Skip to forum
Tusk - śniadanie mi...

Notifications
Clear all

[Closed] Tusk - śniadanie mistrzów - Zadajmy pytanie o pokera.

161 Posts
87 Users
0 Reactions
22.7 K Views

Witam

Na stronie TVN24 pojawiła się informacja, że w sobotę o godzinie 12 będzie premier Tusk. Na adres kontakt24@tvn.pl można wysyłać propozycje pytań dla premiera. Zbierzmy się i wysyłajmy pytania o ustawę hazardową, dlaczego dla 14 uzależnionych od pokera blokuje się dostęp do niego milionom.

Jeżeli dużo osób wyśle taka propozycje z argumentami to jest szansa, że Meller go zaatakuje.

Ja wysyłam

Dodam link do artykułu
TVN24 - informacja

Nie chce zaspamować wątku więc dodam jeszcze co napisałęm

Zaproponowałęm, żeby zapytać o to:
- dlaczego dla 14 uzależnionych od pokera blokuje się dostęp do gry milionom
- dlaczego Polski rząd zamiast iść z duchem czasu jako jedyny w europie nie zacznie z tego korzystać formie podatków tylko oddaje pieniądze innym krajom
- dlaczego totolotka nie zakazali skoro to jest całkowicie gra losowa i umiejętności gry nie wpływają na wynik
- dlaczego chcąc wydać/stracić swoje ciężko zarobione pieniądze, z których uczciwie zapłaciłem podatki, muszę czuć się jak przestępca w kraju niby demokratycznym.

160 replies
justmario666

:f_thumbsup: +1
Już wysyłam pytanko do Ryżego.
Podłączajcie się.
Zapchajmy im skrzynkę. :D

HTAndrzej5

fajnie by było jakby ładnie to ktoś zebrał i konkretnie napisał, mamy w naszych szeregach jakiegoś dziennikarza z bankier.pl, więc może on coś fajnego skrobnie
chociaż metoda na ilość też jest niezła, bo zainteresuje tematem, może być tylko potem problem z wyłowieniem maila z najlepiej przedstawionymi argumentami

Wydaje mi się, że masówka będzie lepsza, bo co z tego, że argumenty cacy jak zainteresowanie małe? Szkoda czasu antenowego :D A jak zapchamy skrzynkę to może stwierdzą, że im oglądalność skoczy skoro tyle osób to interesuje.

justmario666

Napisane przez justmario666
:f_thumbsup: +1
Już wysyłam pytanko do Ryżego.
Podłączajcie się.
Zapchajmy im skrzynkę. :D

Już poszło:

"W związku z planowanym w najbliższą sobotę programem Śniadanie Mistrzów chciałbym, abyście zadali Państwo Premierowi następujące pytania:

1. Dlaczego gra w pokera Texas Hold'em - włączona w ubiegłym roku do olimpiady gier umysłowych obok szachów i brydża jako nowa dyscyplina - jest traktowana jak gra hazardowo i wrzucona do jednej beczki z automatami do gry. Kto w rządzie Pana Premiera jest odpowiedzialny za taką ignorancję?

2. I drugie pytanie; Czy w związku z planowanym zakazem gry w pokera, czy są również plany wprowadzenia ustawowego zakazu gry w szachy i brydża?"

HTAndrzej5

też napisałem, trochę sie niepotrzebnie rozpisałem, ale może bardziej zwięźle napiszę potem z mojego drugiego maila jak wrócę z roboty :D

letsgamble92

Świetna inicjatywa!
Jak zobaczą ilu nas jest to najpewniej poruszą ten temat, ja już zaczynam skrobać.

lechrumski

Obiecuje ze tez cos naskrobie i nie bedzie to krotki email:)

Byqu

Zajebisty pomysł :f_thumbsup:

Chociaż oficjalnie nie wypada nam namawiać do spamowania premiera RP, nie mogę się doczekać, co z tego wyniknie :)

bart87

Napisane przez lechrumski
Obiecuje ze tez cos naskrobie i nie bedzie to krotki email:)

Leszku, a mógłbyś wkleić później treść tego maila? :) Z góry dzięki!

Imo zaspamowanie ich będzie dobre, w sumie najlepiej może jeszcze na dole zrobić jakąś "sygnaturę", która będzie nas wszystkich charakteryzować? Mam na myśli coś w stylu "Z pozdrowieniami od polskiej społeczności pokerowej!"

Dreadman7

+1
dodałem komentarz :)

HTAndrzej5

Łukasz to ktoś z PS? nie czytałem artykułu jak się pokazał, więc nawet nie wiem czy te pytania zostały wrzucone w trybie aktualizacji czy były od początku, a w dziale Prawo już pytanie o pokera jest

Poszło. Dorzuciłem jeszcze pare groszy na temat kościoła... _evil:

mazaq

cz Tusk,sup?

szoker22

Trzeba ich zaspamowac bo tak to se bedą gadac o dupie maryny jak zwykle :)

Napisane przez szoker22
Trzeba ich zaspamowac bo tak to se bedą gadac o dupie maryny jak zwykle :)

Myślę że i tak będą! X(

Ciekawe ilu z czasem zmieni zdanie i będzie uważało, że lepiej było tak jak było.

prOlli

+1

ode mnie też poszło :)