Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Zakup telefonu

19 Posts
11 Users
0 Reactions
3,363 Views
preludiumm

Halo! (że tak rozpocznę temat odnośnie telefonów)

Chcę zakupić telefon, mam 3 propozycje:

Nokia N900
Motorola Defy
Motorola Milestone

Czy możecie mi (bardzo preferable) doradzić tylko spośród tych 3 modeli? Jestem kompletnym ignorantem, więc ja widzę tam tylko numerki przy parametrach. I nie wiem, czy np. Milestone (chyba ma najgorszy procesor) czy jest to mimo wszystko zauważalne przy obsłudze w porównaniu do tamtych itp.)

Co mnie interesuje:

- Mieć możliwość odbioru poczty/ przeglądania neta on demand (jakieś srejsbuki, pokerstrategia itp.)
- Przydałoby się bez problemu oglądać wideło i te inne multimedia
- Żeby smsy się pisało normalnie (dlatego plusem jest klawiatura)
- Żeby się łajza nie wieszała jak młodzi Japończycy, nawet przy kilku aplikacjach
- Bardzo zależy mi żeby bateria trzymała możliwie długo (rozumiem, że cudów nie ma, szczególnie jak na tym telefonie będę Bóg wie co robił, ale parę dni byłoby miło, a nie co noc go ładować).
- Żeby nie był kruchy wytrzymywał możliwie jak najwięcej.
- Ostatnie, ale not least, żeby był w miarę prosty w obsłudze, ewentualnie, żebym w necie jakieś manuale znalazł do skonfigurowania dziada, możliwie jak najprościej, bo nie lubię się męczyć z tym wszystkim, także prostota (nie mylić z prostatą) jest bardzo ważna.

Dziękuję bardzo za pomoc.

18 replies
3eakY

odpisuje CI wlasnie z MILESTONE :) telefon zajebisty, wszystkie punkty ktore podales spełnia poza jednym:
bateria to jest kategoria żartu, muszę ładować co noc, ale eksploatuje go dosyc ostro - muzyka leci 24h na dobe, przegladarka tez ciagle wlaczona, youtube facebook gmail wyciskane do granic mozliwosci :)

ale ogolnie polecam bo dla mnie ladowanie tego co noc to zaden problem, na bank reszte Twoich wymagan spelnia, jest twardy jak skala upadal mi juz na miescie z milion razy i ma niewidoczne zadrapania, BARDZO RZADKO sie zawiesza ale to juz naprawdę trzeba go niezle dusić :)

Pozdrawiam

preludiumm

Fajnie, że piszesz opinie jako użytkownik i zaprzeczasz, jakoby miała zawiechy, bo mimo wszystko recenzje jak czytałem to ludzie narzekali na płynność i te zawiechy, ale z drugiej strony to nie to samo jak ktoś dla recenzje poklika godzine, a jak ktoś użytkuje telefon.

Dzięki za opinie i czekam na kolejne.

pawson

Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o defy i milestone polecam zajrzeć na http://forum.android.com.pl/

Czy wykluczasz wszystkie fony spoza tych trzech modeli? Bo jeżeli nie to polecam HTC Desire Z. Idealnie spełnia wszystkie warunki oprócz baterii. I mozna dorwać nówkę za 1200 zł.

preludiumm

Myślę, że nie wykluczam, ale raczej preferowałbym jeden z tych.

preludiumm
przemek20011

Nokia N97 mini, sam go niedawno nabyłem i na razie 100% zadowolenia

n97 mini albo tańsza alternatywa nokia c6. Sporo tańsza, ale czy pod jakimkolwiek względem gorsza? Moim zdaniem nie. Używam c6 od kilku miesięcy i naprawdę, nie mam się do czego przyczepić, spełnia wszystkie podane przez Ciebie warunki :)

preludiumm

Dzięki wszystkim za opinie, na 99% kupę jednak HTC DESIRE Z.

Hej. Podepnę się pod temat, bo też muszę kupić telefon i to pilnie. Tyle, że ja potrzebuję dużo tańszy telefon niż kolega wyżej.. Tak powiedzmy do 400 zł. Czy za tę cenę mogę kupić coś naprawdę dobrego? Nowy najlepiej, bez simlocka, z aparatem min 3 megapix., no i żeby w miarę długo trzymała bateria. Już drugi telefon z kolei mi się zniszczył przez niekontrolowany rzut o podłogę, w nerwach, ale jeden to była podróbka z Chin, a drugi to stary strasznie używany przez 5 lat. Obiecałam sobie, że już telefonem rzucać nie będę. Muszę coś pilnie kupić, bo jestem odcięta od świata. Help :facepalm:

preludiumm

Napisane przez Mroovkoyad
Czy wykluczasz wszystkie fony spoza tych trzech modeli? Bo jeżeli nie to polecam HTC Desire Z. Idealnie spełnia wszystkie warunki oprócz baterii. I mozna dorwać nówkę za 1200 zł.

I'm so happy, ze tu zajrzales ,)

Napisane przez preludiumm

Napisane przez Mroovkoyad

I'm so happy, ze tu zajrzales ,)

Witaj w klubie. Niech Ci służy długo ten cud tajwańskiej technologii :)

natraj

HTC to mercedesy wsrod telefonow jeszcze przez dlugie lata _thumbsup:

HTC Desire HD albo jezeli chcesz cos z fizyczna klawiatura to HTC Desire Z, najlepsze telefony na rynku, pozdro! :)

ps. Nokia jest 100 lat za murzynami, symbian to przezytek, slyszalem ze niedlugo polacza sily z microsoftem, tonacy brzytwy sie chwyta :)

preludiumm

Napisane przez natraj

Jestem niesamowicie zadowolon z HTC DESIRE Z, jest wart każdej wydanej złotówki, po prostu super Super SUPER telefon!

Jedyne co faktycznie wadzi, to bateria. Jak telefon jest używany tylko jako telefon to bateria trzyma długo, ale jak zaczyna się gra, albo net, to faktycznie bateryja trochę boli.

Na pośmianie się na koniec

MrBaikal
kamil90

Napisane przez preludiumm

Napisane przez natraj

Jestem niesamowicie zadowolon z HTC DESIRE Z, jest wart każdej wydanej złotówki, po prostu super Super SUPER telefon!

Jedyne co faktycznie wadzi, to bateria. Jak telefon jest używany tylko jako telefon to bateria trzyma długo, ale jak zaczyna się gra, albo net, to faktycznie bateryja trochę boli.

Na pośmianie się na koniec

Sam mam nokie n97, to co jest pokazane na filmiku to jest nieumiejetnosc goscia. Trzymajac telefon pod katem 45 stopni rotacja nie dziala, ani ze nie potrafi uzywac odpowiednio palcow. To co jest pokazane to jest raczej nieudolnosc krecacego. Nie mowie, ze ten telefon jest jakis mega zajebisty czy nowoczesny, bo sa ktore bija go na glowe. Htc moze i ma dobry soft i jest idealny, jednak znam pare osob, ktore powiedzialy ze wiecej tego do reki nie wezma, bo napisane smsa czy zrobienie zdjecia wiazalo sie z zawieszeniem telefonu. Jedynym htc na ktory bym sie skusil to dosc nowy na rynku, ktorys z pro, kosztuje okolo 2k.

preludiumm

I to jest właśnie to, ile ludzi, tyle opinii. Ja od trzech kumpli słyszałem, że E52 to całkiem fajny telefonik, potem przyjechał kuzyn na święta i powiedział, że on i ludzie w pracy ciągle mają z nim problemy i każdy z nich co najmniej raz zaliczył już z telefonem serwis :)

Ja osobiście pierwszy raz szarpnąłem się na porządny telefon i pewne obawy miałem, bo jednak są ludzie, którzy na HTC narzekają, ale nadal uważam, że mam cudo, a nie telefon i jestem super zadowolony :heart: :heart: :heart:

Btw. miałem N97 w rękach i faktycznie nie zachowywał się jak na tym filmiku ;)