Skip to forum
[Trening] Sit and G...

Notifications
Clear all

[Trening] Sit and Go dla średnio zaawansowanych

109 Posts
35 Users
0 Reactions
19.5 K Views

Witajcie,

W tym temacie znajdziecie najważniejsze informacje o treningu, możecie tu także wyrazić swój feedback i zadawać pytania. Będziemy tutaj także informować o ewentualnych zmianach w rozkładzie.

Informacje o treningu:

• Nazwa: Sit and Go dla średnio zaawansowanych

• Trener: tmfinger

• Termin: czwartek 21:00-22:30

• Status: Silver

Tematyka treningów:

Przedmiotem treningów prowadzonych przez tmfingera będą praktycznie wszystkie odmiany Sit and Go, głównie na platformie PokerStars.

Każda odmiana SNG posiada swoją specyfikę oraz fazę/fazy, która w znacznym stopniu decyduje o sukcesie lub porażce, w długim okresie czasu. Treningi mają charakter praktyczny, ale prowadzący poświęca też dużo czasu na zagadnienia teoretyczne, które wynikają z pytań uczestników treningu (prosimy o aktywny udział) lub z ciekawych sytuacji, które wystąpią w czasie gry.

O trenerze:

tmfinger od ponad trzech lat współpracuje z PokerStrategy.com, jako profesjonalny sędzia, producent filmów oraz trener, we wszystkich popularnych odmianach Sit and Go.

Będziemy wdzięczni za każdy feedback i propozycje.

Dziękujemy.

Reply
108 replies
bodziu77

a czy jest szansa że treninigi będą nagrywane ??? bo czasu mało dzieci płaczą ;)

Reply

Witam,

Niestety nie mamy w planach nagrywania normalnych treningów.

Pozdrawiam.

Reply
matexide

Witam, czy można gdzieś sprawdzić jaka odmiana będzie na treningach w bieżącym lub następnym tygodniu? Zależy mi na oglądaniu treningów z SNG 6-max, a często jest tak, że przegapiam treningi albo akurat znajduję sobie inne zajęcie. Jakbym wiedział, kiedy będzie odmiana, w której gram, to na pewno bym znalazł czas na trening.

Reply

Witam,

W weekend zawsze pojawia się news o treningach i są podawane odmiany, które na konkretnym będą omawiane.

Pozdrawiam.

Reply
arianik

Zgłaszam się na 7$ 18mT na P*.....

a sorry nie zauważyłem, że tylko jednostołowe.... :(

Reply
furminator

Cześć,
kilka pytań odnośnie treningów w formie users session review:
1) gramy tylko turnieje 10-osobowe czy 6-osobowe też są mile widziane?
2) HH wystarczą pliki txt z PP w języku ang.?
3) czy konieczny jest HUD/statsy, bo ja nie używam?
4) ile powinien trwać filmik/ile rozegranych turniejów powinno się na nim znajdować?
5) czy w grę wchodzą ewentualnie limity 33$ (albo wyższe) czy max to 22$?
6) jak technicznie będzie wyglądał ten trening? w sensie filmik z gry będzie dostępny wcześniej do ściągnięcia, czy może za pośrednictwem join.me?
Z góry dzięki za odp.

Reply
sojowyjarz

Napisane przez arianik
Zgłaszam się na 7$ 18mT na P*.....

a sorry nie zauważyłem, że tylko jednostołowe.... :(

Swoją drogą osiemnastki sng sa nadal bardziej sng niz mtt.

Reply
tmfinger

Napisane przez furminator
Cześć,
kilka pytań odnośnie treningów w formie users session review:
1) gramy tylko turnieje 10-osobowe czy 6-osobowe też są mile widziane?
2) HH wystarczą pliki txt z PP w języku ang.?
3) czy konieczny jest HUD/statsy, bo ja nie używam?
4) ile powinien trwać filmik/ile rozegranych turniejów powinno się na nim znajdować?
5) czy w grę wchodzą ewentualnie limity 33$ (albo wyższe) czy max to 22$?
6) jak technicznie będzie wyglądał ten trening? w sensie filmik z gry będzie dostępny wcześniej do ściągnięcia, czy może za pośrednictwem join.me?
Z góry dzięki za odp.

Witam,

1. w przyszłości będa również 6 max, najbliższy trening 9-10 os. turbo
2. HH w takim formacie abym mógł wrzucić do Wiza
3. HUD nie jest obowiązkowy ale na pewno przydatny. jeśli ni ekorzystasz z HUDa, to po prostu więcej bedziesz tłumaczyć w trakcie treningu :)
4. Czas nie jest bardzo istotny, omówimy tyle ile się da. Myślę, że około 1h
5. Nie wykluczam absolutnie tego limitu ale z racji poziomu dla którego przenaczony jest ten trening, bedzie to raczej poza zasięgiem uczestników
6. W czasie treningu będziemy korzystali z join.me

Oczywiście w najbliższej przyszłości również beda to 6max

pozdrawiam

Reply
furminator

Gram STT zarówno 10-osobowe pod winrate jak i 6-osobowe pod rakeback :) Chętnie się zgłoszę do takiego session review:

4 stoły 10-osobowe na Party Poker za 22$ speed (blindy co 5 minut)

Mogę w sumie też zagrać te same turnieje za 11$, skoro w treningu biorą udział gracze z niższych stawek. Poziom i liczba regów są chyba podobne, więc mogę się dostosować, żeby wartość merytoryczna treningu trafiała w potrzeby zainteresowanych :)

Reply
tmfinger

Super, pasuje mi jak najbardziej. Nagraj sesję za 11$ speed na Party, 10 os. Skontaktuj się ze mną na priv, odpowiem na ewentualne pytania

Reply
furminator

Postaram się nagrać kilka filmików i wybrać najciekawszy, żeby było co omawiać :) Także w ciągu kilku dni się odezwę.

Reply
tmfinger

no to jeszcze raz przypomne w lepszym temacie :)

Witam wszystkich,

chciałbym zaproponować nową formę treningów, które będę prowadził. Raz w miesiacu, na stałe będzie to pierwszy czwartek miesiąca, będę robił SR z nagranej sesji przez jednego z naszych userów.

Założenia techniczne:
- 4 stoły w tile'u,
- rozdzielczość, najlepiej ok 1280x800 (nie pamietam jakie tam proporcje wypadają przy 4 stołach)
- brak dźwięku
- proszę o przesłanie HH z nagranych turniejów

Uczestnik, którego sesja zostanie wybrana będzie oczywiście uczestniczył w treningu udzielając odpowiednich komentarzy do poszczególnych zagrań

Jeśli macie jakieś pytania, to zadawajcie je już w podanym temacie.

Będę starał się urozmaicać dobieranych użytkowników i odmiany, mając na uwadze Wasze ewentualne uwagi w tym temacie

Reply
winkel1989

Proszę o zgłaszanie się chętnych w temacie, do którego link podaję poniżej, którzy nagrają sesję turniejów jedno stołowych turbo. Mogą być inne platformy niż P*. UWAGA, limit 7-20$.

I nie podałeś linku ;-).

Reply
tmfinger

haha, good point. Link był do tematu, w którym własnie jesteśmy, a ja po prostu przeniosłem tego posta w to miejsce i zapomniałem usunąć wersu, który wychwyciłeś :)

Także wszyscy ochotnicy powinni zgłaszać się właśnie w tym miejscu

Reply
Ponyrider

Napisane przez tmfinger
no to jeszcze raz przypomne w lepszym temacie :)

Witam wszystkich,

chciałbym zaproponować nową formę treningów, które będę prowadził. Raz w miesiacu, na stałe będzie to pierwszy czwartek miesiąca, będę robił SR z nagranej sesji przez jednego z naszych userów.

Założenia techniczne:
- 4 stoły w tile'u,
- rozdzielczość, najlepiej ok 1280x800 (nie pamietam jakie tam proporcje wypadają przy 4 stołach)
- brak dźwięku
- proszę o przesłanie HH z nagranych turniejów

Uczestnik, którego sesja zostanie wybrana będzie oczywiście uczestniczył w treningu udzielając odpowiednich komentarzy do poszczególnych zagrań

Jeśli macie jakieś pytania, to zadawajcie je już w podanym temacie.

Będę starał się urozmaicać dobieranych użytkowników i odmiany, mając na uwadze Wasze ewentualne uwagi w tym temacie

Jeżeli w grę wchodzą SnG inne niż STT to ja się zgłaszam

Mógłbym nagrać filmik z turniejów 18 osobowych, na PokerStars, na stawkach 15$ (ewentualnie 7$ jeżeli takimi stawkami byłoby większe zainteresowanie)

Mogę być gotowy już na pierwszy czwartek grudnia :)

Reply
tmfinger

oczywiście nie muzą być stt. Przygotuj film i skontaktuj się proszę ze mną

Reply
przemek20011

Hej ja tez moge przygotowac taki secik, gram turnieje 1-stołowe za 11$ speed na platformie party poker.

Reply
tmfinger

śmiało, czekam na kontakt

Reply
przemek20011

W takim razie nagrywam postaram sie wysłać w tym tygodniu.

Reply