No dobrze.
Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do wszelkich NLP, wody zmieniającej strukture pod wpływem myśli i popularnych złotych rad jakie serwują nam poradniki typu: "Jesteś najlepszy na świecie, czyli obudź w sobie Jezusa w trzech prostych krokach". Jak widzę gdy ktoś mówi do mnie machając łapami jak Grzesiak na filmach to aż mnie skręca. Nie mogę nic na to poradzić.
Jednak mam pewien problem typowo mindsetowy i chcę zrobić wszystko by się go pozbyć.
Postaram się bez uprzedzeń i złych myśli podejść do rad.
Problem polega na tym, że często grając rękę, wiem, że jestem z tyłu, ale mimo to sprawdzam przeciwnika gdyż:
- jestem zbyt ciekawy co trzyma
- chcę go złapać na blefie co chyba ma podbudować moje ego jako sick readera
- tłumacze sobie, że przecież i tak mam outy więc zawsze mogę trafić
Sytuacja z wczoraj:
Spoiler
Ongame Network $0.10/$0.20 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 1268973
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
CO: $24.74
BTN: $2.36
Hero (SB): $27.60
BB: $8.46
Pre Flop: ($0.30) Hero is SB with J
J ![]()
CO raises to $0.60, 1 fold, Hero raises to $1.70, 1 fold, CO raises to $3.50, Hero calls $1.80
Flop: ($7.20) 6
4
2
(2 players)
Hero checks, CO bets $5.40, Hero calls $5.40
Turn: ($18.00) 4
(2 players)
Hero checks, CO bets $15.84 all in, Hero calls $15.84
Turn: ($49.68) 4
(2 players - 1 is all in)
River: ($49.68) 9
(2 players - 1 is all in)
Final Pot: $49.68
CO shows A
A
Hero shows J
J
CO wins $48.18
(Rake: $1.50)
Nieważne, czy ta ręka była rozegrana poprawnie czy nie, według zaleceń PS, trenerów, czy Phila Ivey'ego.
Ważne, że W MOJEJ GŁOWIE na turnie, gdy wciskałem call ta ręka była rozegrana źle. Szukam na siłę argumentów na poparcie decyzji, która wiem że jest błędna. W chwili podejmowania wyboru nie rozumiem, że FOLD to tak naprawdę zarobienie pieniędzy.
Wiem, że ręke należy zrzucić, ale nie potrafię tego zrobić.
Proszę o rady