Skip to forum
Nagrywanie treningó...

Notifications
Clear all

[Closed] Nagrywanie treningów

54 Posts
17 Users
0 Reactions
4,755 Views

Oczywistym jest, że ten pomysł nie sprawdzi się przy większości treningów, ale chodzi mi o 2 konkretne. Stworzony niedawno czwartkowy cykl "Teoria FL" i niedzielne treningi "Teoria pokera". Filozofii wielkiej nie ma - chciałbym, a by treningi te były nagrywane, a następnie wrzucane na stronę PS. Często naprawdę trudno jest zdążyć na określoną godzinę na trening czy wręcz nie zapomnieć o nim. Archiwizacja tych coachingów na pewno podniosłaby ich skuteczność - dużo więcej osób mogłoby z nich skorzystać.

53 replies
Pazurrr

Uprzedziłeś mnie. Podpisuję się pod poprzednim postem. Godziny treningu sa takie, ze musiałbym sie zwalniać z pracy, by w nich uczestniczyć, a bardzo mi na tym uczestnictwie zależy. I zapewne nie jestem jedyny w takiej sytuacji.

hermenegilda

"I to jest słuszna koncepcja".Mnie osobiście bardzo by to odpowiadało,sądzę że Najwyższe Kierownictwo z entuzjazmem przyjmie ten postulat.

damianpat

Wydaję się być dobry, z tym, że od strony technicznej jest to trudne...
Miejmy jednak nadzieję, że Simoo i SamRadziwill coś wymyślą
Cieszy nas Wasz pęd do wiedzy

Tymczasem zapraszam do oglądania moich filmików
Pozdrawiam ;)

LeonidasPL

Ja kilka razy nagrywałem niedzielne treningi, bo akurat wychodziłem albo zdarzało się nawet, że dzwoniłem do ojca, by mi trening nagrał. Filozofii nie ma w tym żadnej, wystarczy Camtasia. Dźwięk co prawda nie jest najlepszej jakości, ale da się zrozumieć. Jest to dość dobre rozwiązanie, ale nie pozbawione wad - odpada możliwość pisania na chacie (zadawania pytań czy pomagania kolegom).

damianpat

Wiem, w takim razie proponuję dopóki PokerStrategy nie zrobi czegoś oficjalnie, żeby jedna osoba nagrywała i wrzucała to na jakiegoś rapid share

Filozofia polega na umieszczeniu nagrania na serwerze PokerStrategy,

Pozdrawiam

JacekPL

Postaram się jutro zająć tą sprawą. Widzę, że moi admini jakoś się nie garną do odpowiedzi, więc jutro ich przycisnę.

Obawiam się jednak, że na "rapidshare" może to być nielegalne ;)

JacekPL napisał
Postaram się jutro zająć tą sprawą. Widzę, że moi admini jakoś się nie garną do odpowiedzi, więc jutro ich przycisnę.

Obawiam się jednak, że na "rapidshare" może to być nielegalne ;)

Czemu miałoby być nielegalne? ;)
I czemu treningi takie nie mogłyby być umieszczane na tej samej zasadzie co filmy szkoleniowe na stronie PS? Jeśli ważne jest oszczędzanie miejsca na serwerach, to mogłyby one być dostępne dajmy na to przez miesiąc, a potem zastępowane nowszymi.

@LeonidasPL
Oczywiście, w takiej sytuacji pozostaje nam być 'biernym słuchaczem', ale i tak uważam taką formę nauki za efektywną. Trenerzy czytają na głos pytania z czata na które odpowiadają, więc ze zrozumieniem o czym mowa też nie powinno być problemu :)

damianpat

Bo taki trening trzeba nagrać
Żeby miał dobrą jakość najlepiej, żeby robił to sam trener, co oznacza dla niego dodatkowe obowiązki

Poza tym później jakiś czas idzie to na serwer, więc to raczej nie byłoby dzisiaj trening jutro film, lecz raczej kwestia paru dni, tygodnia

Pozdrawiam

damianpat napisał
Żeby miał dobrą jakość najlepiej, żeby robił to sam trener, co oznacza dla niego dodatkowe obowiązki

Życie :P

yuntian

Pomysł świetny, zwłaszcza jeśli chodzi o "Teorię Pokera" oraz "Teorię Fixed-Limit". Nagranie tych cyklów byłoby świetnym uzupełnieniem artykułów.

kopoland

damianpat napisał
i wrzucała to na jakiegoś rapid share
Pozdrawiam

W razie potrzeby mogę udostępnić własny serwer

JacekPL

Jeden z najbliższych coachingów teoretycznych zostanie nagrany. Jeżeli dobrze go ocenicie to jest szansa, że takie materiały będą częściej gościły w dziale z filmikami.

JacekPL napisał
Jeden z najbliższych coachingów teoretycznych zostanie nagrany. Jeżeli dobrze go ocenicie to jest szansa, że takie materiały będą częściej gościły w dziale z filmikami.

Dziękuję Jacku za szybkie i pozytywne załatwienie sprawy - teraz reszta w rękach userów :)

JacekPL

Polecam się na przyszłość. ;)
Obiecałem, że będę czuwał i nadal pracował dla PL i słowa dotrzymuję. ;)

Kiedy możemy oczekiwac pojawienia sie czwartowego treningu na stronie?

Jakość nagrania jest niestety bardzo słaba i będę musiał nagrać jeszcze jeden coaching.

Pozdrawiam

kaczuba

simoo napisał
Jakość nagrania jest niestety bardzo słaba i będę musiał nagrać jeszcze jeden coaching.

Pewnie kamerą analogową nagrywałeś... ;)

A da się jakoś inaczej?