Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Q9s

6 Posts
4 Users
0 Reactions
593 Views
mik1984

PokerStars No-Limit Hold'em, $4.00+$0.40 Tournament, 15/30 Blinds (8 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG+1 (t1900)
MP1 (t730)
Hero (MP2) (t1895)
CO (t1555)
Button (t3875)
SB (t3395)
BB (t1375)
UTG (t3250)

Hero's M: 42.11

Preflop: Hero is MP2 with 9, Q
1 fold, UTG+1 calls t30, 1 fold, Hero raises to t105, 1 fold, Button calls t105, 2 folds, UTG+1 calls t75

Flop: (t360) Q, 3, 2 (3 players)
UTG+1 checks, Hero bets t210, Button calls t210, 1 fold

Turn: (t780) Q (2 players)
Hero bets t360, Button calls t360

River: (t1500) 10 (2 players)
Hero bets t1220 (All-In), Button calls t1220

Total pot: t3940

Results:
Button had Q, K (three of a kind, Queens).
Hero had 9, Q (three of a kind, Queens).
Outcome: Button won t3940

Tu ewidentnie przeszarżowałem. Na flopie wystarczyłby zwykły call. A na riverze mogłem grać już c/f, bo sam zresztą już wiedziałem, że jestem w plecy po jego call'u na turnie.

5 replies
mrozny

pomijajac fakt ze ja to gram fold preflop..

gralbym na turnie wiekszy bet tak przynajmniej te 50% puli, bo rozne fishe moga sobie tutaj do flusha dobierac,

ja bym gral na river c/c, przedewszystkim dlatego ze tutaj jest malo ukladow ktore sprawdza jakiegokolwiek beta.. w zasadzie wygrywamy tylko z jakims pocketem takze betujac river masz raise od lepszych ukladow ale i tak jestes tak zaangazowany w pule ze nie mozesz spasowac, wiec c/c jest moim zdaniem najlepszy tutaj,
zastanawiam sie co bym zrobil na jego allin na river ale mysle ze wtedy masz pas

fold albo limp preflop, szczególnie, że grałeś bez pozycji, a dalej check-call.

Check/ciezki call na riverze, napewno zadna gorsza reka niz set damek tego nie calluje.
Napewno nie limp pref bo wyladujesz w pocie z 47 ludzmi, chyba ze grasz tylko po to zeby trafic flusha i bez niego robisz fold. Tylko raise wiekszy, 120 a nie 105.

wchodząc do gry z taką ręką marginalną modlisz się nie o 47 tylko o 10000 calli. Liczysz tylko na trafienie strita lub flusha i tylko wtedy jesteś w stanie angażować bez wahania żetony. Wówczas w multiway pocie trafiając nutsa możesz wygrać wielkiego pota. O to chodzi z marginalnymi rękami.

AdamSz napisał
wchodząc do gry z taką ręką marginalną modlisz się nie o 47 tylko o 10000 calli. Liczysz tylko na trafienie strita lub flusha i tylko wtedy jesteś w stanie angażować bez wahania żetony. Wówczas w multiway pocie trafiając nutsa możesz wygrać wielkiego pota. O to chodzi z marginalnymi rękami.

Nie zawsze, nie ma nic zlego w zagraniu marginalnej reki bardziej agresywnie (blefowanie to czesc gry) a tutaj ewidentie o to chodzilo a nie o to zeby wszyscy scallowali a on bedzie modlil sie o flusha.