Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] AQo nl5

4 Posts
3 Users
0 Reactions
298 Views

$0.02/$0.05 No Limit Holdem
PokerStars
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG PETERSRUSLAN ($2.95)
UTG+1 Grekson ($5.73)
MP1 Hero ($5.12)
MP2 Hugoborzzz ($9.82)
MP3 Niyck68 ($5.53)
CO Kryptograph ($5)
BTN l0gm4sk ($7.23)
SB SexySexyLady ($5.14)
BB Miregado ($5.34)

Pre-Flop: ($0.07, 9 players) Hero is MP1 A♠ Q♣
PETERSRUSLAN calls $0.05, 1 fold, Hero raises to $0.25, Hugoborzzz raises to $0.50, 5 folds, PETERSRUSLAN folds, Hero calls $0.25

Flop: 6♥ 8♦ 4♥ ($1.12, 2 players)
Hero checks, Hugoborzzz bets $0.85, Hero folds

Final Pot: $1.97

Hugoborzzz wins $1.92 (net +$0.57)

PETERSRUSLAN lost $0.05
Hero lost $0.50

przeciwnik 18/4 gra mini bet in p. zdecydowałem się na call i jeśli na flopie złapie tp w górę robię ch/rise, sprawdzenie mam 3;1 z groszem czy to błąd?

prosze o opinie.

3 replies

Z jakiej probki te statsy? szczerze mowiac to ja na mikro (gram nl10 teraz) tez czesto calluje te minibety pf, bo one zwykle leca od kompletnych donkow. Villain nie wyglada za ciekawie w sumie (duzy gap miedzy vpip i pfr), wiec mysle, ze call nie jest chyba jakims ogromnym bledem, ale zobaczymy co powie trener, bo sam jestem ciekaw :P

Thorek

Witaj.

Bardzo nie lubię takich calli oop do 3-beta nawet, jeśli jest to miniraise. Grasz fit or fold przy średnich oddsach, a trafienie boardu, wcale nie daje ci dużej pewności wygranej. Jeśli wiesz jednak, że range przeciwnika dominujesz ze swoim AQ, to graj tutaj 4-bet preflop. Jest to dużo bardziej korzystne niż taki call bez pozycji. Druga sprawa to fakt, na jakiej próbce się opieramy, bo jeśli jest ona już w miarę miarodajna to nie wygląda to dla nas fajnie z tego względu, że pfr jest mocno zawężony, a co za tym idzie 3-bet range będzie też wąski i jest to range, który nas dominuje.

Pozdrawiam.