Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] TT NL50 fold set

8 Posts
6 Users
0 Reactions
516 Views
RockyRaccoon

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (8 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

BB ($93.60)
UTG ($116.05)
UTG+1 ($103.70)
MP1 ($99.25)
MP2 ($115.55)
CO ($58.55)
Hero (Button) ($56.15)
SB ($50.95)

Preflop: Hero is Button with 10, 10
3 folds, MP2 raises to $1.75, 1 fold, Hero calls $1.75, 2 folds

Flop: ($4.25) Q, 10, J (2 players)
MP2 checks, Hero bets $2.50, MP2 calls $2.50

Turn: ($9.25) 2 (2 players)
MP2 checks, Hero bets $6, MP2 raises to $12, Hero calls $6

River: ($33.25) 7 (2 players)
MP2 bets $41, Hero folds

Total pot: $33.25 | Rake: $1.65

Results:
MP2 didn't show
Outcome: MP2 won $31.60

7 replies

nie ma szans zebym do agresora to sfoldowal jestem na to za slaby :(

chociaz... jak jeszcze raz na to patrze tak na spokojnie to on tu faktycznie reprezentuje QQQ conajmniej lub nutsy z AK ;o

nh imo good fold

rusher88

Mozliwe ze good fold, jednak widze u Ciebie tendencje do slow play'u. Jesli kogos callujesz, nie zyskujesz zadnego info o jego rece, przez co na pozniejszych streetach villain moze Cie dosc latwo wyrzucic z jakiegos rozdania.

Swoja droga, nie dales zadnego info o przeciwniku, ani nie opisales toku swojego myslania, ani zadnych readow... wiec takie rozdanie jest przez to ciezko ocenic. Trudno jest powiedziec czy ( dla mnie ) unk robilby over bet na river z nutsem ( badz lepsza reka niz Twoja )... Moglabyc to rownie dobrze desperacka proba zmuszenia Ci do zmuckowania reki.

tak samo call mini raise jest tutaj dyskusyjny... ale po raz kolejny powiem ze bez zadnego info od Ciebie trudno jest w tej sytuacji cos wiecej tu powiedziec.

Ps. Grasz NL50, nie wierze ze nie uzywasz statystyk, nie masz readow, badz nie probujesz rozkminic sam jakiejs reki. Dodawaj takie info od siebie, a innym bedzie latwiej Ci pomoc.

Thorek

Rusher to ze gra sie na NL50 nie musi oznaczac, ze uzywa sie statow :). Ja pokonalem ten limit bez statow jadac tylko na readach :). Anyway wracajac do rozdania bez statow nie powiem ci czy rozegrales to dobrze. Glownie chodzi tutaj o VPIP i pfr. Jezeli masz do czynienia z TAG-iem to sa 3 calkiem mozliwe uklady, ktore cie bija. Mi to wyglada na AK, bo po raise pf nagle dziwnie zwolnil (tutaj znowu przydalaby sie informacja jak czesto odpuszcza cbeta, bo jezeli rzadko, to na takim boardzie mamy informacje, ze moze miec nutsa). Ogolnie jego gra podchodzi pod nutsa, bo po raise pf, nagle gra check, pozniej na turnie miniraise - ogolnie bardzo dziwne zagrania i na koniec overbet. Jesli do tej pory gral calkiem standardowo oznacza to, ze ma nutsa i nie potrafi go dobrze rozegrac. Z kolei na goscia z wysokim VPIP raczej bym tego overbeta sprawdzil. A jeszcze do tego rozdania, to za slaby bet na flopie. Na turnie call jest dopuszczalny po jego miniraise, bo probujesz dazyc do w miare taniego showdownu, poniewaz wciaz masz dosc mocna reke. Z drugiej jednak strony wracajac jeszcze do rozmyslania nad jego reka, to ten overbet moze tez swiadczyc o nietrafiony drawie, bo jest to raczej bet wyrzucajacy, anizeli value bet. Tak jak mowie tutaj trzeba posilkowac sie readami lub statami, bo bez tego jest to ocena w ciemno.

rusher88

Thorek napisał
Rusher to ze gra sie na NL50 nie musi oznaczac, ze uzywa sie statow :). Ja pokonalem ten limit bez statow jadac tylko na readach :).

Przeciez napisalem tam ze statystyki, ready, czy samodzielna proba oceny (na podstawie wczesniejszej gry villaina )... nie chodzilo mi o wszystko na raz, tylko zeby cokolwiek pisal do takich rak, bo bez tego jest problem z ocena :)

Ps. Miales racje, nawet jak nazwa wlasna jest pisana z malej litery ( moj nick :P ) to poczatek zdania musi sie zaczynac od duzej :D

Thorek
bodziu77

flop bardzo nie ciekawy ... a mam pytnaie do rozdania ... bet na flop powinien być chyba min pula ? przy takich drawnach ? ... czy grać przy takich flopach większy bet niż pula ?

Marg0z

Ja bym tu grał bet około o pulę i na turnie też bym bardzo mocno zabetował , żeby mieć większe przekonanie że zrzucamy gorszą rękę