Skip to forum
Girah scammer

Notifications
Clear all

[Closed] Girah scammer

36 Posts
20 Users
0 Reactions
5,079 Views
Kaeresen

http://forumserver.twoplustwo.com/29/news-views-gossip/portuguese-poker-prodigy-jose-girah-macedo-scammed-hsnl-players-30-000-hsnl-xpost-1079435/

Wow, troche szok. Wbrew temu, że wplątał się w cos takiego, mam nadzieje ze Pokerstrategy da mu szansę i go nie zwolni, bo podpisanie kontraktu z Girah to chyba jeden z najlepszych ruchow w dziedzinie szkolenia jaki PS zrobiło.

Edit: Meh, Xantos potwierdził, że "they won't work with the cheater". Szkoda, ale to zrozumiałe.

35 replies
ripper92

Gość z takim skillem robi coś takiego WTF

irobson

jaja ^^ ale mlodym zawsze odpier**la .
Zachowal sie ladnie imo, skrucha i te pe ale ciekawe jak ludzie beda na to teraz patrzec

Kaeresen

Ładnie zachowujący się złodziej, wyrażający skruchę gdy zostaje złapany na gorącym uczynku zawsze spoko.

Współpraca PokerStrategy.com z młodym Portugalczykiem zapowiadała się naprawdę dobrze, jednak szefostwo postanowiło zerwać z nim umowę po tym jak przyznał się do kradzieży.

Nie wiem co spowodowało, że Girah wykonał tak głupią akcję mając przed sobą wspaniałą karierę pokerową, świetne dotychczasowe wyniki i pokaźnego rolla.

Trzeba pamiętać że gość jest jeszcze bardzo młody i możliwe że po prostu głupi.

Jeśli już nie żałuje tego co zrobił, to pożałuje, bo pokerowy świat tak łatwo nie zapomina i nie wybacza.

pozdrawiam

MistyK

Saphael, Girah, hmm zaczynam sie bac sceny pokerowej:O

letsgamble92

DogIsHead, who was planning to live in Portugal with girah alongside Daniel 'jungleman12' Cates, has also released a statement that they will change their plans and "never imaged Jose could do something like this".

Kiersno, przypomniał mi się Twój komentarz przy wywiadzie z Junglemanem

Kiersno, 05.08.11 21:53
Ciekawa reakcja gdy KMMorten zapytała o korzysci ze wspólnego mieszkania. Czyżby w gre wchodził jakis ghosting, Hastings style? ;p

może gdyby girah nie wpadł... :D

casalinga87

Sami oszuści, złodzieje, kombinatorzy i kiepki. Dokąd zmierza poker onlajn ?(

Kaeresen

Też mam wrażenie, że relacja Jungleman-Dogishead-Girah jest troche shady. Quareshi napisał tylko krótkiego posta, że w swietle obecnych wydarzen nie będą mieszkać z Girah. Trochę mało biorąc pod uwagę, że swego czasu ręczył za Girah, a Portugalczyk jest praktycznie jego wychowankiem. Jungleman yet to be seen w temacie. Dla mnie to wszystko pachnie dosc nieładnie, ale może przesadzam.

letsgamble92

Napisane przez Kiersno
Też mam wrażenie, że relacja Jungleman-Dogishead-Girah jest troche shady. Quareshi napisał tylko krótkiego posta, że w swietle obecnych wydarzen nie będą mieszkać z Girah. Trochę mało biorąc pod uwagę, że swego czasu ręczył za Girah, a Portugalczyk jest praktycznie jego wychowankiem. Jungleman yet to be seen w temacie. Dla mnie to wszystko pachnie dosc nieładnie, ale może przesadzam.

Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia, przesadzam to przesadzone słowo :D

Kaeresen
ozi
ozi

W sumie to teraz można się zastanawiać, czy on swojego rolla wygrał uczciwie, czy wyłudził ;).

eSGe

Oświadczenie Pokerstrategy

Oto nasze oficjalne oświadczenie na temat zaistniałej sytuacji z Girah:

news

mardmo

ok juz nie wazne znalazlem info ktore szukalem

dlrzz

Napisane przez girah
This went on for a short while but I felt so bad, I had to say something. I confessed. I told the guys involved what I had done, I told my friends and the people who I respect and who respected me.

I told my Mum, confessed everything to her. I could see the disappointment moving across her face as she told me she was not proud of me despite all my success in poker; she was not proud of her son. She said how she hadn't raised me this way and what had poker done to me. Thats when it hit me, how badly I had let people down. I felt ashamed, I had no explanation; explanations don't cut it in situations like this and often come across as excuses.

There is a quote on the wall in my school which I always see as I pass the nurse's office. It says that the real mistake is not tripping up, but staying down. I thought of that and that's why I'm writing this.

Hahaha, bardzo ładnie przyrządzony tekst :D Manipulował ludźmi odwalając takie akcje, a teraz próbuje to samo robić, poprzez pisanie takich bzdur.

14129088

Jak dla mnie,ukrdal pieniadze od ludzi ktorzy mu zaufali.A to jak juz po fakcie sie zachowal to nie ma nic do rzeczy.Nic go nie usprawiedliwia,nie wystarczy przeprosic kogos kogo sie okradlo na 20 000$.

bl00dp3t

Mnie dziwi, że wszyscy piszą coś w stylu "po co on to zrobił skoro miał takiego rolla i skilla" no bo przecież to wydaje się nielogiczne. Jednak może on te wszystkie pieniądze wygrał oszustwem albo w ogóle ich nie wygrał (sapheal style :D) ?

socosoco

Napisane przez bl00dp3t
Mnie dziwi, że wszyscy piszą coś w stylu "po co on to zrobił skoro miał takiego rolla i skilla" no bo przecież to wydaje się nielogiczne. Jednak może on te wszystkie pieniądze wygrał oszustwem albo w ogóle ich nie wygrał (sapheal style :D) ?

ja juz kilka dni temu zauwazylem w tym temacie
Girah

ze on niby podaje swoje wyniki i pisze ze to sa ostatnie 800k rak cos mi nie pasowalo bo skoro podaje ost 800tys rak to dlaczego sa uwzglednione rece z niskich limitow?
jezeli on by napisal ze podaje wyniki od poczatku grania w pokera to ok i jeszcze te opowiesci ze do nl400 gral bez huda, cos...

Koleś ma 7 cyfrowy roll do tego ogromnego skilla i połasił się na 30k? Z samych coachingów przez dłuższy czas pewnie więcej by wyciągnął. A co na to jungleman12?