dzień dobry,
witam wszystkich forumowiczów.Dopiero zaczynam moją przygodę z pokerem. Mam do Was kilka pytań
1. Wczoraj zdałem wasz quiz, dostałem bonus 50$ i przystąpiłem do gry. Grałem ponad godzinę na stole holdem z limitem ze stawkami 0,02/0,04. Udało mi się ugrać dolara. Jednak martwią mnie te punkty PartyPoints. Grając ponad godzinę dostałem ledwo 0.4 punkta. Do obrotu bonusem wymagane jest 100 PartyPoints. Jak to osiągnąć? Chyba nie będzie to takie łatwe?
Poproszę o jakieś wskazówki, jak grać, na jakich stawkach a może jakiś turniej?
Pozdrawiam
Cześć thomson28,
witam Cię serdecznie na naszej stronie.
Rozumiem, że grasz fixed limit na PartyPoker i zacząłeś od najniższego z możliwych limitu.
Według mnie to niekonieczne, chyba, że masz zamiar zaznajomić się z oprogramowaniem. W naszych artykułach zalecamy przestrzeganie pewnych zasad przy zarządzaniu kapitałem. Więcej na ten temat znajdziesz w artykule:
- Pnij się po limitach.
Zalecamy tam, aby mieć co najmniej 300 BB na grę na danym limicie. Po otrzymaniu kapitału startowego możesz od razu zacząć grę na limicie 0,10$/0,20$. Wówczas będziesz również szybciej "nabijał" punkty.
Zapoznaj się również z filmami naszego trenera fixed limit Walderama.
- Filmy
Znajdziesz tam produkcje z grą na żywo oraz przegląd i ocenę sesji rozgrywanych przez innych użytkowników. Na początek z pewnością wystarczy.
Jeżeli będziesz miał jakieś pytania, pisz śmiało.
Pozdrawiam,
dohpaZ
Witaj.
Na początku skup się na nauce i zbieraniu doświadczenia, a tego typu rzeczami będziesz przejmował się później i ugranie 100 punktów nie będzie dla ciebie problemem, bo będziesz grał na wyższych stawkach, gdzie punkty lecą szybciej, poza tym z czasem będziesz grał na coraz większej ilości stołów, a nie tylko na jednym.
Pozdrawiam.
Witam
Na początku naucz się szybko rozpoznawać poszczególne sytuacje, naucz się standardowych zagrań, dopiero później skoncentruj się na pieniądzach, masz nieograniczony czas na ich ugranie więc nie masz się o co martwić w swoim czasie je zdobędziesz.
dzięki za rady, zdobyłem już 40PartyPoints. Niestety zabrakło mi cierpliwości i straciłem znaczącą część mojego bonusu. Chciałbym to jakoś odrobić. Myślałem o grze w turniejach ale to podobno strata czasu. Pomóżcie dobra radą
Hej,
nie ma uniwersalnej dobrej rady, która Co powie "graj to i to, a nabudujesz kapitał". Nie wiem, ile wynosi obecnie Twój bankroll, ale na pewno można go pomnożyć grając w odmianę, którą zajmowałeś się dotychczas.
Wcześniej pisałeś, że interesuje Cię fixed limit. Jeżeli będziesz się trzymał zasad, które przedstawiamy, to na pewno Twoje konto Ci podziękuje i wkrótce będziesz mógł się cieszyć większym bankrollem.
Pamiętaj jednak, aby ściśle przestrzegać zasad zarządzania kapitałem!
W turniejach SnG zazwyczaj wygrywają trzej pierwsi gracze, wśród których pula nagród jest dzielona w stosunku 50% / 30% / 20%. Pula nagród bierze się z wpisowego płaconego w turnieju. Są to klasyczne SnG.
Inna forma SnG, to DoN (Double or Nothing), w których połowa zawodników otrzymuje podwójne wpisowe, a druga połowa odchodzi z kwitkiem.
Istnieją również SnG 45, 90 lub 180 osobowe. Te turnieje rozgrywane są na wielu stołach, a jeżeli chodzi o strukturę wypłat, to należy spojrzeć w opis turnieju.
Pozdrawiam.
dzięki za odpowiedz :], mam jeszcze jedno pytanko; wygrałem właśnie weekly freeroll ticket, jak i gdzie mogę go wykorzystać?
Nie jestem pewien o jaką platformę pokerową Ci chodzi.
A szczerze mówiąc nie mogłem nic na ten temat znaleźć w tym wątku (może coś przeoczyłem
).
Napisane przez dohpaZ
Nie jestem pewien o jaką platformę pokerową Ci chodzi.
A szczerze mówiąc nie mogłem nic na ten temat znaleźć w tym wątku (może coś przeoczyłem).
no tak, nie napisałem że przez pewne problemy z oprogramowaniem do partypoker, postanowiłem pograć na Full Tilt Poker i tam wygrałem weekly freeroll ticket. Ponawiam więc moje pytanie jak najlepiej i gdzie mogę wykorzystać ten ticket??