Skip to forum
=== Ekskluzywna pro...

Notifications
Clear all

=== Ekskluzywna promocja dla VIPów: Gemstone ===

93 Posts
37 Users
0 Reactions
10.2 K Views
Mooris

Czym jest promocja Gemstone?

Zdobywaj Gemstone'y, odbierz gotówkę!

Promocja VIP skierowana jest wyłącznie do graczy PokerStrategy.com i potrwa przez cały 2012r. Zadanie jest proste: za każde 7500 StrategyPoints zdobytych w jednym miesiącu na poker roomach objętych promocją, otrzymujesz 1 Gemstone'a. Pod koniec 2012r. za każdego Gemstone'a zapłacimy aż do 200 $ - jego wartość może wynieść aż do 200 $, w zależności od całkowitej ilości zdobytych Gemstone'ów w ciągu całego 2012r.

Więcej Gemstone'ów = więcej gotówki!

Im więcej ich zbierzesz, tym większa będzie wartość pojedynczego Gemstone'a, a twoja wypłata na koniec roku pokaźniejsza.

Styczeń i luty - dodatkowe 150 $ za każdego Gemstone'a!

Aby jeszcze bardziej uatrakcyjnić ofertę, otrzymasz dodatkowo 150 $ za każdego Gemstone’a, którego zdobędziesz w styczniu i lutym 2012r. Oznacza to, że w tym okresie będą one warte aż do 350 $. Te bonusowe pieniądze wypłacimy już w marcu, więc nie będziesz musiał czekać do stycznia 2013r.

Dodatkowe korzyści - niezależnie od innych nagród i promocji!

Zauważ, że pieniądze zarobione za zbieranie Gemstone'ów są przyznawane niezależnie od nagród, jakie otrzymujesz z innych promocji, np. Top250, wyłącznych wyścigów rake'u czy promocji organizowanych przez poker roomy.

Poker roomy objęte promocją:

Poniższa tabela prezentuje poker roomy uczestniczące w promocji Gemstone oraz szczegółową analizę otrzymywanego na tych platformach rake'u.

Wyliczenia oparte są na 2 przykładach:

Przykład 1 - zbierasz 12 Gemstone'ów w 2012 (1 Gemstone w miesiącu)

Przykład 2 - zbierasz 50 Gemstone'ów w 2012 (przynajmniej 4 Gemstone'y w miesiącu + 2 dodatkowe Gemstone'y)

Pełna oferta Gemstone na naszych partnerskich pok<!--x-->er roomach
Poker room SP / 1 $ rake'u Efektywny zwrot % Analiza
12 Gemstone'ów w 2012 50 Gemstone'ów w 2012
PartyPoker 4,5StrategyPoints / 1 $ rake'u 43% 56%
Poker Heaven Poker Heaven 4StrategyPoints / 1 € rake'u 49% 53% Analiza
William Hill William Hill 5StrategyPoints / 1 $ rake'u 60% 74% Analiza
Everest Poker Everest Poker 0,5StrategyPoints / 1 Summit Point 40% 57% Analiza
Titan Poker Titan Poker 3StrategyPoints / 1 $ rake'u 61% 71% Analiza
WPT Poker 4,5StrategyPoints / 1 $ rake'u 43% 56%

Ważne: te obliczenia oparte są na wartościach użytych w przykładach. Zostały one zaokrąglone do najbliższej pełnej wartości i mogą nie być w 100% dokładne. Aby zobaczyć dokładniejszy opis i wartości, sprawdź naszą szczegółową analizę.

Jak zbierać Gemstone'y?

Za każde 7500 StrategyPoints zdobytych w jednym miesiącu na poker roomach objętych promocją, otrzymujesz jednego Gemstone'a. Zauważ, że bonusowe StrategyPoints nie liczą się do tej promocji.

Przykłady:

• Gracz zdobył 22 500 StrategyPoints w jednym miesiącu na jednym z roomów objętych promocją. Za ten miesiąc otrzyma on 3 Gemstone'y.

• Gracz zdobył 20 000 StrategyPoints w jednym miesiącu na jednym z roomów objętych promocją. Za ten miesiąc otrzyma on 2 Gemstone'y.

Ważne: aby otrzymać Gemstone'a, wymagane 7500 StrategyPoints muszą zostać zdobyte na dokładnie jednym z poker roomów objętych promocją. Jednakże, możesz grać na wielu poker roomach, które biorą udział w promocji. Zasady są takie same: ugraj przynajmniej 7500 StrategyPoints w jednym miesiącu, na jednym z poker roomów biorących udział w promocji.

Więcej przykładów:

• Gracz zdobył 11 000 StrategyPoints na poker roomie A oraz 14 000 StrategyPoints na poker roomie B (oba te roomy biorą udział w tej promocji).

W sumie zdobył on 25 000 StrategyPoints, lecz otrzyma on 2 Gemstone'y za zdobycie 7500 StrategyPoint na każdym z tych roomów.

• Gracz zdobył 5000 StrategyPoints na poker roomie A oraz 2500 StrategyPoints na poker roomie B (oba poker roomy biorą udział w tej promocji).

Ponieważ nie zdobył on minimalnego progu 7500 StrategyPoints na żadnym z poker roomów, nie otrzyma on żadnego Gemstone'a.

Pod koniec roku Gemstone'y które posiadasz, zostaną zamienione na gotówkę zgodnie z przedstawioną poniżej tabelą wypłat. Gemstone wart jest 150 $ - 200 $. Zauważ, że aby otrzymać nagrodę z wyższego poziomu wypłat, musisz ten poziom uzyskać. Liczba Gemstone'ów zostanie określona po rozpatrzeniu ewentualnych redukcji. Szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz w odpowiedniej tabeli poniżej.

• Na koniec 2012 roku gracz posiada 23 Gemstone'y. W nagrodę otrzyma 4000 $, a nie 4600 $. Następny próg to 6000 $ i aby go otrzymać, gracz potrzebuje zdobyć 30 Gemstone'ów.

Promocja Gemstone - tabela wypłat
#Gemstone Wypł<!--x-->ata
1 150 $
2 300 $
3 450 $
4 650 $
5 800 $
6 1000 $
7 1200 $
8 1350 $
9 1500 $
10 1800 $
11 2000 $
12 2200 $
13 2350 $
14 2500 $
15 3000 $
20 4000 $
30 6000 $
50 10 000 $
100 20 000 $
150 30 000 $
200 40 000 $
250 50 000 $

Za każdego Gemstone'a zdobytego podczas dwóch pierwszych miesięcy trwania promocji otrzymasz dodatkowe 150 $ (niezależnie od wypłaty za Gemstone'y na koniec roku).

Ważne: dodatkowe 150 $ za Gemstone'a będzie wypłacone od razu, w marcu 2012r.

Nagradzamy konsekwentność

W tej promocji nagradzamy konsekwentność. Zdobywanie Gemstone'ów w każdym miesiącu sprawi, że na koniec roku zdobędziesz pokaźną nagrodę, natomiast każdy miesiąc nieaktywności, pozbawi cię drogocennych klejnotów. Jeśli w którymkolwiek miesiącu nie zdobędziesz przynajmniej jednego Gemstone'a, miesiąc ten zostanie pominięty w promocji.

Pod koniec roku podliczymy ilość miesięcy, w których nie zdobyłeś ani jednego Gemstone'a i liczba ta określi, ile Gemstone'ów zostanie odjętych z twojego konta. Te zależności przedstawia poniższa tabela.

Jeśli w każdym miesiącu zdobędziesz przynajmniej jednego Gemstone'a, na koniec roku nic nie zostanie odjęte.

Zasada ta nie dotyczy dodatkowych 150 $ za Gemstone'y zdobywane w styczniu i lutym, jeśli np. zdobyłeś Gemstone'y w styczniu, lecz w lutym już nie.

Promocja Gemstone - odliczenia
Miesiące bez Gemstone'ów Odjęte Gemstone'y
0 0
1 -1
2 -3
3 -6
4 -10
5 -15
6 -21
*Potrącenia naliczane są od momentu
zdobycia pierwszego Gemstone'a

Wypłaty

Pieniądze za wszystkie zebrane Gemstone'y zostaną wypłacone w styczniu 2013r., gdy wszystkie dane zostaną zebrane i podliczone.

Dodatkowe 150 $ za każdego Gemstone'a zebranego w styczniu i lutym zostanie wypłacone w marcu 2012r.

Ważne: w obu przypadkach pieniądze zostaną przelane bezpośrednio na poker room(y). Wypłaty będą realizowane w zależności od ilości zdobywanych Gemstone'ów na poszczególnych poker roomach objętych promocją.

Przykład:

Na koniec roku masz 11 Gemstone'ów na poker roomie A oraz 4 Gemstone'y na poker roomie B. W sumie masz 15 Gemstone'ów o wartości 3000 $.

2200 $ zostanie przelane na poker room A, a 800 $ na poker room B.

Najczęściej zadawane pytania

Czy bonusowe StrategyPoints liczą się podczas zbierania 7500 StrategyPoints?

Nie, bonusowe StrategyPoints, podwójne punkty z promocji czy punkty zakupione w naszym serwisie NIE liczą się do promocji Gemstone.

Czy będą jakieś zmiany co do ilości zdobywanych StrategyPoints na poker roomach biorących udział w promocji?

Rezerwujemy sobie prawo do zmiany liczby StrategyPoints, jakie przyznajemy za grę na poker roomach, które biorą udział w promocji. Przykładowo, jeśli dany rynek jest regulowany, może być wymagane dokonanie pewnych zmian.

Czy mogę grać na kilku poker roomach biorących udział w promocji jednocześnie?

Tak, możesz zdobywać Gemstone'y grając na kilku roomach biorących udział w promocji jednocześnie. Jednakże, 7500 StrategyPoints musisz wygenerować przynajmniej na jednym z nich, aby otrzymać Gemstone'a.

Czy pieniądze mogą zostać wypłacone na inny poker room lub na moje konto TAF, Skrill lub NETELLER?

Nie, pieniądze zostaną wypłacone tylko na room, na którym zdobyłeś Gemstone'a.

Wypłata realizowana jest w gotówce, czy bonusie do wyrobienia?

Nagrodą w promocji Gemstone jest gotówka, oznacza to, że możesz od razu z niej korzystać.

Jak otrzymam 150 $ za każdego Gemstone'a zdobytego w styczniu i lutym?

Dodatkowe 150 $, które jest przyznawane za każdego Gemstone'a zdobytego w styczniu i lutym zostanie wypłacone w marcu 2012r. Pieniądze zostaną przelane na poker room(y), na których Gemstone'y zostały zdobyte. Regularny bonus 150 $ - 200 $ za Gemstone'a zostanie wypłacony taką samą metodą w styczniu 2013r.

Jak mogę sprawdzić, ile Gemstonów zdobyłem do tej pory?

Na stronie głównej po lewej stronie, w sekcji "Moje punkty" możesz sprawdzić, ile Gemstone'ów udało Ci się zebrać w miesiącu.

Reply
92 replies

Imo promocja dla grinderow od nl50 w gore. No i ta mozliwosc zmiany w liczbie SP w czasie trwania promocji nie wiadomo czy na jeszcze wieksza niekorzysc... No a motyw z odejmowaniem gemstonow gdy sie nie gra to juz lekka przesada. No i sama wyplata dopiero na styczen nowego roku. Nie wiem czy mozna sie wypowiadac w tym topicu no ale jako gracz tak odbieram ta promocje. :rolleyes:

Reply
OzzyM

Kiepska promocja, skierowana tylko dla tych, którzy i tak robią na tych roomach diament co miesiąc, bo nie sądzę, żeby ktokolwiek przy takich warunkach promocji miał grać stricte pod nią. Niejasne warunki, odejmowanie gemów za miesiące gdzie nie grasz, a do tego jeszcze zapis z możliwością zwiększenia wymaganych SP.

I przede wszystkim wychodzi z tego rb zaledwie na poziomie 10-12% na WH, co w perspektywie utraty pewnej części za miesiąc, gdy nie ugramy 7,5k oraz wypłaty dopiero za rok sprawia, że tą promocją raczej nikt się nie zainteresuje.

Jeśli chcieliście dać coś graczom, dużo lepiej było więcej zainwestować w top250 (zwiększyć wypłaty lub poszerzyć), tam są przynajmniej jasne warunki.

Można odnieść wrażenie, że to jest promocja bardziej dla roomów niż dla graczy, bo każdy kto się w to zaangażuje (jeśli ktoś się taki trafi) będzie przywiązany do danego roomu do końca roku, żeby nie stracić stone'ów...

Reply
kant900

Mam wrażenie, że ta promocja to zachęta do lizania lizaka przez szybę. Wszystko fajnie, tylko gdy dochodzimy do tabelki o minusowych gemstonach to wychodzi prawdziwa twarz pokerstrategy. 3 miesiące bez diamentu to minus 6 gemstonów (pół roku gry na nic). A zapis, że wymóg 7500 SP może być zmieniony znaczy ni mniej ni więcej, tylko "grajcie frajerzy, czujcie się zmotywowani, a my Wam na koniec i tak damy tyle ile będziemy chcieli".

Jak się robi promocję to robi się ją z klasą - najlepszy przykład Pokerstars. Nawet jak nic nie wygrywam w ich promocjach to i tak mi imponują. A u Was mam wrażenie siedzi jakiś Wiesiek w białych skarpetach i sandałach i myśli jak by tu zrobić tak, żeby za dużo nie wydać, ale żeby to jakoś wyglądało. Podobnie z promocją świąteczną dla diamentów - dajcie adres, dostaniecie czekoladę (tzn. Mikołaj popatrzy na Was szczodrym okiem:)).

Piszę to po to, aby konstruktywnie dać Wam do zrozumienia, że Wasz model biznesowy "dać, ale nie dać" jest widoczny i negatywnie wpływa na wizerunek.

Reply
audiak

Tak jak koledzy napisali promocja raczej do lepszych graczy i zawsze chłopakom coś na koniec roku wpadnie, a będą może jakieś mniejsze promocje dla tych co jeszcze tak daleko nie doszli w tej grze??

Reply
art133

.

Reply
erefkey

A mi się podoba że są zawsze jakieś konkursy itd, motywuje to do zapjerdalania :nh

Reply
Qskaa

Przykład:
Przez pierwsze 6 miesiecy nie ugrywam zadnego Gemstone'a, przez kolejne 6 miesięcy robie po 2 miesięcznie. Na koniec nie dostaje nic?

Reply

Napisane przez erefkey
A mi się podoba że są zawsze jakieś konkursy itd, motywuje to do zapjerdalania :nh

Motywacja motywacją, ale w kwestii promocji jej sens odnosi sie do korzysci jakie z niej plyna, a nie naklejanie tej samej ceny na produkcie w markecie i nazywanie tego promocja by klient kupil to tylko dla tego ze to "promocja"

Reply

Napisane przez kant900

Mam wrażenie, że ta promocja to zachęta do lizania lizaka przez szybę.

Mówisz teraz o statusie SuperNova? _rolleyes:

Napisane przez kant900

Jak się robi promocję to robi się ją z klasą - najlepszy przykład Pokerstars. Nawet jak nic nie wygrywam w ich promocjach to i tak mi imponują.

True. Też mam swoją ulubioną.

Reply
kant900

Madavaster,

Chodzi mi o to, że oni jak piszą, że dostaniesz 10$, to je dostaniesz. Nie piszą, że warunki promocji mogą się zmienić ani że jak przez następne pół roku nie ugrasz określonej ilości punktów to Ci je zabiorą. Supernova też nie dość że jest osiągalna, to korzyści z posiadania tego statusu są jasno określone. Także swoim żartem trafiłeś w sedno mojej wypowiedzi:)

Gemstone'y nie dość, że nie są przejrzyste, to jeszcze są bardzo niepewne. Bo jak do lipca ugrasz 12, a potem z przyczyn losowych nie będziesz mógł grać, to nie dostajesz nic. Dla Was to korzystne, ale to jest widoczne dla graczy i po prostu dziadowskie. Ba, nawet jak pojedziesz na wakacje na 3 miesiące, to już nieźle w dupę.

Wiem, że zaraz pojawią się głosy, że moglibyście równie dobrze nic nie dawać, ale to nieprawda. Musicie dawać jakąś formę RB, bo takie czasy przyszły, a robicie to w dziadowski sposób:(

Reply
Dreadman7

Jak na ~2k $ rake'u mam dostać 10% rakeback to bardzo słaba jest ta promocja. Już wolałbym w takim razie grać na roomie nie podpiętym pod PS i dostać za wygenerowanie takiej samej ilości rake'u +20% rakeback.

Nie wspominając o ujemnych punktach, to już w ogóle przesądza całą sprawę.

Reply

Najbardziej placza ci ktorzy nigdy jeszcze nie mieli diamentu :D

Reply
OzzyM

Napisane przez Kimes
Najbardziej placza ci ktorzy nigdy jeszcze nie mieli diamentu :D

Co z tego że nie mieliśmy? Ja w tym miesiącu pierwszy raz wbijam platynę i uważam, że zapłaciłem dla PS tyle rake'u, że mam prawo skrytykować ich promocje, zwłaszcza, jeśli z dużym prawdopodobieństwem w którymś momencie 2012 będę diamentem i zacznę zarabiać swoje Gemstone'y.

A nawet gdybym miał nigdy nie być diamentem, to jako klient wyrażam opinię nt. tego w jakie promocje PS inwestuje mój rake.

Madavaster -> Czy Ty czasem nie obśmiałeś teraz promocji Waszego partnera? To może napiszmy o tak szeroko promowanym przez Was na forum 7,70$ na Poker770, też byłoby się z czego pośmiać :)

Reply
YasQ

Jest jeszcze jakas spolecznosc na swiecie, gdzie ta promocja wywolala tyle negatywnych kometarzy ? Czy tylko u nas dodatkowe ~10% rakebacku spowodowalo taka rozpacz ?

Reply

@kant900

Porównanie do SuperNovy odbyło się na zasadzie rocznego rozliczenia promocji. Nie zaprzeczysz chyba, iż jeśli po 6 miesiącach grindu coś zmienisz w swoich planach, to z SuperNovy nici? Chodziło po prostu o fakt, iż dopasowywałeś te argumenty dość wybiórczo, gdy obie promocje dotyczą całego roku gry i rządzą się de fakto podobnymi prawami, za wyjątkiem tego, iż dla SuperNovy system jest binarny - "dostajesz dużo albo nic", podczas gdy tutaj, zależnie od Twojego tempa możesz się uplasować na jednym z wielu stopni wypłat.

Natomiast co do regulaminu, to akurat wydaje mi się dobrym i odpowiedzialnym podejściem, aby możliwie wyklarować różne zdarzenia, niuanse, ewentualności. Podobnie wydaje się on raczej przejrzysty także jeśli chodzi o formę - tabelki zamiast nadmiaru słów. A jest to dopiero nasza pierwsza promocja tego typu.

@Dreadman7

Należy wziąć pod uwagę fakt, iż jest to raptem dodatek zarówno do systemu VIP/rakebacku poker roomu jak i naszej pozostałej oferty (a wszystko jest komplementarne). Być może się mylę, ale w przypadku affiliate'a dla np. PartyPoker wygląda mi to na zdecydowanie najlepszą ofertę VIP na świecie.

Reply
eLTech

Napisane przez Qskaa
Przykład:
Przez pierwsze 6 miesiecy nie ugrywam zadnego Gemstone'a, przez kolejne 6 miesięcy robie po 2 miesięcznie. Na koniec nie dostaje nic?

Madvaster odpowiedz na to pytanie bo jest chyba jednym z najwazniejszych tutaj, w sensie bardziej zadalbym je czy zbieramy minusowe gamestony czy nie ?

Edit : Poczytałem i juz wiem jest to liczone na koniec roku wiec liczy sie ilosc miesiecy bez gamestona

Edit2: Czemu pokerstars jest pomijane przy wszystkich fajnych promocjach ?? Niby room partnerski, ale zachecacie wszystkich do odejscia z niego jakby nie patrzec :P. Az tak lipne warunki macie z P* ? :D

Reply

Cześć eLTech,

Napisane przez eLTech

Napisane przez Qskaa

Przykład:

Madvaster odpowiedz na to pytanie bo jest chyba jednym z najwazniejszych tutaj, w sensie bardziej zadalbym je czy zbieramy minusowe gamestony czy nie ?

Nie mogę tego potwierdzić ani zaprzeczyć, tego jeszcze nie wiem. Optymistyczny wariant nie jest wykluczony.

Napisane przez eLTech

Edit2: Czemu pokerstars jest pomijane przy wszystkich fajnych promocjach ?? Niby room partnerski, ale zachecacie wszystkich do odejscia z niego jakby nie patrzec :P. Az tak lipne warunki macie z P* ? :D

Zaoferowaliśmy promocję dla wszystkich poker roomów. Były zarówno takie zainteresowane uwzględnieniem ich w promocji, jak i takie, które stanowczo nie zgadzały się na coś takiego. Co ciekawsze, drzwi do promocji bynajmniej się nie zamknęły i nie jest wykluczone, iż z biegiem czasu inne roomy dołączą do niej.

Pozdrawiam

Reply
kaskader

Napisane przez YasQ
Jest jeszcze jakas spolecznosc na swiecie, gdzie ta promocja wywolala tyle negatywnych kometarzy ? Czy tylko u nas dodatkowe ~10% rakebacku spowodowalo taka rozpacz ?

Również chciałbym o to zapytać :D.
Bo w sumie żeby ktoś coś komuś zabrał, a tu wszystko po staremu + mega promocja dla najaktywniejszych i taki wysyp negatywów :D

Reply
eLTech

O i jeszcze jedno pytanie mi przyszlo do glowy, czy gamestony z roznych pokerroomow lacza sie ? Czy oddzielnie zbieram gamestony dla kazdego z poker roomow ?

Reply