Skip to forum
By życie stało się ...

Notifications
Clear all

[Closed] By życie stało się SNEm... Qsy's SNE challenge.

101 Posts
43 Users
0 Reactions
6,098 Views
Qsypal

Sesja trwała w najlepsze, jednak on nie miał ani czasu, ani chęci na naukę. Samotnie siedząc w ciemnym pokoju, i tylko nieznacznie poruszając myszką klikał co chwila, w odstępach tak krótkich, że dla niewprawionego ucha dźwięk wydawany przez mysz, mógł wydawać się nieprzerwanym. Jedynym źródłem światła w pomieszczeniu był mały, 15'' laptop. Co chwila przeskakujące na nim 24 stoły mrugał, jak lampki na choince. Dwadzieścia i cztery... spytacie mnie dlaczego tyle? Odpowiedź jest banalnie prosta- więcej się nie dało. Niektórych mógłby przytaczać ogrom pieniędzy na stołach, w końcu 1,5k zł swoją wartość ma, jednak on wydawał się być tym niewzruszony. Grał swoje. Miał jeden cel- wbijać jak najwięcej VPP. Taka gra i ciągła pogoń za punktami przypomniała mu młodzieńcze lata i wiele gier MMO RPG, w których zdobywanie punktów doświadczenia było podstawą. Wiele nocnych polowań, expienie po kilkanaście godzin dziennie... Co z tego miał- kilka super hiper postaci, które leżały teraz zapomniane.

Dzięki umiejętności rywalizowania i dążenia do bycia najlepszym uwierzył, że postawione przed nim wyzwanie jest możliwe do osiągnięcia. Jakie wyzwanie? Od zawsze pragnął zagrać w turnieju z najlepszymi. A czy może być lepsze miejsce do spełnienia tego marzenia niż Las Vegas i Main Event WSOP? I to już w 2010 roku? Plan był prosty- zdobyć pakiet. Jest kilka sposobów, aby tego dokonać. Można po prostu grać w satelitach i próbować szczęścia, jednak zazwyczaj jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto- zawsze znajdzie się ktoś lepszy od ciebie, a jeśli nie, to i tak dostaniesz suckouta. Jest jeszcze drugi sposób. Wymagający poświęcenia większej ilości czasu. Wystarczy "tylko" zdobyć najwyższy status na platformie, a Pakiet sam zapuka do twoich drzwi. Dokładnie tak. Postanowił podjąć się zdobycia statusu SuperNova Elite. Toż to zaledwie 1KK VPP, które należy zgromadzić w ciągu roku... to nie jest aż tak dużo...

Początkowo plan był prosty- grać SSS na maksymalnej liczbie stołów FAST NL100 FR i wychodzić na góra -1bb/100. Niestety jak to w pokerze bywa, plany szybko się pokrzyżowały. Poziom graczy sprawił, że teraz skorygował minimalny wynik i postanowił wyciągać 2bb/100 rozdań. I to było założenie jak najbardziej realne.

Czy uda mu się zdobyć upragniony pakiet? Czy zagra w przyszłym roku z najlepszymi pokerzystami świata? O tym dowiecie się z kolejnych relacji.

Ciąg dalszy nastąpi...

100 replies
Bilson

No no no trzymam kciuki i życzę wytrwałości. Przyda się ;)

A ja myślałem, że jakieś polowanie na Caymana będzie, a tu ambicję na WSOP'a są :P Powodzenia oczywiście życzę :)

piachu01
Bilson

Ile godzin dziennie będziesz musiał tłuc? Na pewno robiłeś już tego typu obliczenia :]

JacekPL

Qsy,

Jestem pod wrażeniem. Wyzwanie nie lada. Szkoda, bo pewnie się będziesz mniej udzielał, a potem tak zadrzesz nos do góry, że z nikim nie będziesz chciał gadać. ;) ;) ;)

Będę śledził Twoje postępy.

damianpat

ładny blog, szykuj się na bycie w newsie ;)

TheNaturat

Dobra, to jak zdobędziesz to SNE to jedziesz na WSOP, a Porsche dla mnie :D

Tak czy siak powodzenia, wyzwanie naprawdę ambitne...

SamRadziwill

Fajny wstęp :) Tymczasem minął już pierwszy miesiąc tego roku, challenge zaczynasz dopiero teraz, czy masz już trochę ugranych VPP? Oczywiście również życzę powodzenia.

xbudekx

Super wstęp, niczym talent literacki damianpata :) Oczywiście życze powodzenia i wytrwałości i będę trzymał kciuki żeby Ci się udało. GL

kaczuba

Cieszę się, że ktoś od nas również zdecydował się na walkę o ten status. Będę śledził postępy na bieżąco.

Wytrwałości i powodzenia :)

Widzę, że ci się nudzi... :D Zapowiada się bardzo ciekawie. Any sidebets? :D

Pozdrawiam

Masqb

ile w styczniu VPP zebrałeś? na serio wierzysz, że utrzymasz 2bb/100 na 24 stołach? Przy takiej ilości stołów to po raczej 200k rozdaniach można coś mówić o prawdopodobnym winrate.

Czego ze stolika uciekłeś? :D

Masqb

Qsypal napisał
Sesja trwała w najlepsze, jednak on nie miał ani czasu, ani chęci na naukę.

Czyli rzuciłeś szkołe dla pokera? grając na NL100 SSS ?

kaczuba

Odpowiedzi na pytania jak skończy grać, czyli zapewne późno w nocy. :P

Qsypal

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa, zobaczymy jak pójdzie :D

JacekPL napisał
Szkoda, bo pewnie się będziesz mniej udzielał, a potem tak zadrzesz nos do góry, że z nikim nie będziesz chciał gadać. ;) ;) ;)

Co to za chore insynuacje niczym z polskiego sejmu?! Nie planuję odstawiać forum na bok. A już na pewno nie będę się wywyższać nad innych... co najwyżej nowiutkim porshe na następny zlot podjadę :D

SamRadziwill napisał
Fajny wstęp :) Tymczasem minął już pierwszy miesiąc tego roku, challenge zaczynasz dopiero teraz, czy masz już trochę ugranych VPP? Oczywiście również życzę powodzenia.

W styczniu budowałem bezpiecznego rolla na SnG więc za dużo vpp się nie uzbierało. Niecałe 10k jakieś. Ale to i tak nic nie zmienia, bo prawdziwe grindowanie rozpocznę teraz po sesji, przez jakieś 2 miesiące i potem całe wakacje przede mną...

simoo napisał
Any sidebets? :D

Why not! :D

Masqb napisał
ile w styczniu VPP zebrałeś? na serio wierzysz, że utrzymasz 2bb/100 na 24 stołach? Przy takiej ilości stołów to po raczej 200k rozdaniach można coś mówić o prawdopodobnym winrate.

Ogólnie dla mnie wynik większy od 0 będzie O.K. bo z samych millestonów, vpp ringów i bonusów za FPP będę miał spore zyski. Te 2bb to może rzeczywiście nieco zawyżona liczba, po tym miesiącu pewnie będę miał jakiś obraz tego, ile rzeczywiście jestem w stanie wyciągnąć z gry.

Masqb napisał
Czyli rzuciłeś szkołe dla pokera? grając na NL100 SSS ?

No bez przesady... Po prostu dużo pamiętam z zajęć :D

@kaczuba

Jutro mam egzamin z fizyki, muszę powtórzyć nieco, więc dużo dziś nie pogram, może jakieś 10k rąk ;)

Masqb

Musiałbyś brać dziekanke od października. Jeśli zostajesz na studiach to ja się mogę zakładać przeciwko tenu challengowi :P

diablik7

Powodzenia :)

murkins

100$ że się nie uda:P