hej Menelski,
Pytasz, co zrobic zeby tego nie powtarzać: tutaj masz odpowiedz
okazało się, że na początku udaje mi się wygrywać małe kwoty po kilka BB grając agresywnie ze słabymi top parami i słabymi overparami. To chyba powoduje, że popadam w euforie i nastawiam się zbyt agresywnie do gry a przy tym przeceniam wartość własnych kart. Jeśli przeciwnik nie wykaże agresji na flopie to ja jestem agresorem wtedy i zazwyczaj jadę już do showdown z TT lub JJ przy boardzie bez wysokich kart. Jak się już można domyśleć bilans jest raczej ujemny.
To co opisałeś to lista niekorzystnych przekonań które odpalają Ci się w niektórych sytuacjach a w innych nie i wtedy grasz swoją A-game. Nie musisz się niczego uczyć bo już umiesz grać swoją A-game - Ty masz się oduczyć grania gorzej na początku sesji.
W tym cytacie co napisałeś znajduje się wszystko co musisz poprawić:
okazało się, że na początku udaje mi się wygrywać małe kwoty po kilka BB grając agresywnie ze słabymi top parami i słabymi overparami.
co to dla Ciebie oznacza? samo wygrywanie to za mało. To musi coś dla Ciebie oznaczać. Zastanów się co dla Ciebie oznacza wygranie małych kwot po kilka bb i sprawdź jakie przekonania się za tym kryją. Tym samym zbierasz materiał nad którym mozesz potem pracować z The Work.
To chyba powoduje, że popadam w euforie i nastawiam się zbyt agresywnie do gry a przy tym przeceniam wartość własnych kart.
To już konsekwencje. Zastanów się na przyczynami - czy tylko wygrywanie małych pul czy jest tam coś jeszcze. Co się dzieje w Twojej głowie - jak to postrzegasz, tam jest coś więcej niż same małe pule.
Jeśli przeciwnik nie wykaże agresji na flopie to ja jestem agresorem wtedy i zazwyczaj jadę już do showdown z TT lub JJ przy boardzie bez wysokich kart. Jak się już można domyśleć bilans jest raczej ujemny.
Najlepiej podaj konkretne rozdania, bo nie jestem pewien czy wiem o co dokładnie Ci chodzi. W każdym razie zastanów się czy Twoje zagrania mają tylko i wyłącznie przesłanki logiczne czy również emocjonalne. Przesłanki logiczne to konkretny powody dla których betujesz bądź foldujesz. Przesłanki emocjonalne to np. ciekawość, chęć odegrania się, chęć udowodnienia itp.
Wykonałeś pierwszą część pracy, teraz czas na drugą. Opis sytuacji to jeszcze za mało, zastanów się bardzo dokładnie co dla Ciebie oznacza wygrywanie małych pul i jakie myśli Ci się wtedy pojawiają i to będzie już bardzo konkretny materiał do dalszej pracy, taki mindsetowy leakfinder;)
Pozdr