Skip to forum
Czy warto pokazywać...

Notifications
Clear all

[Closed] Czy warto pokazywać 'uncalled cards' przy monster hand ?

12 Posts
6 Users
0 Reactions
663 Views
pirat87

Pytanie jak w temacie.

Chodzi mi o sytuacje kiedy trafiło się straight fush'a (ostatecznie karetę na flopie), to warto pokazać karty jeżeli nikt nas nie sprawdził ? W jaki sposób to buduje nasz image przy stoliku ? Poprawia, pograrsza, a może nic nie zmienia ?

11 replies

Najlepiej ustaw sobie auto-muck, to nie bedzie Cie kusic ;)

JacekPL

Danny917 napisał

Najlepiej ustaw sobie auto-muck, to nie bedzie Cie kusic ;)

i nigdy nikomu nic nie pokazuj.

pirat87

OK :)

Dzięki za szybką odpowiedź. Widzę, że w tym temacie nie ma żadnych wątpliwości, więc nie będę drążył :)

Riverneed

Odpowiem linkiem wklejonym w dziale "Umarłem z tego": http://pl.youtube.com/watch?v=D_3Vb6JVcfs ;)

pirat87

Filmik fajny, ale chyba musisz mnie oświecić co ma wspólnego z moim pytaniem.

Riverneed

No to, że gość nie pokazał nawet tak ładnego układu, jakim jest royal :)

pirat87

Chyba byłem ślepy jak pierwszy raz to oglądałem :P

A1varo

Royal jest na tyle wyjątkowy że można sobie zrobić wyjątek :)

W 99.9% wypadków nie należy pokazywać kart przy stole.
Natomiast moim zdaniem zdażają się sytuacje kiedy warto to zrobić w celu zdenerwowania przeciwnika i pomożenia mu w popełnieniu błędu.

Podam dwa przykłady:
1. grasz bardzo agresywnie i kilka/kilkanaście razy w krótkim okresie czasu wygrywasz przed SD albo kradniesz blindy z marginalnymi rękami albo samym blefem i przeciwnicy zaczynają się podpuszczać żeby ktoś cię sprawdził bo grasz bardzo loose albo blefujesz. Jeśli zaraz po tym dostaniesz jakąś silną rękę np. AA,KK itp. na late position i po raz kolejny ukradniesz blindy (niesprawdzony) możesz pokazać karty mówiąc mimochodem, że masz farta i karta cały czas ci żre. W ten sposób jest szansa, że kolejne kilka razy uda ci się powtórzyć takie zagranie z marginalną ręką.

2. grasz bardzo tight (i chcesz dalej grać tight) ale często nikt nie sprawdza twoich podbić (gdy masz silną rękę) decydujesz się na blef, podbijasz z niczym/marginalną ręką i nikt cię nie sprawdza. W takiej sytuacji możesz pokazać karty by "zachęcić" przeciwników gdy będziesz grał tight w nadzieji na większą wygraną w przyszłości.

JacekPL

Zgadzam się, ale to jest sztuka dla zaawansowanych.

Początkującym graczom zdecydowanie nie polecam. ;)

Awikun napisał
Natomiast moim zdaniem zdażają się sytuacje kiedy warto to zrobić w celu zdenerwowania przeciwnika i pomożenia mu w popełnieniu błędu.

Nie zwykłem czepiać sie szczegółów odnośnie pisowni, ale to słowo mi sie spodobało :D:D