Witam!
Chciałbym poznać opinię szanownego grona graczy i adminów największego forum pokerowego w Polsce na temat taki tak w nagłówku. Po ostatnim sukcesie mojego turnieju zorganizowanego w Wadowicach, zacząłem się zastanawiać nad moją przyszłą karierą zawodową. Niedługo piszę egzamin zawodowy na technika informatyka, lecz nie widzę siebie w tej kategorii biznesu. Chciałbym założyć jakąś porządna firmę i z niej czerpać zyski. Po turnieju odezwała się do mnie masa ludzi i również potencjalnych sponsorów przyszłych tego typu eventów jak zorganizowałem
(odsyłam do tematu: Turniej Pokera Sportowego NL Texas Hold'em o tytuł Mistrza Wadowic !! jeśli ktoś nie wie o co chodzi) .
Wiem że sprawa Polskiego prawa teraz jest zakręcona jak tampon i turnieje tylko i wyłącznie w kasynach. Ale przecież na przykładzie everest poker: takie turnieje da się jakoś zorganizować. Gram w pokera tylko i wyłącznie hobbystycznie i nie wiążę swojej przyszłości z grą w pokera. Ale czemu nie zająć się organizacją ?? Jeśli nie w Polsce to czemu nie w np Czechach ?? Poker w Polsce dopiero raczkuje i nie sposób dostrzec jego potencjału finansowo-organizacyjnego.
Co o tym pomyśle myślą hmmm sami zainteresowani ?
pozdrawiam.