Skip to forum
Notifications
Clear all

NL SH grinder nl4 -------> nl400 If u never failed u never lived

429 Posts
89 Users
0 Reactions
32.9 K Views
plusEVqba

Po dzisiejszym shocie na NL10 postanowilem ze zakladam bloga :D

Grywaem juz nl25 ale jeden czarny piatek i wcielo rolla wiec zaczalem odbudowe od poczatku na Party :D

NL2 przewalone z winratem 40bb/100

Nl4 przewalone z winratem 12bb/100

Shot na NL10 z 21 BU - nieudany (polecialo 8 BI - 1 BI z mojej winy reszta jakies niefarty :D )

Powrot na nl4 i kontynuujemy grindowanie

Plany na chwile obecna

:diamond: grac miesiecznie okolo 50-70k rozdan

:diamond: grac max 6-8 stolow aby zmaxymalizowac winrate i polepszyc swoja gre

:diamond: chcialbym udowodnic sobie ze da sie wyciagnac ponad 20bb/100 na nl4

:diamond: w dwa tygodnie zajechac nl4 na smierc i wyskrobac 30 BI na nl10

:diamond: kupic baze na nl10 SH i dopiero siadac przy stolikach !!

:diamond: "na kazde 1000 rozdan przegladnij po 10-12 najwiekszych wygranych i przegranych pol i zastanow sie czy nie dalo sie zagrac tego jakos lepiej. " by hellYeahEnT i to jest chyba najważniejsze !!

:diamond: skupic sie na nauce poniewaz w pokera gram od 2ch lat grindujac a za malo czasu poswiecam na nauke - od teraz 80% czasu gra 20% nauka

:diamond: mimo, że wiekszosc filimow mam juz obejrzona bede chcial przewalkowac jeszcze raz wszystkie z SH zaczynajac od crushing microstakes by muckinfella

Plany na ten rok

:diamond:dojechac do nl25 i byc graczem ktory wyciaga wiecej niz 10bb/100 na Party

:diamond:po dokonaniu powyzszego wyciagamy rolla i zaczynamy go rozkladac na kilka innych roomow

:diamond:od nl50 zaczac brac treningi u kogo to sie jeszcze zobaczy

Bede tu wrzucal co ciekawsze rozdania wykresy i wlasne rozkminki na temat pokera

Na poczatek dwa wykresy z lipca 2011

nl2 FR - nie ma SH na najnizszym limiciew wiec musialem chwilowo na ringi sie przerzucic

ostatni tydzien lipca to grind nl4 SH

Mam nadzieje ze wykres bedzie lecial nadal w góre :D

Postaram sie tez wrzucic filmiki ze swojej gry live kolejno z kazdych stawek

To tyle na poczatek

Stan rolla na dzien dzisiejszy 136 $

Dzisiaj start

Zarywamy nocke i grindujemy

Reply
428 replies
RotakesMan

No to powodzenia życzę! :f_thumbsup: Na party też mam małego rolla, więc pewnie nie raz się na stolikach miniemy :f_p:

Reply

będę Ci bardzo kibicował, bo sam wracam do pokera po ponad rocznej przerwie i to będą moje limity ;)

Reply
kolanko1990

powodzenia Qba :)

Reply
plusEVqba

Ponizej moje staty z NL4 SH

Co tu mozna jeszcze podciagnac ??

Reply
maciasbr

Powodzonka Kubuś _thumbsup: Będe tu na pewno regularnie zaglądał i Cie kopał po dupie (czyt. mobilizował) _ugly: Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Reply
pickars

Ja bym podciagnal ATS, cbet T i R, zmniejszyl f3bet i to chyba wszystko.

Reply
plusEVqba

Napisane przez maciasbr
Powodzonka Kubuś _thumbsup: Będe tu na pewno regularnie zaglądał i Cie kopał po dupie (czyt. mobilizował) _ugly: Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Hahah nie bój sie jak tylko dojde do tych twoich 30tek i 50tek wbijam do CB do roomu zobaczym,y kto bedzie kogo kopal ...... ;p

dzieki :D

Reply
plusEVqba

Napisane przez pickars
Ja bym podciagnal ATS, cbet T i R, zmniejszyl f3bet i to chyba wszystko.

Wiesz standardem mialem zawsze ATsa bardzo wysokiego bo gralem 24/19 teraz na nl4 mysle ze to nie ma sensu od nl10 nl25 poszerze range i gitara

Co do 2nd barrel i 3rd barrel to ja czesto na agrro wariatow gram T ch/c R ch/r (jezeli wiem ze uwielbia bleffowac) lub standardowo T ch/r na floaterow

Reply
pickars

Mimo wszystko ja mam niemal identyczne staty na nl4 jak ty, a steal mam na poziomie 32 i dodatkowo steal success 59, co pokazuje, ze to samo z siebie jest dochodowe :). Co do 2nd i 3rd barrel, to moze czesciowo masz racje, bo nawet na tych limitach gracze w wiekszosci wala beta jak sie do nich poczeka po cbecie na F. Ale ja wole po prostu lepiej dobierac spoty/karty gdzie bede mogl zagrac przynajmniej 2 beczki i nie palic kasy na cbetowaniu samego flopa. Dodatkowo na R tracisz sporo value imo, przy takim cbet R. Ale to w sumie szczegoly i ja bym nic nie zmienial na sile, jesli masz naprawde satysfakcjonujacy winrate.

Reply
plusEVqba

ostatnie kilka dni przynioslo mi mega swinga :D zlecialem w pewnym momencie do 80$ ale grajac nadal swoje Agame spokojnie nie tultujac - w sumie nie pamietam kiedy mi sie odttanio zdarzylo - czasami ewentualnie zleveluje sam siebie ale to sie zdarza sporadycznie :D

Tak czy owak odrobilem troche strat i wszystko zaczyna wracac do normy - grindujemy nl4 nadal :D

Jutro powrzucam rozdania z tych ostatnich dni - masa coolerow chyba z 5-6 razy set vs overset flipy byly nie po mojej stronie itp :D - mam zastrzezenia do kilku rozdan ale to jutro dokladnie je omowie bo dzisiaj jestem padniety (zarwalem wczorajsza nocke ;p)

Dodatkowo od jutra lece caly crushing micro stakes by muckinfela i zaczynam przerabiac kazdy quiz po kolei dotyczacy nl SH i bede tu wrzucal swoje rozkminki
Poniewaz moja baza z nl4 ma lacznie okolo 60k rozdan juz bede chcial zaczac analize tych regularsow na ktorych mam najwiecej rak - bede tu wrzucal ich statystyki i probowal znalezc w jaki sposob danego rega exploatowac - mysle ze przyda sie to zarowno mi jak i innym ktorzy probuja zcrushowac ten limit :D - mam juz kilka regow rybek na oku (co ciekawe wiekszosc z nich jest graczami wygrywajacymi bo TAGi nie umieja sie do nich dostosowac)

Ps Jutro wrzuce okolo 40-50 roazdan do oceny zarowno tych na plus jak i na minus

br 115$

Reply

no to życzę powodzenia :D Ja obecnie gram NL10 SH również na PP :D

Więc można rzec że czekam na Ciebie i razem golimy fishów których jest sporo :D

Reply
plusEVqba

NO wiec teraz troche piopiszemy - wstawilem troche rak do oceny - niestety tylko 10 mozna (nie wiedzialem ze jest ograniczenie - bo bym z 50 natrzaskal).

Mysle ze z moja gra wszystko wróciło do normy

Tutaj wykres od poczatku sierpnia

Podczas zjazdu do dolu standardem byly takie spoty :D

PartyGaming - $0.04 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

BB: $4.00
UTG: $9.47
Hero (CO): $4.83
BTN: $2.98
SB: $6.81

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has 9♣ 9♠

UTG calls $0.04, Hero raises to $0.20, fold, fold, fold, UTG calls $0.16

Flop: ($0.46, 2 players) Q♣ 9♦ 8♥
UTG checks, Hero bets $0.24, UTG calls $0.24

Turn: ($0.94, 2 players) 4♥
UTG checks, Hero bets $0.60, UTG raises to $4.72, Hero calls $3.79 and is all-in

River: ($9.72, 2 players) 5♥

Pokazal QQ

BB: $5.45
Hero (UTG): $4.35
CO: $4.60
BTN: $2.64
SB: $3.22

Pre Flop: ($0.06) Hero has A♣ A♥

Hero raises to $0.16, fold, fold, SB calls $0.14, BB calls $0.12

Flop: ($0.48, 3 players) K♠ 2♠ 9♠
SB checks, BB checks, Hero bets $0.46, SB raises to $0.92, fold, Hero raises to $4.19 and is all-in, SB calls $2.14 and is all-in

Turn: ($6.60, 2 players) J♣

River: ($6.60, 2 players) 2♣

W tej rece stawialem go na fd Z jakims Broadwayem - ogolnie to byma straszna fiszka o agresji powyzej 5 wiec nie dalo sie inaczej wg mnie zagrac pokazal 7 :spade:5 :spade:

Hero (BTN): $4.00
SB: $3.16
UTG: $7.45
CO: $4.19

Pre Flop: ($0.06) Hero has 4♣ 5♣

UTG calls $0.04, fold, Hero calls $0.04, SB raises to $0.12, BB calls $0.08, fold, Hero calls $0.08

Flop: ($0.40, 3 players) 5♥ 2♠ 4♥
SB bets $0.28, BB calls $0.28, Hero raises to $1.50, SB raises to $3.04 and is all-in, fold, Hero calls $1.54

Turn: ($6.76, 2 players) K♦

River: ($6.76, 2 players) K♠

Spoiler

Hero shows 4♣ 5♣ (Two Pair, Kings and Fives) (PreFlop 20%, Flop 58%, Turn 73%)
SB shows 6♥ 6♦ (Two Pair, Kings and Sixes) (PreFlop 80%, Flop 42%, Turn 27%)
SB wins $6.43

tutaj tez ciekawa sytuacja - mysle ze nie do zrzucenia na aggro fisza

PartyGaming - $0.04 NL (6 max) - Holdem - 6 players

UTG: $4.41
MP: $9.96
Hero (CO): $4.59
BTN: $4.00
SB: $2.40
BB: $6.06

Pre Flop: ($0.06) Hero has A♣ Q♦

fold, MP calls $0.04, Hero raises to $0.20, fold, fold, fold, MP calls $0.16

Flop: ($0.46, 2 players) 5♦ A♦ 9♠
MP checks, Hero bets $0.33, MP raises to $0.66, Hero calls $0.33

Turn: ($1.78, 2 players) Q♠
MP checks, Hero bets $1.28, MP raises to $4.15, Hero calls $2.45 and is all-in

River: ($9.24, 2 players) 8♥

Spoiler

MP shows 5♥ 5♠ (Three of a Kind, Fives) (PreFlop 54%, Flop 94%, Turn 91%)
Hero mucks A♣ Q♦ (Two Pair, Aces and Queens) (PreFlop 46%, Flop 6%, Turn 9%)
MP wins $0.00
MP wins $8.78

Tutaj mysle ze sam sie zlevelowalem bo to byl dosyc dobry TAG z normalna agresja postflop i Q na turnie mnie zabila - mysle ze po tym jak zrobil minraise flop powinienem na turnie ch behind, dziwne bylo tylko to ze on ch first zrobil na T i chyba dlatego postawilem go na bleff na Flopie

MP: $2.78
CO: $5.69
Hero (BTN): $8.95
SB: $2.49
BB: $3.86
UTG: $8.39

Pre Flop: ($0.06) Hero has T♠ K♣

fold, fold, CO calls $0.04, Hero raises to $0.16, fold, BB raises to $0.28, fold, Hero calls $0.12

Flop: ($0.62, 2 players) 9♣ A♣ K♥
BB checks, Hero checks

Turn: ($0.62, 2 players) 9♦
BB checks, Hero checks

River: ($0.62, 2 players) K♠
BB bets $1.48, Hero raises to $8.67 and is all-in, BB calls $2.10 and is all-in

Spoiler

BB shows A♠ A♦ (Full House, Aces full of Kings) (PreFlop 86%, Flop 94%, Turn 100%)
Hero shows T♠ K♣ (Full House, Kings full of Nines) (PreFlop 14%, Flop 6%, Turn 0%)
Hero wins $0.00
BB wins $7.40

Tutaj mnie jakas fiszka po rogach wywalila - teraz patrzac to ja mam tam call R

Wpadlem ostatnio na fajny pomysl na monitorze poprzyklejalem stickery

3bet 3% - zasieg

3bet 5% -

COR (call open raise ) 4% 8-10% 18-20%

OR (open raise) 10% 12% 14% 18% 22% 33%

Nie mam szans wszystkiego na szybko liczyc tym bardziej uzywac Equilaba gdy gram 6-8 stolów wiec wolalem wypisac podstawowe OR COR 3bet wartosci zeby szybko sklasyfikowac range przeciwnika - ulatwi mi to gre pre i post FLOP

I dodatkowo dorzucam sobie np karteczki z leakami jakie popelniam i zeby pamietac o nich i wypieprzac z mojej gry

np
- nie callowac OOP do 3betow AQ KQ - duzo kasy na tym lecialo postflop
- jak wejdzie fd ch/c lub ch behind z setem - bo za czesto pale na tym kase

No i ogolnie jak znajde jakis leak to go doklejam do monitora i przez to poprawiam swoja gre - polecam bardzo fajny sposob zeby wywalic kilka bledów ze swojej gry

Co wiecej - zmienilo sie dosyc duzo w mojej grze na pre - caly czas gralem 16/14 mniejwiecej od kilku sesji zaczyna to przypominac 19/16 i mam zamiar to poluznic do 24/19 - wiadomo nic na sile ale nazbieralem juz troche bazy z nl4 i wiem kiedy mam oplacalnego 3beta czy sqz pre flop i dodatkowo steal z BU - przeciez tam jest masa kasy !!

To tyle jezeli chodzi o wpis na dzisiaj - mam jeszzce zamiar porozwiazywac jakis quiz i zajac sie regami z Party z nl4 - ale mysle na teraz wystarczy

Br na dzien dzisiejszy 144$

Udanych gierek :D

Reply
koval1990

te wykresy z pierwszego posta miażdżą party :D

Nie jestem od cash ale ładnie wygląda równa droga ku górze :)

Reply

Jeśli mogę Ci pomóc to coś do rozdań :D

1. Flop większy cbet nie 1/2 bo jest tam możliwy drawy więc ja gram minimum 2/3psb. Turn Ok ->QQ no cóż zdarza się :P

2. Jeśli to był fish z dużą agresją to sądzę że taka gra może być. Ale tutaj nie mając A :spade: chyba grałbym b/c taki minibet a na turnie się zastanowił. Jeśli grałby takie małe bety na blank to gram c/c do rivera. Jeśli bety wyglądały by jak vbety to można nawet zrzucić

3. Nie limpuje na BU 45s albo betujesz do 0,18 albo fold. Nie ma sensu grać niskich sconnector bez inicjatywy. Na ten raise SB i c BB raczej zrzucam. Flop już std, też bym tak zagrał.

4. Jest FD i chyba bym na to go obstawiał. Pula nie jest 3betowa więc on tam może mieć sety 2pary więc b/c nie jest zły. Turn killer ale gram tak samo.

5. Jeśli BB duże 3betuje to przy takich oddsach można zagrać c IP F: ca/cb też bym tak zagrał. Sądzę że na turnie zagrałbym 1/2psb by dowiedzieć się na czym stoje. River ok zdarza sie :P

Reply
plusEVqba

Napisane przez sigul89
Jeśli mogę Ci pomóc to coś do rozdań :D

1. Flop większy cbet nie 1/2 bo jest tam możliwy drawy więc ja gram minimum 2/3psb. Turn Ok ->QQ no cóż zdarza się :P

2. Jeśli to był fish z dużą agresją to sądzę że taka gra może być. Ale tutaj nie mając A :spade: chyba grałbym b/c taki minibet a na turnie się zastanowił. Jeśli grałby takie małe bety na blank to gram c/c do rivera. Jeśli bety wyglądały by jak vbety to można nawet zrzucić

3. Nie limpuje na BU 45s albo betujesz do 0,18 albo fold. Nie ma sensu grać niskich sconnector bez inicjatywy. Na ten raise SB i c BB raczej zrzucam. Flop już std, też bym tak zagrał.

4. Jest FD i chyba bym na to go obstawiał. Pula nie jest 3betowa więc on tam może mieć sety 2pary więc b/c nie jest zły. Turn killer ale gram tak samo.

5. Jeśli BB duże 3betuje to przy takich oddsach można zagrać c IP F: ca/cb też bym tak zagrał. Sądzę że na turnie zagrałbym 1/2psb by dowiedzieć się na czym stoje. River ok zdarza sie :P

Na wstepie dziekuje bardzo za interpretacje rak - wszystko zajebiscie :D

Przy 3 ciej rece - ja tutaj zawsze prawie gram izolacje jezeli tylko czuje sie na silach ze go wyrzuce na postflopie jak nie trafie np 2 barellami - problem tu polegal na czyms innym za mna siedziala strasznie aggro preflop ryba z 3betem na poziomie 30% vip pfr 40/30 po niewielkiem probce bo okolo 70 rekach - dlatego wolalem limp/call bo do 3beta musialbym sie zrzucic pozatym gracz ktorego albym izolowac gra l/c z 15% zasuiegu - czyli najczesciej pale kase bo musze zagrac izo i zrzucic sie do 3beta

Nie omaweialem tych rak dokladnie poniewaz zamierzam wrzucic je do oceny ale na dzis wyczerpalem limit i musze z nimi poczekac ;D

Reply
plusEVqba

Jutro dzien przerwy bez pokerka

Dzisiejsza sesja bez rewelacji jeden stack off z AA na flopie JTT fiszka pokazala 99.
Ogolnie dzisijesza sesja slabiutka - praktycznie nic nie wchodzilo i wiekszosc flopow ch/f lub cbet i koniec akcji ;p

roll 145.5$

Reply

Ładnie ciśniesz, będę wpadał. GL _thumbsup:

Reply

Widzę, że ostry swing tam Ciebie złapał -11BI, sam aktualnie gram NL5 na everku, grywałem już NL10 ale mnie nie chcieli.
Ale ostatnie pare dni, to obłęd, jak mam QQ czy KK często trafie flopa w stylu AKT ( oczywiście nie mając seta ) w 1 kolorze, albo jakieś 987s i dostaje donk bez pota, jak kogoś vbetuje 2 strity to raptem na river dostaje push a widzę, że z kart doszły mu backdory, masakra :D Grunt to mindset kontrolować myślę.

Powodzenia na stołach życzę :)

Reply
plusEVqba

Po dzisiejszej sesji +2,5 BI

Wykres od poczatku sierpnia - czerwona krecha narazie sie nie marwie bo moj winrate opiera sie tylko i wylacznie na showdown'ie

Z ciekawych rak :

BTN: $4.04
SB: $4.51
UTG: $3.57
Hero (MP): $4.38
CO: $3.57

Pre Flop: ($0.06) Hero has J♥ J♦

UTG raises to $0.24, Hero calls $0.24, fold, fold, fold, fold

Flop: ($0.54, 2 players) 3♥ 7♦ 6♠
UTG bets $0.88, fold

Spoiler

UTG wins $0.52

gramy tutaj na unka - nie podoba mi sie jego sizeing na flopie i nie bede sie z nim stackowal :D - moze to i leak ale znajac tych wariatow z Party to ja za czesto zobacze tu monstera

PartyGaming - $0.04 NL (6 max) - Holdem - 4 players

UTG: $6.12
BTN: $4.64
SB: $3.39
Hero (BB): $4.00

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has J♠ Q♥

fold, fold, SB raises to $0.12, Hero calls $0.08

Flop: ($0.24, 2 players) A♦ 8♦ 9♣
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.24, 2 players) T♥
SB bets $0.23, Hero raises to $0.92, SB calls $0.69

River: ($2.08, 2 players) 7♦
SB checks, Hero checks

Spoiler

SB shows 8♥ A♥ (Two Pair, Aces and Eights) (PreFlop 59%, Flop 84%, Turn 9%)
Hero shows J♠ Q♥ (Straight, Queen High) (PreFlop 41%, Flop 16%, Turn 91%)
Hero wins $1.98

Czy po takiej akcji na T widzicie tutaj value po jego ch ?? gram na unka

CO: $4.68
BTN: $3.97
Hero (SB): $4.12
BB: $4.89
UTG: $4.36

Hero posts SB $0.02, BB posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has A♣ A♥

fold, fold, BTN calls $0.04, Hero raises to $0.24, BB calls $0.20, fold

Flop: ($0.52, 2 players) 3♦ Q♥ 7♥
Hero bets $0.37, BB calls $0.37

Turn: ($1.26, 2 players) K♥
Hero checks, BB bets $0.90, Hero calls $0.90

River: ($3.06, 2 players) 9♠
Hero checks, BB bets $2.18, fold

Spoiler

BB wins $2.91

Czy tutaj lepszy jest b/f T - to co zagralem to byl overplay chyba bo powinienem sie zlozyc na taki bet na T

To by bylo na tyle jezeli chodzi o ciekawsze spoty - reszta to jakies polamane AA pf QQ pf na halfa itp

Br 158$

Reply