Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Witam :)

12 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,084 Wyświetlenia

Witam serdecznie!

W temacie pokera jestem całkowicie 'zielony', ale przecież każdy kiedyś zaczynał. Cierpliwie i do przodu :)

Pozdrawiam!

11 odpowiedzi

Witaj w naszej społeczności !

Napisz co będziesz grał i na jakim pokerroomie, a z pewnoscia moderatorzy podrzuca Ci kilka fajnych wskazówek i filmików dotyczacych gry :D

Będę grał BSS NL2 Full Ring na Full Tilt Poker.
Dzięki i pozdrawiam :)

Cześć Otiumus,

witam serdecznie na forum i mam nadzieje, że spędzisz z nami dużo czasu.

Dobrze to ująłeś, bowiem każdy z nas kiedyś zaczynał, a obecnie mamy już na forum pewną grupę użytkowników, którzy dzięki pokerowi zarabiają na życie.

Pewnie znalazłeś już nasze artykuły na temat gry BSS. Dobrym uzupełnieniem wiedzy w nich zawartej są filmy nagrane przez rusher88 pt. Teoria microlimits. Każdy preferuje inne sposoby nauki, więc być może nauka z filmów bardziej przypadnie Ci do gustu.
Tego samego trenera możesz spotkać na treningach w poniedzialek oraz w piątek. Trener omawia wówczas różne aspekty gry siedząc przy stole analizując zachowanie się innych graczy. Ta forma nauki jest o tyle ciekawa, że masz kontakt z trenerem, który odpowie na Twoje pytania.
No i chyba ostatni filar, na którym opiera się nauka gry w pokera. Ocena rozdań. Na naszym forum istnieje specjalny dział, do którego możesz wstawić swoje rozdania, aby ocenili je nasi sędziowie. Dzięki temu szybciej poznasz popełniane przez Ciebie błędy i będziesz mógł pracować nad ich usunięciem.

Jak tylko będziesz miał jakieś pytania, pisz śmiało

Pozdrawiam,
dohpaZ

Witam,

Wielkie dzięki za filmy instruktażowe, z pewnością się przydadzą. Nie zdawałem sobie sprawy, że poker to tak złożona gra :)

Pozdrawiam!

Może ktoś mógłby polecić nowemu użytkownikowi jakieś ciekawe filmiki z gry live microstawek ;)

jak wyżej

jak wyżej

PMpalst, widzę, że znalazłeś sobie ciekawą zabawę podbijając ten temat.

Możemy polecać filmy, które posiadamy na naszej stronie i jak zapewne wiesz, nasi trenerzy nagrywają sesje online, a nie live. Jeżeli chcesz, aby taki film został nagranym możesz swoją propozycję umieścić w dziale Ogólny feedback, krytyka i propozycje.

Pozdrawiam.

Napisane przez dohpaZ
PMpalst, widzę, że znalazłeś sobie ciekawą zabawę podbijając ten temat.

Możemy polecać filmy, które posiadamy na naszej stronie i jak zapewne wiesz, nasi trenerzy nagrywają sesje online, a nie live. Jeżeli chcesz, aby taki film został nagranym możesz swoją propozycję umieścić w dziale Ogólny feedback, krytyka i propozycje.

Pozdrawiam.

O boziu boziu, zostałem źle zrozumiany. Miałem po prostu na myśli film z gry, a nie z teorii. Filmów na micro jest całkiem sporo i sądzą, że szybciej uda się znaleźć coś ciekawego moderatorom (którzy często polecają takie filmy poczatkujacym userom) niż mi, szaremu użytkowniczkowi. Wiadomo, że nie poleciłbym filmów rushera mega początkującymu, a nie pamiętam kto jeszcze nagrywa/nagrywał fajne filmi z microstawek.

Pozdrawiam :)

ps. nie dbaj o początkujących - źle, dbaj aby ich start był jak najlepszy na forum - też źle ;)

Przecież w podanym przeze mnie linku do filmów jest film z gry, w którym rusher88 komentuje poszczególne rozdania :)

A tak gwoli ścisłości:
- NL2 FR
- NL5 FR
- NL5 FR
- NL10 FR

Napisane przez dohpaZ
Przecież w podanym przeze mnie linku do filmów jest film z gry, w którym rusher88 komentuje poszczególne rozdania :)

A tak gwoli ścisłości:
- NL2 FR
- NL5 FR
- NL5 FR
- NL10 FR

Zwracam honor wiec. :)

Nie oglądałem tych filmów co zamieściłeś, ale z tego co pamiętam rusher gra trochę zbyt luźno dla kogoś kto nie ma żadnego doświadczenia postflop, mam nadzięję, że w tym wypadku jest inaczej ;)