Wiele osob mowi o sensownym i kompromisowego rozwiazaniu sprawy, co ja rozumiem jako nalozenie sensownego podatku (bo nie wydaje mi sie aby bez jakiegokolwiek podatku sie obyło). Pytanie jaki podatek od wygranej nasza spolecznosc moglaby zaakceptowac?
Druga sprawa, skoro urzednicy mają projekt ustawy, to dlaczego my nie mozemy go miec? Przedstawiciele pokerstrategy mogliby wyjsc z innicjatywą wlasnej ustawy, pokazujacej nasze warunki i oczekiwania. Potrzeba nam tylko 100 tys podpisów, wiec jest pytanie czy polska spoleczność pokerstrategy dałaby radę zebrac taką liczbe? Mam na mysli uzytkowników + ich znajomi. Mam nadzieję, że wynajęcie prawnika, ktory by się tym zajął jest w możliwościach pokerstrategy.com.
Ew można napisać petycję (www.petycje.pl) i zebrać multum podpisów od uzytkowników pokerstrategy.com + ich znajomych i przedstawić co nam się nie podoba oraz co proponujemy, aby problem rozwiazać i wysłać ją do premiera i prezydenta RP. Siedzenie z założonymi rękoma i nadzieja, ze ustawa zostanie przeglosowana, bądź zvetowana przez prezydenta bez naszej ingerencji jest nikła.