Skip to forum
EPT montecarlo qual...

Notifications
Clear all

[Closed] EPT montecarlo qualifier :)

12 Posts
6 Users
0 Reactions
1,082 Views
pyszalek

Jak juz wczesniej wspomnialem, ostatnio odpadlem na 3cim miejsciu w kwalifikacjach do glownej satelity do EPT Kopenhaga, za dwa pierwsze byl ticket 800$...

Tym razem wszedlem na final table jako chipleader i juz nikt mi miejscowki nie moze odebrac :) WYGRALEM ! :) Mam ticketa :) !

Co podpowiadacie ?

1. Zamienic 800W$ > 730$

2. zagrac w kwalifikacjach do EPT Montecarlo ?

3. J.W ale w EPT dortmund lub kopenhaga , za ta opcja przemawia to, ze bedzie tam wiecej miejsc platnych pakietami do EPT

Ciezki wybor, zwlaszcza ze chce niedlugo wejsc na 200nl, a mam 3.8K$ i przdaloby sie dojechac do 6K, zeby tam zaczac, takze te 730$ by pomoglo :).

Moja filozofia budodwania 'rolla to MTT, a nie 'tyranie' na CG. We wrzesniu gralem na 10nl :D i gdybym dalej 'tyral' na cg to "troche" czasu by mi zajelo wejscie na 100nlsh gdzie teraz pykam:) i wychodzac z tego zalozenia moglbym skorzystac z ticketa, dalej grac MTT i "czekac" az wpadnie jakas wygrana i wtedy wejsc na 200nl.

Skorzystac z ticketa i zagrac w kwalifikacjach do ept, czy wziasc kase, dociagnac do 200nl i grac juz w turniejach z wpisowym 100$ (np qual z wyzszym wpisowym do ept :) ) i od swieta w Sunday warm-up bez kwalifikacji :P ??? tam czeka kasa! :)

Zajebiscie ciezki, aczkolwiek mily konflikt motywacyjny :D
Czas mam do soboty. Przydalaby sie rada kogos doswiadczonego :)
Czekam na mocne argumenty i szczera podpowiedz.

11 replies
murkins

to wygraj ept i bedziesz miał rolla na nl10000 :O

pyszalek

murkins napisał
to wygraj ept i bedziesz miał rolla na nl10000 :O

No wlasnie jak juz jakims cudem bym tam pojechal, to nie wiem czy bylbym w stanie do kasy dojsc :> ale jakie wrazenia :D

diablik7

Ja bym sobie najpierw odpowiedzial na pytanie: w jakich turniejach live regularnie gram?

Jak grasz regularnie w turniejach na zywo z wpisowym ponad 1000 zl to czemu nie zaszalec i nie sprobowac dostac sie do EPT. Wrazenia na cale zycie :) Chociaz to jest szalenstwo tak czy inaczej... Totalny gambling.

pyszalek napisał
Czas mam do soboty. Przydalaby sie rada kogos doswiadczonego :)Czekam na mocne argumenty i szczera podpowiedz.

Ja gram regularnie turnieje z buy-in 25 PLN :] :D

mazaq

Bierz kasę i graj 109$ rebuy na psie :D

pyszalek

ciezki wybor :) Ale znalazlem wazny argument zeby wziasc kase.

Musze miec na oboz zimowy we wloszech :) ale nie wiem co zrobie...

kfas

Monte Carlo - wieksze wpisowe i mniej wejsciowek, Kopenhaga - droga, zostaje Dortmund! :)

Wiem, ze latwo mowic, trudniej podjac decyzje, ale imho graj w satelitce ;) EPT to juz imho ogromny sukces, a te 730$ w niedlugim czasie zarobisz ;)

pyszalek

straszny downswing mnie dopadl... 10BI w 2Krozdan na plus i korekta taka, ze od 3 sesji na plus nie bylem ;/ ale tych 10BI nie stracilem, tylko minimalnie ponad polowe z tego, ale winrate spada a turnieje kosztuja.

Zobaczymyjak do soboty sytuacja sie rozwinie.

Mysle sobie, ze jak wejde na 200nlsh to zaloze bloga :) Ciekawe czy ktos zainteresowany "turniejowcem na medium limicie" :)

pyszalek napisał
Moja filozofia budodwania 'rolla to MTT, a nie 'tyranie' na CG. We wrzesniu gralem na 10nl :D i gdybym dalej 'tyral' na cg to "troche" czasu by mi zajelo wejscie na 100nlsh gdzie teraz pykam:).

Filozofia ciekawa, ja na razie ciagne na zmiane SSS NL10 i SnG. Chcialbym wkrotce zaznajomic sie dokladnie z artykulami MTT i sprobowac sil na tych turniejach. Jaki BM stosujesz/stosowales do MTT i na ile osob (conajmniej) grasz/grales?

pyszalek

Danny917 napisał
Filozofia ciekawa, ja na razie ciagne na zmiane SSS NL10 i SnG. Chcialbym wkrotce zaznajomic sie dokladnie z artykulami MTT i sprobowac sil na tych turniejach. Jaki BM stosujesz/stosowales do MTT i na ile osob (conajmniej) grasz/grales?

Filozofia dla tych ktorzy juz troche przezyli grajac w ta gre i koncem koncow sa pewni swych umiejetnosci...

-Wpisowe do MTT to max 1BI na CG zakladajac ze masz ich 30 najmniej. Teraz grajac na 100nl nie gram wpisowych powyzej 50$. Jak wejde na 200nl to bede gral 100$ wpisowe max. Czasem od swieta w s.warm-up

-Gram na max tys osob, chyba ze jest to daily 10$ na P* (kilka tys. osob ale szybkie blindy i level 10min)

-Jak grasz w sunday milion, warm-up, turbo takedown na P* to nie masz wyboru. Pare tys. graczy czeka na Ciebie :D, ten 3ci turniej jest calkiem spoko.

pyszalek

wzialem kase, bo dopadl mnie lekki downswing na cg i na narty potrzebuje :) jeszcze przyjdzie czas na ept. Teraz moje mysli sa przy USOP w gdansku na poczatku kwietnia :)