Skip to forum
The Poker Mind Set

Notifications
Clear all

[Closed] The Poker Mind Set

5 Posts
4 Users
0 Reactions
884 Views
pyszalek

Witam

Chce sobie zrobic biblioteczke pokerowa :) Juz zamowilem "Tournament Poker for Advanced Players" Sklansky'ego, ale interesuje mnie ten rowniez ten tytul.
"The Poker Mind Set "

czy ktos z Was ma ta ksiazke ? moze ktos juz ja przeczytal ? warta uwagi ?

pozdrawiam

4 replies
SamRadziwill

Witam,

Ja niedawno ją zamówiłem, ebdul18 polecał. Zajrzyj na jego bloga, coś tam o tej książce chyba pisał :)

Pozdrawiam

VictorM

Ja mam!

Nie znalazłem w niej niczego czego już bym nie wiedział, ale uporządkowała moje informacje. Głównie mówi o radzeniu sobie z badbeatami i tiltem, czyli ciemną stroną pokera. Nie jest to pozycja obowiązkowa, ale przeczytanie nie zaszkodzi.

ebdul18

Jak dla mnie książki dotyczące psychologii mają dużo większą wartość niż jakieś dotyczące strategii, bo co tak naprawdę jest warta w dzisiejszych czasach np. theory of poker. Są tam praktycznie same banały, które można znaleźć na pierwszym lepszym serwisie o pokerze. Materiały dotyczące strategii, które można wyszukać w necie są dużo lepsze od tych, które są w książkach. Natomiast w dziedzinie psychologi można znaleźć niewiele w internecie dlatego gdybym teraz miał zainwestować jakieś pieniądze to wolałbym sobie kupić książkę o psychologii niż jakieś wypociny Sklanskiego, które na nl100 mi się do niczego nie przydadzą.

Nie jest też tak, że wyżej wymieniona książka mówi tylko o bad betach i tilcie. Jest tam wiele innych ciekawych treści, ale co kto lubi.

pyszalek

Dzieki za recenzje :)

Ja sam interesuje sie psychologia, dlatego ten tytul wydal mi sie ciekawy :)
Ebdul mnie przekonal!
Zamowilem ja i czekam cierpliwie :)