Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Kk Nl10

8 Posts
7 Users
0 Reactions
611 Views

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2,00:///////;CO$10,00:32/28/9/0,8/57/29/100/25;BU$10,80:45/22/20/-/0/38/100/-;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with K♣, K♥
5 folds, CO raises to $0,20, BU calls $0,20, SB folds, Hero raises to $0,80, CO calls $0,60, BU folds.

Flop: ($1,85) A♠, 9♣, 2♠ (2 players)
Hero bets $1,20 (All-In), CO calls $1,20.

Turn: ($4,25) 6♥
River: ($4,25) T♣ (2 players)

Final Pot: $4,25

Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Kc Kh)
CO shows para asy (Ah Jd)

CO wins with para asy (Ah Jd)

7 replies
Gomez224

Witaj

Ja preferowałbym tutaj zagranie all in i zgarnięcie puli już na pre-flopie. Ponieważ w podbicie inwestujesz niemalże 50% Swojego stacka. Poza tym stawiasz się w sytuacji pot commited na flopie. Czy pozostali sędziowie widzą inne rozwiązanie ???

Pozdrawiam

większe podbicie na pre-flopie do $1.00 minimum -- masz podbicie oraz sprawdzenie. $1.00 to już połowa stacka więc jak dla mnie ez push.

forfree83 napisał
większe podbicie na pre-flopie do $1.00 minimum -- masz podbicie oraz sprawdzenie. $1.00 to już połowa stacka więc jak dla mnie ez push.

Dlaczego 1?
3*0,2 + 1*0,2 = 0,8. Zgodnie ze standardami SSS zrobił dobrze chyba ?(

PanDuzePE

Gomez224 napisał
Witaj

Ja preferowałbym tutaj zagranie all in i zgarnięcie puli już na pre-flopie. Ponieważ w podbicie inwestujesz niemalże 50% Swojego stacka. Poza tym stawiasz się w sytuacji pot commited na flopie. Czy pozostali sędziowie widzą inne rozwiązanie ???

Pozdrawiam

Nie mam zaszczytu bycia sedzia ale pozwol ze sie wypowiem :D

Bylo setki razy juz o tym, ja jestem zdania ze z KK-AA lepiej reraisowac niz grac all-ina bo tak naprawde nie zalezy nam na tym zeby zrzucil ta reke na preflopie tylko zeby wciagnac przeciwnika do gry;;

JKramer napisał

forfree83 napisał

Dlaczego 1?
3*0,2 + 1*0,2 = 0,8. Zgodnie ze standardami SSS zrobił dobrze chyba ?(

pomyliłem się. sory

a co do tego, czy wchodzić tu all-in, czy tylko podbijać, to ważne, żeby z każdą 3betowaną ręką zachować się tak samo w takiej sytuacji

Krasu

PanDuzePE napisał
Bylo setki razy juz o tym, ja jestem zdania ze z KK-AA lepiej reraisowac niz grac all-ina bo tak naprawde nie zalezy nam na tym zeby zrzucil ta reke na preflopie tylko zeby wciagnac przeciwnika do gry;;

Jestem tego samego zdania i magic również tak gra. Kiedy mamy KK i AA to robimy normalny re-raise ale na każdym flopie później i tak wchodzimy all-in. Chodzi o wciągnięcie do gry przeciwników , kiedy my i tak mamy zdecydowanie silniejszą rękę i praktycznie żaden flop nam nie straszny :)

Tutaj GalGavu zagrał jak najbardziej poprawnie. Wszystko zgodnie ze strategią. Hero jest out of position na flopie więc musi grać cbet all-in pomimo trasha.

Pozdrawiam

Dobrze rozegrane,szkoda tylko ze przyszedl ten A miales pecha.