

bebek: to było dawno, jak zaczynalem grac... poza tym kumpel powiedzial z wlasnego doswiadczenia ze wyplacaja normalnie - z czego ja tez skorzystalem wyplacajac raz swoje 50$, raz 50$ kumpla... a ostatni raz wyplacalismy razem 18$! Dzis wyslalem maila do supportu po otrzymaniu reklamy, i ku mojemu zdziwieniu oto odpowiedz:

Hi, we already emailed you on October 6th and 14th that it is not possible to cash the money out because you received it from player NEzD. Each player needs to make his own deposit and cash it out himself! Best Regards, Rossopoker Support

LOL! po pierwsze zadnego maila od nich nie dostalem, po 2 - co za walek, juz dawno wspolna kase, która moj kumpel mi przeslal wyplacilismy! I taki argument wyslalem im w mailu, a jesli ta wyplata nie moze byc zrealizowana z tego powodu to w takim razie domagam sie zwrotu 20 dolarowego depozytu, ktory zlozylem teraz - zeby wyplacic to co mialem...

Jak na moj gust kreca cos i z tymi mailami rzekomo wyslanymi i z tym przelewem kumpla, ktory i tak doszedl do skutku ;/

Czekam dalej na rozwoj sytuacji.

damianpat

Współczuje, może jeszcze wszystko się ułoży...

bart87

Dzięki Damian, no właśnie - tydzień temu mi napisali, że wyślą mojego maila do concerning department "ASAP"... coś im ten asap nie wychodzi. Tydzień minał i nic... zamierzam po raz kolejny im wysłać maila...

bart87

O. Własnie widze, ze kasa wrócila do pokerroomu... No i ciekawe po co mi tam ona. Zaraz pisze do supportu w jaki sposob i jaka kwote moge wyplacic...

być może maila nie dostałeś ale tu jest wszystko wyjaśnione:
Hi, we already emailed you on October 6th and 14th that it is not possible to cash the money out because you received it from player NEzD. Each player needs to make his own deposit and cash it out himself! Best Regards, Rossopoker Support
widocznie taki mają regulamin, wątpie aby chcieli cię oszukać na 20$ ;)

bart87

Witaj ;)

po 2 - co za walek, juz dawno wspolna kase, która moj kumpel mi przeslal wyplacilismy!

Mogę historie wypłat Ci nawet wysłać :) ... 2 razy tak zrobiliśmy! Za pierwszym razem ja byłem już po 1wszym depozycie i mogłem swobodnie kase wypłacać, więc mi raz wysłał około 50 dolców, które wypłaciłem. Za drugim razem, mieliśmy za mało kasy oboje, żeby wypłacić - jakieś drobne, więc on posłał swoją część do mnie, żeby spełnić minimum i też wypłaciliśmy bez problemu. A teraz nagle wyskakują mi z taką argumentacja... W porzadku, mógł się regulamin zmienić czy coś, ale te 'wysłane' maile których nie otrzymałem; czas trwania tej sprawy ; wiadomosc o ktorej pisalem w moim 1 poscie, ktora znalazlem na kilku forach etc. jakos mnie nastawiaja wrogo.

Pisze im wlasnie maila - olać te 10 dolców, które ugralem tam. Chcę moj $20 dolarowy depozyt!

bart87

W szoku jestem ;) wchodze na MB a tam kaska wyplacona z Rosso wiec wszystkie moje zarzuty poprzednie oddalam ;) W prawdzie kurs po ktorym zostala wyplacona (2,33?!) nie jest zadowalajacy - ale zawsze cos.

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za wpisy, bart

Qsypal

Skoro sprawa się wyjaśniła, a room nie jest naszym partnerem, temat zamykam. Na przyszłość polecam korzystać z naszych zaprzyjaźnionych roomów.

Pozdrawiam