Skip to forum
Najnowsze oświadcze...

Notifications
Clear all

[Closed] Najnowsze oświadczenie Full Tilt Poker

26 Posts
14 Users
0 Reactions
2,750 Views

Przedstawiciel Full Tilt Poker zamieścił kolejne, bardzo krótkie oświadczenie na forum 2+2, które możecie przeczytać TUTAJ.

Zapraszamy do dyskusji na ten temat.

25 replies
Peterus24

Niedługo minie 2 miesiące "ich problemów" :facepalm:

Ciężko to komentować nawet, widać że te oświadczenia piszą ludzie z Public Relations i całe te oświadczenie można streścić:
"Pracujemy nad tym, nasi pracownicy pracują 24 godziny na dobę, nie chodzą nawet do kibelka aby uporać się z problemami! Nasza firma jest super hiper i ciągle pracujemy i pracujemy i końca nie widać. Kiedy się uporamy z tymi problemami? Nie wiemy"

To gdyby komuś się nie chciało czytać tego newsa :f_biggrin:

Bidulki z FTP. Tylko się nie przepracujcie. Cały czas tak ciężko pracują a efektów nie widać żadnych. Chciałbym tylko zauważyć że prócz graczy z USA, są też inni wku.......i gracze którzy nie mogą normalnie wypłacać swoich środków dotychczasową metodą. Ostatnio dostałem @ od FTP w tej sprawie. "Ciężko pracujemy ale nie wiemy nic" - troche to uprościłem ale mniej więcej taka była odpowiedz.

wjtss

Afera hazardowa Mira, Zbycha i Sobiesiaka dotarła również do USA ;)

warto dodac, właśnie że nie tylko z USA gracze maja problemy bo przeciez EU tez... cos co powinno zajac generalnie 5-10 min maksimum 24h po tygodniu nie jest zrealizowane ...;/. A graczą z USA współczuję... Wogóle irytujące jest to, że komuś cięzko zarobionych pieniedzy nie wolno wydac na hazard w tejze formie ... Bo osioł i baran u góry twierdzą , to jest hazard i to jest zło... Ale mam wiecej niz 18 lat i chce wydawac na to zło kase, którą zarabiam a nie na wódke czy papierosy na przykład...

Fafarafa

Ja tam tylko życzę wszystkim hejterom, żeby kiedyś założyli swoje firmy, poświęcili na ich rozwój dużo pracy i nerwów, a jak już wszystko zacznie świetnie prosperować, przyjdzie smutny pan z US albo Prokuratury, jebnie kontrole na podstawie widzimisię jakiegoś urzędasa/polityka i zablokuje konta firmowe albo nałoży karę która zaburzy płynność finansową i zniszczy firmę.

Ciekawe jak wtedy będziecie się tłumaczyc pracownikom i klientom...

sojowyjarz

To nie zmienia faktu, że mają dosyć słaby crisis pr ;)

Peterus24

Napisane przez Fafarafa
Ja tam tylko życzę wszystkim hejterom, żeby kiedyś założyli swoje firmy, poświęcili na ich rozwój dużo pracy i nerwów, a jak już wszystko zacznie świetnie prosperować, przyjdzie smutny pan z US albo Prokuratury, jebnie kontrole na podstawie widzimisię jakiegoś urzędasa/polityka i zablokuje konta firmowe albo nałoży karę która zaburzy płynność finansową i zniszczy firmę.

Ciekawe jak wtedy będziecie się tłumaczyc pracownikom i klientom...

Naprawdę, nie życz ludziom złego ....

Gdyby FTP:
- poinformowało czemu mają problemy
- jakie problemy napotkają i jeśli to nie z ich winy, to czemu nie podają informacji np. "kiedy FBI odblokuje konta wtedy zaczniemy wypłaty"
- jak wygląda sytuacja dokładna spółki

naprawdę bym nic nie pisał i zamknął swój dziób :f_grin: A takie coś co oni przedstawiają, to po prostu żenujące jest. Jeśli uważasz że FTP robi wszystko dobrze, to graj tam dalej i życzę wielkich sukcesów, mnie oni zniechęcili do siebie :f_eek:

Fafarafa

Gdyby FTP:
- poinformowało czemu mają problemy
- jakie problemy napotkają i jeśli to nie z ich winy, to czemu nie podają informacji np. "kiedy FBI odblokuje konta wtedy zaczniemy wypłaty"
- jak wygląda sytuacja dokładna spółki

Czemu mają problemy? Przecież to nie jest żadna tajemnica...W US wprowadzono w 2006 martwe prawo dot. e-gamblingu tzw. UIGEA ( http://en.wikipedia.org/wiki/UIGEA ). Niektóre pokerroomy postanowiły mimo wszystko wycofać się z rynku USA...FTP, PS i kilka innych podjęły ryzyko. Jednym z głównych założeń ustawy był zakaz dokonywania transferów pieniężnych m.in. do pokerroomów.. Oczywiście obejście zakazu było formalnością, znalazło się kilka osób/instytucji, które dla olbrzymich dochodów postanowiły uczestniczyć w nielegalnych wpłatach/wypłatach. Jedna z tych osób popadła w konflikt z władzami FTP (podobno byli mu winni grube miliony $), którego nie udało się rozsądnie rozwiązać. Tak więc poszkodowany zgłosił się do DOJ i opowiedział jak działa ten cały system nielegalnych operacji finansowych i bach. Mamy "czarny piątek".

W momencie postawienia zarzutów automatycznie zablokowano większość kont bankowych powiązane z pokerroomami i osobami oskarżonymi, co oczywiście zachwiało płynnością finansową tych firm. Do tego dodajmy masowe zlecenia wypłaty przez graczy (na niespotykaną dotąd skalę)...

Obecnie trwają negocjacje dot. zawarcia ugody, wiadomo że takie rzeczy nie trwają krótko i są bardzo skomplikowane oraz na pewno NIE SĄ JAWNE. Więc niedostatek informacyjny nie jest w tym wypadku niczym dziwnym...

Ostatnio co i rusz pojawiają się informacje o odblokowywaniu kolejnych środków, m.in. dla graczy z USA. Władze FTP deklarują że rozliczą się z każdego dolara i z kżdego FTPointa. Czego więcej chcecie?

Dla wszystkich, którzy whinują i hejtują FTP gdyż odczuwają niedosyt informacyjny, poddenerwowanie, frustrację, zniesmaczenie, niepewność, poczucie że bankroll jest zagrożony, głód (no cóż, jak ktoś gra 4 living i nie ma zapasu kasy na czarną godzinę :)) itp...polecam lekturę:

http://samiec-alfa.pl/nie-mysl-tylko-rob/

Peterus24

Mi nie chodziło o newsy z portali w których można wszystko napisać, tylko oświadczenia FTP jak wygląda sytuacja, a jej nie uświadczyłem.

imgoingtomirage

Ale sytuacja ta nie dotyczy graczy spoza USA więc nie wiem skąd te nerwy i dosadne komentarze. Jak ktoś nie może wypłacić przez MB to powinien skorzystać z innej metody, a wszystkie inne działają bez zarzutu.

W każdym razie, z jednej strony to miło, że niektórzy aż tak przejmują się losami kolegów pokerzystów zza oceanu ;) :f_thumbsup:.

Pozdrawiam.

sojowyjarz

Napisane przez Fafarafa
polecam lekturę:

http://samiec-alfa.pl/nie-mysl-tylko-rob/

Jakby ludzie w ten sposób podchodzili do życia to byśmy ciągle siedzieli w jaskiniach, bo skoro musi być zimno to po co walczyć o cieplo?

edit:

ten artykul naciaga dla na potrzeby swojego pseudo blyskotliwego felietonu pewne inne zjawisko. Szerokopojetego 'skupiaj sie na tym co MOZESZ zrobic'. To jest zagadnienie dużo szersze niż opisane.

bl00dp3t

Nie wiem czy jesteś imgoingtomirage na etecie u ftp, bo tak to wygląda. Juz nie pierwszy raz irracjonalnie bronisz ftp.

Nie pisz, że sytuacja nie dotyczy graczy z europy, bo nie można wypłacać na mb czyli najpopularniejszy sposób wypłaty. Nie mam bankrolla 100$ żeby wypłacać bezpośrednio na konto bankowe, na nettlelera też nie będę wypłacał bo nie mam karty i co zrobię z tymi pieniędzmi tam ?

Poza tym zawsze może być tak, że zaraz zbankrutuje ftp bo będą np. spłacali graczy usa, albo coś w tym rodzaju. A ich zapewnieniami, że ich firma działa bez zarzutu i moje pieniądze są bezpieczne to mogę sobie wytrzeć tyłek.

Widać, że albo nie masz tam pieniędzy, albo jesteś bardzo naiwny. Nie mówię, że jakoś bardzo denerwuje się o swoje pieniądze bo jak by tak było to bym faktycznie założył konto na nettelerze, ale to nie zmienia faktu, że nie mam prawa się denerwować.

Ps. Poczytajcie sobie komentarze na 2+2 tam to dopiero jadą na ftp :)

pozdro.

Jak ftp moze zbankrutowac w czasie gdy gracze z USA wyplace kase?

bl00dp3t

Jak ftp moze zbankrutowac w czasie gdy gracze z USA wyplace kase?

Kompletnie nie wiem co ty tu napisałeś.

Napisane przez bl00dp3t
Poza tym zawsze może być tak, że zaraz zbankrutuje ftp bo będą np. spłacali graczy usa, albo coś w tym rodzaju.

chodzilo mi o ten fragment, ftp to nie bank, oni zyja z naszego rake'u, nie inwestuja kasy wplaconej przez graczy

jak moga posiadac mniej pieniedzy niz suma ktora faktycznie nalezy do graczy?

bl00dp3t

chodzilo mi o ten fragment, ftp to nie bank, oni zyja z naszego rake'u, nie inwestuja kasy wplaconej przez graczy

1. FTP to nie bank lecz firma, która może zbankrutować.
2. Nie pisz, że nie inwestują pieniędzy graczy bo tego nie wiesz. Powstało wiele plotek i jedna z nich (nie wiem czy prawdziwa) mówi o tym, że ftp w przeciwieństwie do p* mogło robić z pieniędzmi co im się podoba. Nie wiadomo, może ftp to jest schemat ponziego jak to piszą na 2p2 :D oczywiście daleki jestem od takich wniosków ale skąd wiesz czy tak nie jest ?

jak moga posiadac mniej pieniedzy niz suma ktora faktycznie nalezy do graczy?

yyy... np tak, że Howard kupił sobie za twoje pieniądze odrzutowiec, opłacali team, prosów, pracowników, za kwotę większą niż wpływy z raku ?

Moze jest tak jak Ty piszesz, tego tak na prawde nie wiemy, chociaz szczerze watpie zeby tak wielka i dochodowa firma dzialala w ten sposob.

Przedstawilem tylko swoj punkt widzenia :) Jedyne czego bym sie obawial to tylko tego ze gracze z USA juz nigdy nie beda mogli wrocic na ta platforme.

zizou1

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że już nigdy nie zobaczymy graczy US na FTP.

Ja w każdym razie platformy nie zmieniam:
- najlepszy soft,
- traffic ok,
- kasę mam zawsze na koncie bankowym na drugi dzień
- wyniki po "Czarnym Piątku" lepsze niż kiedykolwiek

Pzdrwm

Napisane przez zizou1
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że już nigdy nie zobaczymy graczy US na FTP.

Ja w każdym razie platformy nie zmieniam:
- najlepszy soft,
- traffic ok,
- kasę mam zawsze na koncie bankowym na drugi dzień
- wyniki po "Czarnym Piątku" lepsze niż kiedykolwiek

Pzdrwm

niestety kolego muszę Cię zmartwić, ale najlepszy od zawsze należy do p* ;)