Skip to forum
Dyskusja na temat f...

Notifications
Clear all

[Closed] Dyskusja na temat filmiku - Czy byłbyś w stanie spasować walety w tym rozdaniu?

16 Posts
12 Users
0 Reactions
1,327 Views
Walderam

Podczas Main Eventu WSOP 2008, Roberto Romanello spasował swojego fulla na waletach po 3-becie od rywala na riverze. Czy to jedna z najlepszych decyzji, jaką widziałeś? Czy w ogóle poprawny jest pas w takim rozdaniu? Obejrzyj filmik i daj nam znać, co o tym sądzisz.

Dodatkowo rzuć też okiem na drugi filmik i zobacz, w jaki sposób Jennifer Tilly rozegrała swoje walety. Bezcenne.

15 replies
siweq86

Jak dla mnie really nice fold. Nie ma szans, aby ten call był przypadkiem, ponieważ nikt nie folduje fulla. Musiał mieć mega reada. Zresztą Geller zaczął ostro podskakiwać i zmieniać pozycję jakby miał zaraz urodzić, zaczął walić głupie teksty, więc widocznie się zdradził z ręką. Widocznie Romanello znał jego grę. Ciężko powiedzieć coś osobie, która nie zna tych graczy. Jedyne co mi się nasuwa to jaki range ma tutaj Geller? Nie ma AK, JK, AT, które pewnie by cbetował. Może mieć potcontrola z KT oraz AA, KK, które mógł slowplayować. Nikt przecież nie raisuje na takim boardzie strita czy tripsa bez kickera. Mimo wszystko fold w takiej sytuacji jest niesamowity :)

Co do drugiego rozdania to no comments
"i thought you had pocket kings..."

przemek20011

Mina Phila po showdownie bezcenna, ale widać że kobitka mało zawału nie dostała, jak głęboko oddychała :D

zagi11

siweq86 zgodze sie z twoja opinia
analiza rozdania + body language + przebieg rozmowy ( poczatkowo Geller odmawia pokazania kart ,az do momentu gdy sie zorientowal ,ze Romanello sklania sie ku foldowi) to wszytsko wyglada dosc mocno

zostaje tylko pogratulowac reada, sick fold
ja bym nie dal rady sie zlozyc :) na pewno nie przy takich emocjach

tutaj link jezeli ktos chce zobaczyc pelna reakcje Matusowa

http://freerollpokergame.com/wsop-2008-main-event-kk-over-jj-amazing-read

a tutaj inny ciekawy fold Romanello po 2min

siweq86

no ten nut flush też ciekawy. Zastanawiam się czy Pan Romanello jest mistrzem sick readów czy po prostu tak często weak folduje, że sytuacje gdzie robi dobre foldy idą w świat. Nie wiem, bo mało pokera live oglądam.
Mimo wszystko linia ze strony Akenheada przy tych stackach jest tutaj tak mocna, że też bym się poważnie zaczął zastanawiać co zrobić, ale ten fold miażdży :) Z czym innym Akenhead tam może grać jak nie z fullem? Niskiego flusha jakoś ciężko sobie wyobrazić.

InTooDeep

hahahaha Ivy mnie rozwalił Jeniffer też kaczorka zrobiła i nie wiedziała ocb :D

a ten laydown JJ, w nadzwyczajnym przeblysku świadomości zrobiłbym jedynie call, ale ojej :) Nie wiem jak on to spasował

Geller sie strasznie sztucznie zachowuje. Do glowy przychodzi mi, ze chcial sprowokowac Romanello do raisu: "just don't raise".
"Ok i'll show tez brzmi jak slaba gra aktorska, ktora ma na celu zapewnic przeciwnika, ze sie go boisz.

No ale tak tandetne zachowanie w wykonaniu bardzo dobrego pokerzysty wydaje sie malo prawdopodobne. Jeszcze ta dziwna poza ze skrzyzowanymi rekoma wyglada na udawane zdenerwowanie. Ja sie pogubilem.

Drus92

Gdybym ja tam siedział, to pewnie weszłoby już dawno all in :)

imgoingtomirage

Nie znamy metagame między tymi zawodnikami, ale z informacji które jako widz posiadamy to:

EASY SHOVE OTR i jest to +cEV zagranie, fold tam jest zagraniem -cEV, a skoro miał "przeczucie" to mógł tam zagrać call, tak więc moim zdaniem:
shove->call->fold

Board: As Js Kh Tc Td
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 82.500% 82.50% 00.00% 33 0.00 { JdJh }
Hand 1: 17.500% 17.50% 00.00% 7 0.00 { QQ+, TT, AQs+, ATs, AQo+, ATo }

Ludzie podniecają się tym laydownem tylko dlatego, że przeciwnik miał KK, a mógł tam mieć jakąkolwiek Qx, AT czy cokolwiek sobie wybierzecie z range który na oko mu przypisałem, a wtedy te tysiące osób które oglądały to rozdanie nazwałyby go kompletnym idiotą tak jak Tilly.
Ten fold jest po prostu zły, a ludzie są results oriented :).

Elo.

Btw, dobry comment pod filmem z Tilly:
"Ivey's like: WTF JUZ HAPPENED NIGGA...DIZ HOE FO REAL? DAT NIGGA PATRIK AINT GOT POCKET KINGS U HOE....WTF U STUPID? SOME1 BRING ME SOME GODDAM CHICKEN RIGHT NOW! AND SLAP DIZ HOE FOR TOO, GODDAMNIT"

:D :D LMFAO

fidelloz

siweq86

wow

przebiła JJ :)
Tutaj naprawdę jest tak mało kombinacji, które ją biją i do tego flush na stole, który może raisować for value od Jx, że nie wiem jakim cudem ona to spasowała, ale tym razem fold to raczej na bank błąd :)

sz3sz

obrestad jest zajebista

schudlaby troche to bym sie z nia ozenil :D

ewran

Napisane przez siweq86
wow

Tutaj naprawdę jest tak mało kombinacji, które ją biją i do tego flush na stole, który może raisować for value od Jx, że nie wiem jakim cudem ona to spasowała, ale tym razem fold to raczej na bank błąd :)

Lubie jak gracze online, wytykają błedy graczom life nie widząc gigantyczniej różnicy jaka dzieli te gierki. Po prostu na pewno Anette nie rozkminiła tego co Ty i wyrzucała kase w błoto...

loco2f2f

Czy zrzucilbym JJ w pierwszym przypadku? Nie wiem ale raczej bym sie skłonił do tego..

Za to drugie rozdanie.. jak ogladalem filmik pierwszy raz mialem mine jak Ivey:D

siweq86

Napisane przez ewran

Napisane przez siweq86
wow

Lubie jak gracze online, wytykają błedy graczom life nie widząc gigantyczniej różnicy jaka dzieli te gierki. Po prostu na pewno Anette nie rozkminiła tego co Ty i wyrzucała kase w błoto...

I co się mądrzysz? Skąd wiesz, że nie gram gier live? Twoja wypowiedź jest tak kretyńska, że na tym skończę.

loco2f2f

Napisane przez siweq86

Napisane przez ewran

Napisane przez siweq86
wow

I co się mądrzysz? Skąd wiesz, że nie gram gier live? Twoja wypowiedź jest tak kretyńska, że na tym skończę.