Skip to forum
PokerStrategy.com S...

Notifications
Clear all

PokerStrategy.com SideKick - poradnik instalacji

304 Posts
127 Users
4 Reactions
68.5 K Views

Wprowadzenie

Celem tego poradnika jest przeprowadzenie Cię przez proces pobrania oraz instalacji oprogramowania PokerStrategy.com SideKick. Wszystkie informacje odnośnie programu PokerStrategy.com SideKick znajdziecie w wątku z jego przeglądem.

1. Pobranie oprogramowania

Pobierz PokerStrategy.com SideKick

ważne: Jeśli używasz Internet Explorer 9 przeczytaj ten poradnik.

Pobranie oprogramowania za pomocą np. Firefoxa

Niewielkie okno dialogowe poprosi o potwierdzenie pobrania. Wystarczy kliknąć "Save File".

Po kilku sekundach plik powinien zostać pobrany na Twój komputer. Okno pobierania w Firefoxie zawiera ściągnięty plik. Kliknij na niego prawym przyciskiem, aby otworzyć menu kontekstowe.

Teraz wystarczy kliknąć w "Open", aby rozpocząć proces instalacji.

Aby rozpocząć proces instalacji możesz również w oknie pobierania Firefoxa dwukrotnie kliknąć w plik.

2. Instalacja

Windows zapyta, czy na pewno chcesz otworzyć plik. Tak, chcesz.

Pojawi się okienko, w którym zostanie zapytany, czy przeczytałeś i zaakceptowałeś warunki licencyjne PokerStrategy.com. Zaznacz "ptaszkiem" pole i naciśnij kontynuuj "Kontynuuj".

Teraz oprogramowanie zostanie automatycznie pobrane, zainstalowane oraz uruchomione.
Po chwili pojawi się okno logowania. Wpisz tutaj swoją nazwę użytkownika oraz hasło z PokerStrategy.com.

Teraz aplikacja jest uruchomiona. Możesz odnaleźć ją na pasku narzędzi (w trayu).

Miłego korzystania!

3. Warunki

Poker roomy muszą zapisywać historię rozdań

Podstawą pracy programy PokerStrategy.com SideKick są pliki zawierające historię rozdań zapisywane przez poker roomy. Dlatego opcja ta musi być włączona w oprogramowaniu pokerowym. Poniższy opis zademonstruje, jak ustawić tę opcję dla wszystkich obsługiwanych poker roomów.

3.1 PokerStars

Aby PokerStars zapisywało pliki z historią rozdań, otwórz menu Options znajdujące się na górze głównego menu (1). Następnie wybierz Instant Hand History Options... (2).

Otworzy się nowe okno. Upewnij się, że zaznaczona jest opcja Save My Hands History.

Następnie upewnij się, że jako język wybrany jest angielski (English).

Pola do wskazania lokalizacji oraz czasu przechowywania plików pozostaw ustawione domyślnie.

Nie zapomnij potwierdzić wprowadzonych zmian, poprzez wciśnięcie OK.

3.2 skiny iPoker

W opcjach oprogramowania należy zaznaczyć "Store Hand History Locally"

Reply
303 replies

Informacja dla użytkowników programów Hold'em Manager 1, Hold'em Manager 2

Użytkownicy Hold'em Manager 1 muszą ręcznie zmienić ustawienia, tak, jak zostało to pokazane na poniższym screenie:

Użytkownicy Hold'em Manager 2 muszą kliknąć w przycisk "Auto Detect", tak, jak zostało to pokazane na poniższym screenie:

Reply

Życzymy przyjemnego korzystania z programu i good runa _thumbsup:

Reply
aldon7

hey.
jest ktos kto ma problemy z odpaleniem instalki?

chodzi o to ze kiedy kilkam w konie pobierania otworz to, nie ma zadnej akcji :(

moze ktos cos poradzic?

Reply
GRAKUS

Czy program wymaga historii rozdań w języku angielskim ??

Reply
chudyand1

Yo u mnie nie pojawia się okno logowania. Jakieś rady ?

Reply
Wojaq

Mi na 7 wyskoczyło od razu, że wymagane .NET framework 4.0, może to? Tylko, że na 7 od razu mi je zainstalowało.

Reply

Mi też sie nie chce uruchomić a akurat przegrałem fula na quadsy ;/ :D

Reply
pimposz

Na maca działa??

Reply
Anty

Xp PRO SP3
też problem, brak akcji:
"Następnie pojawi się kolejne ostrzeżenie, które spyta, czy na pewno chcesz zainstalować aplikację. Tak, chcesz."
nie pojawia się :(

Reply
Mooris

Napisane przez pimposz
Na maca działa??

Nie, póki co działa tylko na Windows XP SP3 i wyżej.

Ale zapewne za jakiś czas doczekamy się również innych wersji.

Napisane przez GRAKUS
Czy program wymaga historii rozdań w języku angielskim ??

Tak, historia musi być w języku angielskim.

Jeśli chodzi o osoby, które nie mogą odpalić instalki - napiszcie proszę, jakie macie systemy operacyjne i czy próbowaliście już jakoś rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam

Reply
whiler

xxx

Reply
pimposz

Napisane przez Mooris

Napisane przez pimposz
Na maca działa??

Nie, póki co działa tylko na Windows XP SP3 i wyżej.

Ale zapewne za jakiś czas doczekamy się również innych wersji.

Pozdrawiam

To ja czekam niecierpliwie

pozdrawiam

Reply
Anty

Jeśli chodzi o osoby, które nie mogą odpalić instalki - napiszcie proszę, jakie macie systemy operacyjne i czy próbowaliście już jakoś rozwiązać ten problem.

XP PRO SP3
- installer 4.5
- framework udalo mi sie ustalic ze odpowiedni

:diamond: proba instalacji jako glowny admin
:diamond: w trybie awaryjnym z dostepem do sieci jak i bez
:diamond: system bez firewal i antywirusow, wiec nic napewno nie blokowalo z tych rzeczy
i bez skutku

Reply
aldon7

Mooris mamy napsiac tu w watku czy jakies privy do kogos?

ja mam xp. lapek tydzien po formacie, ale packa mam matrioshka (czy jakos tak bo to rosyjskie)

juz sciagnolem SP3, ale czekam z instalacja bo w rownoleglym watku ktos napisal ze na SP3 tez mu nie dziala.

nie probowalem nic zrobic bo, marny ze mnie informatyk i nie za bardzo mam jakis koncept. szczerze mowiac to licze na was:D

nie wiem o co chodzi bo wszystkie inne instalki smigaja bez problemu.

Reply

Xp, SP3, framework 4.0, z wylaczonym firewallem jak i antywirusem

Reply

.

Reply
matima

czekamy na wersje dla maca

Reply
dlrzz

Witam Tokarwwl,

Żeby usunąć Twoje obawy, pozwól, że zacytuję wypowiedź madavastera:

Napisane przez madavaster
Michał nigdy nie pracował u nas w dziale informatycznym ani nie pisał dla nas żadnych programów komputerowych. "Toolbox" który przygotowywał to nic innego jak zestaw artykułów i quizów pokerowych.

Program SideKick nie jest więc w żaden sposób powiązany z osobą sapheala. Życzę więc przyjemnej gry z udziałem naszego nowego oprogramowania.

Pozdrawiam

Reply
ogirema

Witajcie!

Mam pytanie: czy jest szansa zmienić folder, z którego importowane są ręce do sidekicka? Pytam, ponieważ zapisuję handhistory z pokestars w innym niż domyślny folderze.

Reply