Skip to forum
[Trening] No-Limit ...

Notifications
Clear all

[Trening] No-Limit fullring dla początkujących

166 Posts
65 Users
0 Reactions
20.9 K Views

Witajcie,

W tym temacie znajdziecie najważniejsze informacje o treningu, możecie tu także wyrazić swój feedback i zadawać pytania. Będziemy tutaj także informować o ewentualnych zmianach w rozkładzie.

Informacje o treningu:

• Nazwa: No-Limit fullring dla początkujących

• Trener: rusher88

• Termin: środa 19:15-20:15

• Status: Basic

Tematyka treningów:

rusher88 zazwyczaj gra 4 stoły full ring na platformie William Hill, gdzie stara się omówić tok myślenia w granych przez siebie rozdaniach. Jako dodatek do rozgrywki i dla urozmaicenia treningu, słuchacze mają możliwość zadawania pytań, na które otrzymują możliwie szybką odpowiedź.

O trenerze:

rusher88 jest producentem filmów, sędzią na forum PokerStrategy.com oraz trenerem NL FR, a także graczem średnich stawek online.

Będziemy wdzięczni za każdy feedback i propozycje.

Dziękujemy.

Reply
165 replies
Edziorrr

Rozumiem że trening się dziś nie odbędzie?

Reply

Witam,

Trening odbył się bez problemów. Czy miałeś problem z połączeniem się z coaching playerem?

Pozdrawiam.

Reply
Edziorrr

Miałem problem z linkiem ze strony głównej - nie działał. Udało mi się dopiero wejść przez profil trenera.

Reply

Przepraszam za uniedogodnienia. Najważniejsze, że ci się udało połączyć.

Pozdrawiam.

Reply
boxer82

Jako że nikt się nie kwapi to ja pozwolę sobię na kilka zdań nt Rushera

Jest to osoba, która razem z Thorkiem wprowadzała mnie w pokera. Od jego treningów zaczynałem i na jego filmach się uczyłem, więc już jakiś sentyment mam, dlatego nie chiałem mu wystawiac opinii zanim nie poznam innych treningów ( z różnych odmian - nie tylko NL FR).

Teraz już wiem że jest to jeden z najlepszych trenerów, jeżeli chodzi o sposób przekazywania wiedzy. Jego wyjaśnienia dotyczące poruszanych zagadnień są jak dla mnie wyczerpujące
Nie wiem czy jakoś specjalnie przygotowuje się do treningów czy nie, ale podczas treningów nigdy nie nastąpiła krępująca cisza czy zawiech ze strony Rushera. - czas treningu jest w pełni wykorzystany.
Plusem jest to, że chociaż trening trwa 1 godzinę to nie zdarzyło sie aby temat został przerwany w połowie bo czas się skończył

Dzisiejsza forma treningu (poprzez join me + uczestnictwo jednego z forumowiczów) zasługuję na duzy plus. Konieczne jest tylko dopracowanie szczegówłow(uczestnika często nie było słychać).

Podsumowując
Posiadana wiedza teoretyczne i sposób jej przekazania ,
Interakcja z uczestnikami , oraz dykcja (co też uważam jest ważne)powoduje że ten trening jestpozycją obowiązkową (nie tylko) początkujących graczy FR (myslę że gracze conajmniej do NL 50 mogą dużo wynieść z treningu - wyżej nie wiem bo nie grałem )

bardzo wązne jest umiejętnośc zachowania porządku na treningu - Pamietam sytację gdzie kóryś z użytkowników zaczął rzucać kur...ami że to trening teoretyczny a na stronie było pokazane że jest na party. Wiem że gościu dostał bana na treningi i póóźniej przepraszał na forum za swojezachowanie _thumbsup:c :

Reply

Hej boxer,

Dzięki za feedback. Aż się buzia cieszy jak się czyta takie miłe słowa. Rusher jest świetnym trenerem i nie mam wątpliwości co do jego kompetencji.

Mogę powiedzieć tylko, że treningi będą jeszcze lepsze, ponieważ pracuję z trenerami nad zmianą formy naszych treningów.

Podeślę feedback trenerowi oczywiście.

Dzięki i pozdrawiam.

Reply
zmkpr0

Bardzo podobała mi się forma treningu w postaci session review. Rusher i uczestnicy treningu zadawali mnóstwo pytań przez co każda ręka została szczegółowo omówiona z każdej możliwej strony.

Dodatkowym plusem takiego treningu jest to, że można się nauczyć w jaki sposób przeglądać własne ręce po sesji, na co zwracać uwagę, jakie pytania sobie zadawać itp.

Reply
GramNaTilcie

Czy te treningi mają jakiś zakres czy każdy jest ten sam w kółko? A jeśli mają jakieś ramy to od kiedy zacząć? No i gdzie się on odbywa na PP czy FTP? Obrazek sugeruje Party Poker a w opisie mowa o Full Tilt Poker. Ponadto rozbieżne są też godziny treningu. Dzieki.

Reply
rusher88

Siema.

Rozumiem ze pytajac o zakres, pytasz o tematyke - poniewaz w 90% czasu to jest gra live - nie ma tutaj jakiegos zakresu. Czasami temat z Teorii NL FR jest omawiany/realizowany na tym treningu, ale zazwyczaj sprowadza sie to do 2 treningow max.

Jesli chodzi o platforme to jest to PartyPoker - ciezko jest grac na FTP, kiedy go juz nie ma ;) Poza tym, obecnie najczesciej gramy sweaty - czyli uzytkownik gra, a ja patrze i analizuje jego gre/zadaje pytanie i ewnetualnie tlumacze co powinien wg mnie poprawiac.

Trening odbywa sie w poniedzialki o 19 ( w zasadzie to 19:10 ) i trwa godzine.

Reply
GramNaTilcie

Napisane przez filipCMpl
Rusher88 jest producentem filmów, sędzią na forum PokerStrategy.com oraz trenerem NL FR, a także graczem średnich stawek online. Prowadzi on treningi na platformie Full Tilt Poker, w każdy poniedziałek od godziny 19:30 do 20.:30.

To warto edytować.

Czy w treningu mogę wziąć udział jeśli nie posiadam konta na PP.

Reply
GramNaTilcie

Ta forma treningów do mnie nie przemawia, żeby grał ktoś a trener go pytał dlaczego. To miały być treningi dla początkujących gdzie trener gra i omawia swoje ruchy, dałoby to zdecydowanie więcej wiedzy patrzącym. To my mamy zadawać ewentualne pytania dlaczego. Chodzi o to że osoba grająca nie ma takiej wiedzy i praktyki jak trener i często możemy patrzeć na grę słabszego od nas, poza tym każdy ma swój, niekoniecznie słuszny, styl gry.

Aczkolwiek sesje typu sweet mogłyby się odbywać co kilka treningów.

Więc pytanie do Ciebie rusher, kiedy będzie trening w którym to Ty będziesz grał?

Reply
imgoingtomirage

GramNaTilcie, proszę nie spamować i nie pisać posta pod postem, do tego służy opcja "edytuj".

Dzięki za znalezienie niezaktualizowanego opisu :f_thumbsup:.

Pozdrawiam.

Reply
rusher88

Siema.

W najblizszym czasie nie przewiduje treningu na ktorym bede gral. Poki co mam osoby chetne na sweaty, oraz ta forma zebrala dobry feedback.

Reply
GramNaTilcie

Napisane przez rusher88
Siema.

W najblizszym czasie nie przewiduje treningu na ktorym bede gral. Poki co mam osoby chetne na sweaty, oraz ta forma zebrala dobry feedback.

To jest bez sensu, po co więc te całe opisy treningu i dudnienie o tym dookoła? Po co mówicie nowym żeby uczęszczali na treningi dla początkujących? Sweaty to nie treningi, no może dla tego co gra, jednak to nie trening a szlifowanie umiejętności i z całą pewnością nie dla początkujących.

Zróbmy zestawienie opisu treningu z tym co na nim.

Jak zostać graczem wygrywającym na niskich limitach? Są to pierwsze limity w pokerowej karierze.

Od kiedy NL25 czy NL10 przy 6 stołach to początki?

Na czym będzie koncentrował się trening?
Rusher88 zazwyczaj gra 4 stoły Full Ring na platformie PartyPoker, gdzie stara się omówić tok myślenia w granych przez siebie rozdaniach. Jako dodatek do rozgrywki i dla urozmaicenia treningu, słuchacze mają możliwość zadawania pytań, na które otrzymują możliwie szybką odpowiedź. Jest to bardzo dobra porcja wiedzy, która pozwala rozwiać wiele wątpliwości początkujących graczy.

Ja rozumiem że mielenie o tym samym byłoby nudne i masz już stałą widownię, jednak są też nowi którzy liczą że wyniosą z Twoich treningów praktyczną wiedzę. A nie wierzę żeby początkujący nadążył a nawet zrozumiał Waszą fachową gadkę z przedwczorajszego treningu. Poza tym mnie nie interesuje jak ktoś tam gra i co on sobie przy tym myśli, interesuje mnie jak gra trener i jak opisuje swoje zagrania.

Reply
rusher88

Wiec jeszcze raz, dla jasnosci:

Przeczytalem co napisales, ciesze sie, ze jestes zainteresowany poprawieniem jakosci treningow i WEZME TO POD UWAGE, ale w przyszlym tygodniu odbedzie sie sweat, badz analiza rak z bazy danych - tzw. Hand Evaluation, z udzialem jednego z uzytkownikow. Generlanie takie formy byly zaplanowane na luty 02.2012 -> jesli jednak na kolejnym treningu WIEKSZA czesc osob bedzie chciala inna forme, nie widze problemu w tym, aby cos zmienic.

Zawsze staralem sie byc otwarty na PROPOZYCJE i dostosowywalem treningi do aktualnego feedbacku - co ma miejsce obecne. Jednak Twoj feedbak zaczyna przyjmowac forme nacisku na zasadzie "bo ja tak chce i tak ma byc", a niestety tak to nie zadziala.

Reply
Najczarniejszy

Jest masa filmików dla początkujących graczy w zakładce wideo, myślę że nie ma potrzeby powtarzania najbardziej oczywistych oczywistości na treningu. Obecna forma jest zadowalająca, można podyskutować, a sweaty są moim zdaniem bardzo dobre, są ciekawe i merytoryczne.

Dziękuje za uwagę.
:fdrink

Reply
sebano2

GramNaTilcie - jezeli jesteś naprawdę początkujacym graczem tzn. zaczynasz przygodę z pokerem to zapomnij o treningach dla "początkujacych".
Dlaczego, po pierwsze oczywistych rzeczy sie nie tłumaczy, po prostu trzeba zacząć od artykułów, filmików, a niestety najlepszym przykładem jest dostanie po dupie w grze.
Po drugie terminologia - tutaj naprawdę trzeba samemu popracować lub pytać bardziej ogarniętych graczy, bo na treningu nie ma na to czasu.
Po trzecie (dalej terminologia) , jezeli zacząłeś od treningów Rushera, to Ci współczuje, angielsko-pokerowo-polski (specjalnie w tej kolejności) język jest jak dla mnie nie do przełknięcia. O ile jestem w stanie zrozumieć uzywanie terminów, których w języku polskim nie ma o tyle razi mnie używanie słów angielskich tam, gdzie ich byc nie musi, w zwykłych zwrotach, a tego na treningu jest bez liku. Szczerze to wole treningi w wersji ENG.
Szkoda że nie mogłeś posłuchać YACa (kiedys prowadził treningi dla mniejszych stawek) - ale to inna bajka

Od takie moje osobiste przemyslenia, zapewne w przeciwności do zadowolonego ogółu.

Powyższe nie dewaluuje umiejetności trenera, leczy tylko formę przekazu.

Reply
GramNaTilcie

Napisane przez sebano2
GramNaTilcie - jezeli jesteś naprawdę początkujacym graczem tzn. zaczynasz przygodę z pokerem to zapomnij o treningach dla "początkujacych".

A widzisz żebym pisał o sobie czy o nowych członkach PS.com? Jestem po prostu obrońcą uciśnionych no i lubię jak wszystko jest zgodne z zasadami.

Reply
AmonFire

Super prowadzenie Rushera na dzisiejszym treningu.

Bardzo potrzebne dopytywanie się "dlaczego" ?!

Bardzo mi się podobało.

Skłoniło mnie to do głębokiej zadumy nad tym aby na każde swoje zagranie odpowiadać właśnie "dlaczego ?" Dlaczego zrobiłem to, dlaczego zrobiłem tamto.

Najlepiej byloby chyba dzielić się tymi odpowiedziami z innymi bo we własnej głowie nie koniecznie musimy mieć rację.

Coś w tym jest ...

Reply