Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] 55 Nl50

13 Posts
8 Users
0 Reactions
568 Views

b]Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$39,45:64/25/3/0,5/17/20/100/50;UTG2$50,00:16/25/13/1,0/33/0/-/100;MP3$43,45:112/29/13/5,0/30/13/100/57;Hero$50,75:///////;[/tg]
0,25/0,5 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with 5♥, 5♦
UTG2 calls $0,50, 2 folds, MP3 raises to $1,50, Hero calls $1,50, BU folds, SB calls $1,25, BB folds, UTG2 raises to $5,00, MP3 folds, Hero calls $3,50, SB calls $3,50.

Flop: ($17,00) 4♠, Q♣, A♣ (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero checks.

Turn: ($17,00) T♣ (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero checks.

River: ($17,00) J♣ (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero bets $12,00, SB folds, UTG2 raises to $24,00, Hero raises to $45,75 (All-In), UTG2 calls $21,00 (All-In), Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $107,00

12 replies
rusher88

Chyba sie zgubilem... COS TY ZROBIL NA TEN RIVER???

Najbezpieczniej to by bylo poczekac, bo masz male szanse na wygrana, a jest cala mase rak ktora sprawdzi Twoj bet... dodatkowo nie rozumiem celu all ina na koniec... lubisz oddawac kase? Gosc mial dolozyc 21$ do sporej juz puli... przeciez zrobi to z wiekszoscia flushow... nie miales jak go wywalic z tego rozdania. Rozumiem ze spad royal na board, ale sadzisz ze przeciez uwierzy w niego, po tym jak flop i turn przeczekales z pozycji? Watpliwe... niepotrzebnie tak szalales na koniec rozdania.

Bet z pozycji przy 4 kartach w kolorze to czesto dobre wyjscie, jednak na jakakolwiek akcje powinienes grac fold... a w tym wypadku majac 2 przeciwnikow w rozdaniu, odpuscilbym je do konca.

TheNaturat

Rusher dobrze prawi, nawet tą próbę kradzieży puli można było sobie darować, przy tak pasywnej akcji sprawdzi nas praktycznie każdy trefl, as i król, a mając dwóch rywali szansa że żaden nie ma którejś z tych kart jest niewielka. Dalej rozegrane tragicznie, nie mam bladego pojęcia co chciałeś osiągnąć...

Thorek

WoW poszalales. Z racji tylu graczy w rozdaniu sprawdzilbym tego 3beta preflop. Pozniej jednak nie ma co szalec nie majac nic. River przynosi zajebistego scary boarda to fakt, ale zdecydowanie prezsadziles z agresja. O ile probe stealu przy pasywnosci na wszystkich poprzednich streetach mozna jeszcze dopuscic (chociaz jest ona strasznie czytelna z racji tego, ze ty tez byles pasywny na poprzednich streetach), to na tego miniraise'a musisz juz odpowiedziec foldem. Nawet jesli gosc probuje cie wyrzucic z rozdania, to i tak jest mnostwo kart, ktore cie bija, a gosciu inwestuje ponad polowe stacka, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze nas sprawdzi.

kozak5678

tylko nie mow ze wygrales to rozdanie :P

Niestety nie wygrałem. Sprawdził mnie z KK - nie miał koloru, wygrał swoim stritem. Ale z jednej strony jestem zadowolony, bo prawidłowo przewidziałem, co trzymał. Żałuję, że nie miałem 5 w kolorze :] A co myślicie o jego callu?

hellYeahEnT

Troche mniej beznadziejny niz Twoj :D

rusher88

mysle ze ten gosc jest tak samo dumny z siebie i swojego reada na Ciebie :P

Gdybys zagral na turnie i na rierze zrobil kontynuacje agresji z pozycji, to jego call bylby tragiczny, jednak w tym wypadku, kazdy z nas powiedzial Ci ze najprawdopodobniej wiekszosc ludzi z taka karta by Cie sparwdzilo.

hellYeahEnT napisał
Troche mniej beznadziejny niz Twoj :D

EnT, musiales az tak dosadnie? :D

Aha, ok :D Dobrze wiedzieć, bo parę razy w podobnej sytuacji zrzucałem asy a nawet trójki, kiedy dochodziła czwarta karta w kolorze, a przeciwnik przebijał/stawiał to ja automatycznie wciskałem fold ;)

Dzięki za odpowiedzi. Cóż, całe życie trzeba się uczyć :D A we mnie jest coś takiego, taki pociąg do ryzyka, naoglądam się blefów na youtube a później świruję :D

muppet1985

jak dla mnie easy fold :P

w sumie nie zrobiłeś c-beta na flopie wiec ciężko obstawiać co mieli Twoi przeciwnicy...
a po riverze to już miałeś tyle lepszych układów, że szkoda kasy :P

sosick84

Jak dla mnie próba kradzieży na river nie jest wcale takim zlym pomyslem. Przeciwnicy byli bardzo pasywni na flopie, turnie i riverze. Każde K:c, 9:c, 8:c powinno valuebetowac na river. A nasza gra pasuje dobrze wlasnie do takiej middle pocket pair z jedna karta w kolorze ktora postanowiles valuebetowac.
Niepotrzebny natomiast byl push po min-raise przeciwnika - zadna reka ktora min-raisowala juz nie odpusci.
Swoja droga totalnie idiotycznie zagral przeciwnik, jesli wierzyl ze ma lepsza reke to powinien jedynie dac call, a do pusha do juz w ogole sie zlozyc. No chyba ze z historii rozdan z Toba mial jakies swietne ready;)

ThomasTheKing napisał
Aha, ok :D Dobrze wiedzieć, bo parę razy w podobnej sytuacji zrzucałem asy a nawet trójki, kiedy dochodziła czwarta karta w kolorze, a przeciwnik przebijał/stawiał to ja automatycznie wciskałem fold ;)
Przy 4 kartach do koloru nawet taki set to jedynie bluff catcher.

No właśnie, że gram tight, według tabelki ze strony, miałem vpip niski. Loose gram na stołach 6 max gdzie są nooby totalne... Dziwi mnie to, że koleś nie dał cbeta na flopie - przecież były możliwe drawy a on z parą króli po prostu dal check... Jeżeli miał zamiar grać mimo wszystko do końca, to myślę, że mógł obstwiać na flopie, wtedy na pewno easy fold z mojej strony. Ale po checku na river wiedziałem, że nikt nie ma koloru... Możliwe, że zasugerował się tym, że na czacie ktoś napisał "I'da have a royal flush", ale nie wiem czy było to po showdownie czy przed ?(