Skip to forum
Chciałbym wypozycjo...

Notifications
Clear all

[Closed] Chciałbym wypozycjonować swój sklep internetowy pomóżcie

12 Posts
7 Users
0 Reactions
1,563 Views
Pawelj77

Chciałbym lepiej wypozycjonować swój sklep internetowy odzież, obuwie dziecięce i młodzieżowe

sklep już prowadzę jeden rok
niektóre słowa kluczowe jestem w pierwszej 10 w google

ale chciałbym być w pierwszej 10 na różne inne kluczowe słowa

statystyki swojej strony mam na:
- home.pl
- google webmasters
- google analytics

site: mojej strony są OK na google

jak to zrobić?
w zamian mogę dać jakieś upusty na zakupy

napiszę jak robiłem to sam np.
- wpisuję słowo kluczowe w google szukam swojej strony i wchodzę
robię to na kilku komputerach na różnych IP
- wrzucam linki do swojej strony na różnych forach i katalogach itp

mam też kupon 200zł na wykorzystanie na reklamę w google
jak najlepiej to wykorzystać?

co można zrobić jeszcze?

mogę zapłacić za pozycjonowanie ale czy warto?
odp jednej firmy:
odzież dziecięca - 90 zł
sklep dla dzieci - 80 zł
odzież niemowlęca - 70 zł
odzież dla dzieci - 80 zł
buty bartek - 50 zł

łącznie 370 zł netto

pomóżcie

podaję swoją stronę ale nie wiem czy mogę więc jak napiszecie że NIE MOGĘ to wykasuję ten link
http://dmdsklep.pl

11 replies

fold preflop.

kumiszcz

Czy to jest abonament miesięczny tylko za te parę hasełek?
Jeśli chodzi o pozycjonowanie, to jest to bardzo dużo pracy, jeśli hasła są konkurencyjne.
Podane przez ciebie słowa kluczowe nie są bardzo trudne do wy pozycjonowania (oprócz "sklep dla dzieci", ma ponad 5,5 kk zapytań).
Jeśli zależy Ci tylko na tych hasłach, to oferta którą dostałeś wydaje się okej. Aczkolwiek jeśli chcesz mieć naprawdę zajebiście wypozycjonowany sklep (wraz z wcześniejszym dobraniem słów kluczowych, statystykami itp.) będzie to więcej kosztowało (w porządnej firmie). Jeśli miałbyś dobrze zoptymalizowany sklep, na podane hasła oprócz "sklep dla dzieci" powinna Ci się stronka sama ładnie pozycjonować, do tego dorzuć jeszcze trochę pracy w postaci dodania linku wraz z frazami w katalogach i masz po sprawie.
Pozdrawiam.

Pawelj77

Dzięki Śrubka za odp

ale te słowa kluczowe które podała mi ta firma
nie bardzo mnie interesują

wolałbym np.
obuwie dziecięce
sklep internetowy dziecięcy (dla dzieci) itp.

chciałbym aby ktoś znający się na pozycjonowaniu
sprawdził budowę, strukturę itp mojego sklepu
i podpowiedział mi czy warto inwestować około 500zł
na pozycjonowanie
czy lepiej samemu kombinować

mój sklep internetowy jest stworzony przez firmę shoper.pl
sam się pozycjonuje
wprowadzam nowy produkt i po kilku dniach już go widzę na google

z chęcią przesłałbym bym komuś e-mail
z moimi statystykami i budową strony internetowej (sklepu)
chętnych proszę o e-mail dmd@dmdsklep.pl
w miarę możliwości na pewno się odwdzięczę
jestem z Warszawy

w czwartek będę w Hiltonie turniej godz 19

Śrubka jak jesteś w temacie może pomożesz?

Gomez224

Goldfisha napisał
fold preflop.

Rozwaliłeś mnie :D

Gomez224 napisał

Goldfisha napisał
fold preflop.

jeszcze raz powiesz do mnie jak do faceta to Cie znajde i nakopie w tylek :]

Goldfisha napisał

Gomez224 napisał

Goldfisha napisał
fold preflop.

jeszcze raz powiesz do mnie jak do faceta to Cie znajde i nakopie w tylek :]

To było bardzo kobiece :D nie, no oczywiście żartuję :) i nie szukaj ironi w tym poście.

kumiszcz

Jeśli zainwestujesz w pozycjonowanie, na pewno nie będziesz się musiał o nic martwić oraz tracić czasu. Firma którą wybierzesz, przed przystąpieniem do pozycjonowania musi przeprowadzić odpowiedni wywiad i dobrać najskuteczniejsze słowa kluczowe. Do tego powinna dokładnie "zbadać" stronkę i dać Ci ewentualne wskazówki co zmienić/poprawić pod kątem pozycjonowania. Myślę że warto zainwestować w to pozycjonowanie, gdyż sklep ma nie tylko na siebie zarabiać, ale również przynosić zyski.

Najpierw powinieneś zając się optymalizacją strony. Prawdę mówiąc jest ona do kitu i wina leży po twojej stronie. Brak jest jakichkolwiek opisów produktów. Anchor text do produktów są strasznie długie i dziwne (z jakimiś numerkami, czasami pisane dużymi literami). Nie chodzi tu tylko o google ale nawet klient się do tego zrazi.

Kolejna sprawa to zdjęcia. Pomijając fakt, że są kiepskie to na dodatek, każde innego rozmiaru. Wykaz produktów się przez to strasznie rozjeżdża. W internecie tak naprawdę nie sprzedajesz produktu tylko jego zdjęcie i opis.

Warto zainwestować w dobrą szatę graficzną. W pierwszej dziesiątce wyników tylko jedna strona jest godna uwagi pod tym względem, tak więc też byś się wyróżniał.

Informacje o promocjach zabierają za dużo miejsca. Powinieneś raczej dać jakąś małą graficzną/fleshową informację o promocjach dla zarejestrowanych klientów i dawać je automatycznie, a nie tylko jak do Ciebie napiszą.

mam też kupon 200zł na wykorzystanie na reklamę w google jak najlepiej to wykorzystać?

Ta kwota tak naprawdę na niewiele się zda. Aby ją dobrze wykorzystać musiałbyś poświęcić sporo czasu na samą naukę Google AdWords nie mówiąc o praktyce, a nikt nie ułoży Ci do tego kampanii (tym bardziej jednorazowej) bo się nie opłaci. Przy dobrym ustawieniu (zakładając dobrze zoptymalizowaną stronę i bez ograniczeń wyświetlania) kwota ta starczy najwyżej na miesiąc. (przy dobrze zrobionej stronie i dobrej zarządzaniu kampanią koszty będą nawet wyższe ale i tak się opłaci)

- wpisuję słowo kluczowe w google szukam swojej strony i wchodzę robię to na kilku komputerach na różnych IP

Nie ma to sensu. Ruch na stronie jest brany pod uwagę przez google ale kilka dodatkowych wejść nie zrobi różnicy. Jak byś generował około 100 dziennie to może przy tych frazach by coś dało ale pewny tego nie jestem. Poza tym takie wejścia psują Ci statystyki.

odp jednej firmy: odzież dziecięca
- 90 zł sklep dla dzieci
- 80 zł odzież niemowlęca
- 70 zł odzież dla dzieci
- 80 zł buty bartek
- 50 zł
łącznie 370 zł netto

Jest kilka wariantów rozliczania się z SEO i każdy ma swoje wady i zalety. Taki krótki opis niczego nie mówi.

mogę zapłacić za pozycjonowanie ale czy warto?

To zależy ile jesteś sam w stanie na to czasu poświęcić i jak go cenisz. Druga sprawa to czy koszty poniesione na pozycjonowanie będą niższe od zysków. Biorąc pod uwagę wygląd strony raczej w to wątpię.

Trochę się rozpisałem a i tak nie wyczerpałem tematu :P
Jak coś to zadzwoń do mnie jutro to pogadamy.

Pawelj77

Wielkie dzięki Sebekkz

zadzwonię do ciebie ale nie mam twojego numeru telefonu
więc proszę wyślij mi e-mail z twoim telefonem
mój e-mail dmd@dmdsklep.pl

mam dostęp do hurtowni z częściami komputerowymi
więc jak coś będziesz potrzebował wszystko mogę załatwić
tylko teraz kurs $ i Euro wysokie
więc ceny wysokie
ale w przyszłości będzie OK

No ładnie już zapomniałeś. Tyle przez telefon razy gadaliśmy. No ale napisze :P

bastian081

Co do katalogów to moim zdaniem warto wybrać kilka precelków.