Też tak myślałem Damian, ale później zrobiłem rachunek.
Ile razy zabieram tego laptopa poza mój pokój - prawie wogóle. Kilka razy wyniosłem go z domu. Poza tym nie potrzebuje dobrego sprzetu, żeby go wynosić, w gry poza domem grać nie będę, resztę opędzi nawet latop z Biedronki, jeśli takie są:D
Nie wiem, czy wolniej tracą na wartości, ale wiele pada po 2 czy 3 latach. Do PC łatwo coś dokupić, wymienić i zyskuje drugą młodość:D Poza tym utrata wartości mnie nie interesuje, bo to co kupię będę używał, aż zechnie:D
Są ładniejsze, zajmują mniej miejsca. Prawda. Ale nie na tyle, żeby płacić 2k PLN więcej i mieć nadal sporo słabszy sprzęt. NIe przesadzaj z plątaniną kabli, wcale nie ma dużo. 2 kable więcej to jeszcze nie plątanina:D
Wbudowana kamera to groszowe sprawy dla PC, głośniki w laptopie to tragedia i nie podłączysz tam tak po prostu jakiegoś 5.1, do PC bez problemu za 2xxPLN.
Poza tym piszę tak, bo mam laptopa, ledwo działa, ale działa, ale właśnie wystarczy, żeby go gdzieś wynieść:D Poza tym mam monitor 24", wiec to raczej ogranicza koszty PC