Witam wszystkich użytkowników Pokerstrategy na moim blogu! Część z was może kojarzyć mój nick z promocją "SnG Grind" do której zostałem wybrany i gdzie jednym z warunków jest prowadzenie tego oto bloga. Nie będę pisał za dużo o sobie, bo zdaję sobie sprawę, że mało kogo to obchodzi. Jakby jednak ktoś chciałby się czegoś dowiedzieć na temat mojej "kariery" Sng to skopiuje to co napisałem w zgłoszeniu do tej promocji.
O mnie
"Swoją przygodę w odmianie Sng rozpocząłem około półtora roku temu od 6.5$ turniejów 9os. na FTP, gdzie szybko doszedłem do poziomu 12$. Na początku roku wszedłem z regularną grą na limit 24$, skąd po pewnym czasie zacząłem czynić pierwsze próby na limicie 36$. Oczywiście w tym czasie zdarzały się momenty lepsze jak i gorsze kiedy to schodziłem ponownie na stawki 12$, jednak wszystko układało się po mojej myśli. Niestety wszystko co dobre szybko się kończy i wraz z zamknięciem FTP straciłem cały bankroll na który pracowałem przez ponad rok."
Po stracie bankrolla próbowałem odbudować się na sng 9os. na pokerstars za 3,5 i 7$, co niestety mi się nie udało. Grałem tam w zasadzie z bankrollem 20-30 BI i byłem przez gdzieś 2 miesiące BE, generalnie jak by ktoś się uparł to można uznać za sukces, że nie zbankrutowałem :). Dodatkowo ostatni miesiąc zacząłem na boku grać trochę turniejów 180os.
Challenge
Dla tych którzy nie są zorientowani o czym będę tutaj pisał. Przedstawię krótko warunki challengu, którego zawarłem z PS:
- Mam do zagrania 1000 SnG 10os. na William Hillu.
- Czas: 2 miesiące.
- Stawki: 5,5$ i wyższe.
- Prowadzenie bloga i nagranie 4 filmików z gry.
- Nagroda: 250$ + 250$, które mam już na koncie WH + oczywiście ewentualne wygrane z gry.
Blog
Jest to mój pierwszy blog i na razie nie mam planu jak on będzie wyglądał. Znaczy się ogólny plan był warunkach promocji i generalnie będę się tego trzymał, także będę wstawiał tutaj :
- Ciekawe rozdania;
- Przemyślenia na temat niektórych przeciwników;
- Strategie;
- Wykresy;
- Mile widziane będą również pytania zadawane przez uczestnika wyzwania. Z pewnością sprowokują one dyskusję, dzięki której autor bloga będzie mógł jeszcze bardziej poprawiać swoją grę.
Blog będę w teorii starał aktualizować 3 razy w tygodniu, natomiast myślę, że na ewentualne pytania będę odpowiadał na bieżąco. Generalnie nie jestem osobą, która by się obrażała na kogoś, czy też chciała żeby pisano o niej pozytywnie albo wcale, także jakby ktoś chciał skrytykować mnie za grę, bądź po prostu nazwać tępym ch... to proszę bardzo (ewentualnie za argumenty dlaczego ktoś tak uważa będę wdzięczny, może pozwoli mi to poprawić swoją grę). Blog będę pisał do momentu bankructwa lub wygranej bo nie podejrzewam siebie o to, że jak zacznie iść źle to nagle porzucę pisanie. Dodatkowo rozważam jeszcze wpłatę 100-250$ z własnych pieniędzy, żeby zminimalizować ryzyko bankructwa, bo w cale nie jestem przekonany, że jest to niemożliwe, ale na razie się z tym wstrzymam i zobaczę jak będzie układała mi się gra.
Ok. Na razie to by było na tyle następny wpis zrobię jak wreszcie trochę pogram. W między czasie zapraszam do komentowania i pytań.