Akurat c/r w 1 rozdaniu jest imo ciekawym i bardzo dobrym zagraniem, szczegolnie jesli mamy w swoim zakresie tutaj c/r z takimi handami jak AT+, pockety, 2x etc. To powoduje ze mega czasu gramy tu c/r for value i przeciwnik rzadko postawi nas na blef, z 54s mamy pare backdoorow i mamy fEq wlasnie przeciwko takim rekom jak K high, oraz rzadko dostaniemy tu rebluffa.
Ja sam mam 2 zastrzezenia co do quizu (reszta jest jak najbardziej ok i bardzo fajnie powyjasniana, chociaz dla graczy 5/10+ to te wszystkie handy to powinien byc standard):
Dziwi mnie propozycja grania c/c na turnie w 3 zadaniu, mysle ze argumentacja na zasadzie "bedzie czesto blefowac" to przesadne zalozenie, cala masa handow tutaj trafia, cala masa innych gra check back, nie raz lepszych nie raz gorszych, bet for bluff moze sie czasem zdarzyc jednak nie wystarczajaco czesto zeby callowac w tak malej puli. C/f turn lub reevaluate the river jak zagra check back.
Poza tym c/r z 56 w zadaniu 5 tez niezbyt ma jakikolwiek sens, jest masa scare cards na nastepnych stritach, co powoduje ze mega rzadko dostaniemy calldown od slabszych rak. 56 jest akurat reka za mocna na blef i ciut za slaba na gre for value, zreszta samo rozdanie pokazuje do czego to wszystko doprowadza, i tak sie bedzie dzialo najczesciej.
Pozdr