Przejdź do forum
[Trening] Akwarium ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Trening] Akwarium - No-Limit 6-max

50 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
11.7 K Wyświetlenia

Trening dla wszystkich graczy micro chcących polepszyć swoją grę i poznać ponadpodstawowe koncepty przed wejściem na wyższe stawki. Mieszanka treningów teoretycznych, gry na żywo, hand history review i sweat session powinna przybliżyć użytkownikom trochę bardziej złożone koncepty gry.

Na czym będzie się koncentrował trening?

Trening będzie odbywał się w formule 4-tygodniowych cyklów. Podczas każdego cyklu skoncentruję się na omawianiu jednego zagadnienia, np. 3bet preflop, cbet flop, gra z suited connectorami, itd. Na jeden cykl będą składać się następujące treningi: trening teoretyczny, live session, hand history review i sweat session.

Jak mogę dołączyć?

Wystarczy w zakładce Treningi kliknąć przycisk "Włącz" by usłyszeć głos trenera i zobaczyć listę stołów wraz z nickiem widocznym w grze oraz pozycjami na monitorze używanymi do lokalizowania poszczególnych rak. Pozostaje już tylko uruchomić oprogramowanie PartyPoker, zalogować się i odnaleźć stoły na których odbywa się rozgrywka (w czym przydatna może być funkcja "Znajdź gracza") by móc w pełni wykorzystać przekazywana wiedzę.

Kim jest Barron1899?

Barron1899 jest polskim trenerem i sędzią NL SH, a także graczem middle stakes online. Prowadzi on treningi na platformie PartyPoker, w każdy czwartek od godziny 20:00 do 21:00.

Będziemy wdzięczni za każdy feedback i propozycję.

Dziękujemy.

Odpowiedz
Cytat
49 odpowiedzi

Czekamy na feedback.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Będzie join.me albo mikogo, czy trzeba ściągać soft party?

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Muszę sie wybrać i zobaczyć ;) No i popieram poprzednika, fajnie by było gdyby trening był w formie join.me

Odpowiedz
Cytat

Barron1899 przedstawi wam swój plan na treningi. :)

Zapraszam.

Odpowiedz
Cytat
Barron1899

Witam.

Trening odbędzie się przez joinme, żadnego softu nie trzeba ściągać. Dziś zrobię pierwszy, zapoznawczy trening, podam na nim mój plan na treningi. Liczę na jak najwięcej wszelkich uwag z Waszej strony o tym, co Wam pasowalo, co może być inaczej, co chcielibyście zobaczyć na treningu itd.

Zapraszam :)

Odpowiedz
Cytat

bardzo udany pierwszy trening!
osobiście forma 2 stołów mi odpowiada bo każdy spot można dokładnie omówić i jeszcze trener ma możliwość odpowiedzenia na pytania odnośnie spota, jak również na tradycyjne pytania typu "gdzie grasz?", "na jakim limicie?" _cool:
przy 4 robi się już lekka masówka, po 10 min się gubię.

co do tematów to fajnie że na pierwszy ogień idzie 3-bet. Jeżeli mógłbym coś zasugerować to oprócz tradycyjnego kiedy 3bet, kiedy fold, zaproponowałbym zagadnienie 3-bet vs call będąc IP (kiedy lepiej 3-betować, kiedy tylko call).

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Kurczę, do domu nie zdążyłem wrócić na trening :< Ktoś może nagrywał?

Odpowiedz
Cytat
pomurz

Siema
z mojej strony propozycja omówienia 2nd barrel blefów i floatowania, na kogo, kiedy i czemu :)
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
gela555

Bardzo mi się podobało.Z niecierpliwością czekam na następny trening prowadzony przez Barrona.Udany debiut.

Odpowiedz
Cytat

bedzie dzisiaj trening ????

Odpowiedz
Cytat
pomurz

Baron mówił (o ile dobrze pamiętam), że trening będzie przełożony na wtorek. Ale nie pamiętam czy na stałe czy jednorazowo.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
gela555

Z tego co pamiętam to dzisiejszy trening jest przełożony na wtorek,a następny będzie w czwartek.

Odpowiedz
Cytat
wojteksik

Jaki limit crashujecie?

Odpowiedz
Cytat
Barron1899

Witam

Zapraszam na dzisiejszy trening, który został przełożony z poprzedniego czwartku. Będzie to pierwszy z czterech treningów, na których skoncetrujemy się na 3becie. Dzisiaj przedstawię Wam trochę teorii na temat tego konceptu. Zapraszam!

wojteksik - nl10, treningi skierowane są do początkujących.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Hej. Jesli to nie problem, to prosilbym o podanie tych wartosci statystyk. Mam na mysli jakie cyferki oznaczaja taki szczery range. Jakichs kilka podstawowych, najlepiej z postflopu. Robisz dobry trening. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
pomurz

Siema
Podoba mi się nowy sposób podejścia, w którym najpierw jest omawiany jakiś temat a potem będzie pokazywany w praktyce. Zapowiada się bardzo obiecująco :). Jeśli bym mógł coś doradzić: jeśli Baron1899 masz jakieś materiały do prezentowanych rzeczy to dużo łatwiejsze w odbiorze by było pokazanie tego na jakiejś prezentacji przez joinme. Chociaż i bez tego dało się zrobić sporo notatek :)
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Barron1899

Dzięki za feedback!

Co do statów, to wczoraj mówiłem o tych:
3bet: 7-8 - wtedy przeciwnik zaczyna robić light 3bety i 3bet blefy.
Fold to 3bet 60-65% - można robić na niego częściej 3bet blefy. Im bardziej ta statystyka rośnie, tym bardziej poszerzamy bluffing range a zmiejszamy value range 3betów.
4bet range: 1.5% to QQ+ i AK. Jeśli ma około 4%, to robi czasem 4bet blefy.
Fold to cbet: 60% = szczery gracz, można na niego cbetować więcej for blef, ale mniej for value.
Fold to 4bet 55-60%+ + 3bet 7-8%+ = częściej można robić na niego 4bet blefy z rękami zawierającymi CRE.

Co do prezentacji: na razie niestety nie planuję ich robić na treningach, ale dzięki za pomysł.

Zapraszam już jutro na 20 na kolejny trening, będziemy 3betować :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

dzięki i pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
tezapl

mnie się trening spodobał, jutro na pewno będę

Odpowiedz
Cytat