Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Jest zakład...jest blog!:D NL2, NL5 i NL10 w miesiąc! TERAZ NL25:D

240 Posts
85 Users
0 Reactions
33.9 K Views
colin666

Witam!
Założyłem się z kolegą, że do końca czerwca, z $50 zrobię kapitał pozwalający grać NL100:P szczegółów nie będę pisał, ale warto!:D (dla mnie napewno...:P)

Zaczynając, główne założenia:
- grać NL BSS FR
- założyć bloga, umieszczać wykresy, dla możliwości kontrolowania przez mojego kumpla moich wyników, z każdego miejsca gdzie jest internet:P
- grać zgodnie z BM

Założenia BM:
Na limitach NL2-10 będę grał standardowego TAG, czyli coś koło 13/11 (może się zmienić jak włączy mi się levelowanie graczy:P)
- BR: $50 - NL2 - daję sobie góra 4 dni
- BR: $125 - NL5 - daję sobie coś koło 7-10 dni:P
- BR: $350 - NL10 - na przejście tego limitu daję sobie góra 2 tygodnie

czyli po przejściu NL10 powinien skończyć się luty:D
- BR: $875 - NL25 - na przejście tego limitu daję sobie miesiąc

po tym miesiącu wejdę na NL50 i pamiętam jak mi szło z tym limitem...myślę, że już łatwiej mi pójdzie przejście tego limitu:P tak więc:
- BR: $2000 - NL50 - dla bezpieczeństwa daję sobie 2 miesiące

i tak oto powinienem góra do końca czerwca osiągnąć $4500 umożliwiające mi gre na NL100 - co jest celem!:D

Na potrzeby zakładu, odświeżyłęm konto na FTP, które założyłem kiedyś przez PokerStrategy, dzięki czemu będę mógł wyrobić statusy na PokerStrategy oraz otrzymywać rakeback (mały, wiem, ale na potrzeby zakłądu rakeback się przyda:D) Natomiast statusy na PokerStrategy wyrobie sobie, ponieważ jestem ciekawy filmików tutaj zamieszczonych, zobaczymy czy dorównują tym z innych, zagranicznych portali szkoleniowych:P

Na zakład będę poświęcał góra 3 godziny dziennie, ponieważ nie mogę zaniedbać gry na moich normalnych stawkach (jakoś żyć trzeba:P)

Mam nadzieję zadomowić się tutaj na dłużej, bo widzę, że oferta treningów na wyższych stawkach jest naprawdę spora:D

NO TO ZACZYNAMY REALIZACJĘ ZAKŁADU!

grałem dzisiaj 1,5h na NL2...nudzi mnie troche ta gra na tych stawkach..ale nawet nieźle poszło:P statów nie wrzucam bo mała próbka...po 1k rąk mam 12/11 więc normalnie...

wykres poniżej:

BR: $73,72

239 replies

Powodzenia, ale cel obrałeś sobie trudny :) Mimo to będę trzymał kciuki!

szpadystaniu

ostro
w 1k rąk 12BI

nie ma ch we wsi, kropa

raas1337

Napisane przez colin666
... ponieważ nie mogę zaniedbać gry na moich normalnych stawkach (jakoś żyć trzeba:P)

Brzmi ciekawie :P jeśli faktycznie grasz już dość wysoko to wykonanie takiego zakładu nie powinno stanowić dużego problemu. Jakie stawki grasz normalnie ?

Nasir99

kropa.
Powodzenia. Wysoko mierzysz ; )

loco2f2f

Napisane przez colin666
szczegółów nie będę pisał, ale warto!:D (dla mnie napewno...:P)

na bank seks

kropa bede sledzic

Scoti1986

Napisane przez loco2f2f

Napisane przez colin666

na bank seks

On się założył z kolegą, a nie koleżanką ;)

Powodzenia.

szpadystaniu
Kaczmarol

nice

ciekawi mnie jak wyjdzie

kropka.

colin666

DZISIAJ NL2 MIAŁO DZIEŃ KONIA!

Zacznę swoje wywody:

11 razy mialem AA z czego wygrałęm...uwaga! JEDNO ROZDANIE:P

4 razy AK<AQ bądz AK<AJ

3 razy KK nadziało się na AA

Nie ma co się wkurzać, bo to normalne na tych stawkach...trzeba grac dalej swoje, bo i tak wyjdę w końcu na plus:P (uwielbiam jak Ci ludzie tutaj dobierają na chama _tongue: )

Ogólnie po takich akcjach stwierdziłęm, że i tak dobrze wyszedłem dzisaij:P

Jedyne co mnie cieszy w tej sesji to linia Non-Showdown:)

Mam tylko nadzieję, że dzień konia jest rzadko i jutro będzie lepiej, żebym mógł od poniedziałku zacząć NL5 _biggrin:

Uwolniłem pierwsze $5 z bonusu od pierwszego depozytu, więc:
BR:$75,71

Poniżej wykres z dzisiaj:

loco2f2f

Napisane przez Scoti1986

Napisane przez loco2f2f

Napisane przez colin666

na bank seks

Powodzenia.

nie pisał tez ze jest hetero:)

colin666

Napisane przez loco2f2f

Napisane przez Scoti1986

Napisane przez loco2f2f

Napisane przez colin666

na bank seks

Powodzenia.

nie pisał tez ze jest hetero:)

no chyba was pojebało! :facepalm:

colin666

pograłem jeszcze dzisiaj godzinkę

BR: $81,10

a oto wykres z dnia dzisiejszego (całego):

oraz wykres całościowy (z dwóch dni):

hellYeahEnT

Widze ze dobry z Ciebie grinder wiec moze Ci sie udac. Mysle, ze dzieki RB Ci sie uda, bo bez RB no way : )

colin666

Napisane przez hellYeahEnT
Widze ze dobry z Ciebie grinder wiec moze Ci sie udac. Mysle, ze dzieki RB Ci sie uda, bo bez RB no way : )

dobra dobra...nie zapeszajmy:P narazie jeszcze RB nie otrzymałem...chyba że licząc bonusy:P no to tak...$5 wleciało...ale pamiętajmy, że bonus mam 100% do $50 więc szału nie ma...;P

jak wejdę wyżej to wtedy zobaczymy czy dzięki grze, czy dzięki RB uda mi się ugrać ten zakład:P narazie idzie dobrze...jutro mam zamiar trochę nad tym usiąść i zrobić w końcu to NL5:P

trzymajcie kciuka!:D

colin666

CO ZA BANDA DEBILI I ŚWIECI!!!

dzień konia trwa dalej...

chyba wyrabianie zakładu przeciągnie się o kilka dni...nie sądziłem, że zatrzymam się już na NL2?! ja pierdole...co za banda debili tam jest...

uwolniłem kolejne $5 bonusu:
BR: $69,84

PRZECIEŻ TAKIE WYKRESY SIĘ NIE ZDARZAJĄ!!! żeby non showdawn był wyżej od showdown winnings... :facepalm:

EV opowie wszystko... (no comment)

wykres z dzisiaj...

szpadystaniu
colin666

Napisane przez szpadystaniu
witamy na nl2 :D

gdyby to był live...to bym ich zakurwił za takie zagrania...

przykład...w 4bet pocie...w 3 jesteśmy...i jakiś koleś obudził się na flopie z K8o...no kurwa! (koleś grał 11/7 :facepalm: )

nie wiem czym się tak przejmuje...przecież to tylko kilka dolarów...gram poprawnie i powinienem w long runie być na plusie...ale nie mam nerwów na tych debili...

na NL100+ nigdy się tak nie wkurwiałem...w ogóle takie rzeczy się tam nie zdarzają...range można określić poprawnie...ale to co tu się dzieje to doprowadza mnie do białej gorączki...

nie wiem jak mam zwężyć range allina preflop (QQ+, AK), żeby wygrywać na tym limicie...

Nie dziwie się, że ludzie tak się męczą z tym limitem...

szpadystaniu

ja się męczę z tym limitem już ohoho

ale teraz chyba wszystko idzie w dobrą stronę.

Dziś największe zaskoczenie to call mojego 3betu (AA) T2o
ofkors spada T2 i zaś AA połamane ;)

piecykowy

ciężka sprawa, bo musisz zdawać sobie sprawę z tego, że nie zawsze będziesz się wspinał do góry, nawet na micro :)