Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Oszust!!!

32 Posts
22 Users
0 Reactions
3,204 Views
fokusek1

Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten wątek, więc umieszczam go tutaj. Jeżeli jest na forum lepsze miejsce dla tego wątku, proszę o przeniesienie.

Piszę go nie dlatego, żeby pokazać moją głupotę i naiwność ( choć wiem, że jest to mój problem ), ale ku przestrodze dla innych użytkowników forum. Dzisiaj rano napisał do mnie na gg pewien osobnik, który podał się za dobrze znanego na forum Haśka. Wyraził chęć wymiany pieniędzy miedzy platformami ( swoją ofertę zamieściłem w odpowiednim wątku jakiś czas temu). Próbowałem tej wymiany już wcześniej z trzema innymi osobami, jednak z przyczyn technicznych, nie doszło do skutku. Koleś ten podał mi swój nick na Starsach hasiek67, dlatego zmęczony poprzednimi niepowodzeniami uwierzyłem w jego wiarygodność. Okazało się jednak, że jest to najzwyklejszy oszust, a ja dałem się zrobić, jak ten fish :( Kiedy po jakimś czasie chciałem do niego napisać, okazało się, że jego nr gg już nie istnieje. Wiem, że 50$ już nie odzyskam, ale chcę Was ostrzec przed takimi ludźmi.

31 replies
emomaniac

Edited by Damian: taka opinia jest przykra

Meylot

Pomysłowe.

Wyrazy współczucia. Nie widzę opcji działania w tej sprawie.

armadilo
/\
/ \
/| |\
| |
Ten na górze chyba śni ;)

Myślę, że nie do końca jest sprawa stracona. Napisz do supportu PokerStars, jeżeli to jest świeże konto, to mogą go zbanować, napisać maila w ramach wystraszenia, albo coś.

Co jak co, ale oszustów zawsze będą szukać. Raczej nie możliwe, żeby P* Ci zwrócił kasę, jednak będą go mieli na oku na przyszłość...

gboorackq

A tym oszustem pewnie jest ktoś z forum. Pocieszające, nie ma co ;/

Hmm, jeśli śledziłeś blog Haśka, to on wstawiał czasem screeny na forum i tam widać, że jego nick to "hasiek", a nie "hasiek67", poza tym nr gg... no tutaj już ciężko było wyłapać oszusta, ale ten nick hasiek67 powinien Ci dać do myślenia...

Znalazłem nawet przykładowego screena i wcale nie wymazałem 67:

Suseel

NIe wiem jak Ty ale ja bym dokladnie opisa ta sytulacje, pokazal nawet watek na naszym forum, zeby wszystko bylo git, i raczej na pewno P* na to zareaguje i watpie zeby gosc wyplacil te pieniadze, a na pewno mozesz mu narobic jeszcze sporo problemow, wkoncu to kradziez.

No i co smutne to na pewno ktos z forum...

gboorackq napisał
A tym oszustem pewnie jest ktoś z forum. Pocieszające, nie ma co ;/

Do forum dostęp ma każdy nie trzeba się nawet rejestrować.

Suseel napisałNo i co smutne to na pewno ktos z forum...

Dokładnie to samo chciałem napisać, nawet jeśli osoby z zewnątrz nie mają wglądu na forum, ten złodziej widocznie tylko się zarejestrował, na pewno nawet nie brał kapitału startowego, więcej o nim nie wiadomo. Ale nie sądzę, żeby ktoś kompletnie z zewnątrz wiedziałby o tym temacie i od razu o Haśku, więc to jest ewidentny szwindel ze strony któregoś z naszych użytkowników, który najprawdopodobniej stracił kasę...

Walderam

Sądzę, że nie będzie problemu z namierzeniem tego, kto z forum ma taki nick na PokerStars, jeśli tylko to konto jest przypisane do PokerStrategy. A jeśli tak, to zapewne konsekwencje takiego postępowania zostaną wyciągnięte.

Pozdrawiam i obiecuję przekazać sprawę na odpowiedni szczebel.

Edit: Pomyślimy też zapewne o zmianie dostępu do wątku o wymianie pieniędzy, aby był on niedostępny dla osób ze statusem basic.

armadilo

MatiKosa napisał
(...) ewidentny szwindel ze strony któregoś z naszych użytkowników, który najprawdopodobniej stracił kasę...

No, a wy chcecie zamknąć wątek z proszącymi o pomoc, gdzie mogą się spokojnie wyżyć niczym nimfomanka na studniówce ;)

Meylot

Zauważ różnicę między wymianą gotówki między platformami, a ludźmi proszącymi o porzeczki. Damian: bez przesady kolego ;). Jednak sprawa zakładającego temat to trochę co innego.

fokusek1
Ludzie wyżej mają rację. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, uderz do supportu P*, że to oszust, Niech szmaciarza zablokują i każą zweryfikować tożsamość. Może jeszcze nie nawiał z kasą.

Ale trzeba przyznac ze ten ktos sprytnie to wymyślił, ponieważ na policje raczej tego zgłosić nie można.

SamRadziwill

Witam,

Bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce z wykorzystaniem naszego forum, nigdy bym się czegoś takiego nie spodziewał... Musimy rzeczywiście pomyśleć o lepszym zabezpieczeniu tematu z wymianami, aby osoby ze statusem basic nie miały do niego dostępu.

Niestety, osoba ta nie ma konta na PokerStars zarejestrowanego przez PokerStrategy :( Także pozostaje Ci tylko interwencja u supportu P*, mam nadzieję, że jednak uda Ci się jeszcze odzyskać pieniądze.

orys88

hasiek67 -też zostałem oszukany przez typa na 10$.
Trudno człowiek uczy się na błędach jak w pokerze teraz będzie dokładniejsza analiza przed podejmowaniem podobnych decyzji :/

MoroP

No to wychodzi na to, że ktoś założył nowe konto i oszukuje ludzie.

Po to zamieściliśmy wątek o wymianie, aby tam publicznie dokonywać transakcji, nie róbcie proszę tego nie mając pewności co do tożsamości drugiej osoby

Przeczytałem wątek o wymianie i okazuje się, że ten osobnik próbuje wyłudzać login i hasło nawet. Moim zdaniem ktoś z Pokerstrategy powinien wspomóc forumowiczów i interweniować na P* i to w miarę szybko.

sebekkz napisał
Przeczytałem wątek o wymianie i okazuje się, że ten osobnik próbuje wyłudzać login i hasło nawet. Moim zdaniem ktoś z Pokerstrategy powinien wspomóc forumowiczów i interweniować na P* i to w miarę szybko.

Moim zdaniem ktoś z wyższego szczebla powinien zainterweniować , admini forum raczej nie maja za dużo do powiedzenia (mogą jedynie to zgłosić "wyżej) ale na pewno ktoś z pokerstrategy ma możliwość skontaktowania się z P* i wyjaśnienia tej całej sytuacji , bo przecież jeżeli ten koleś ma konto na pokerstrategy to na pewno będzie można go zamierzyć oczywiście jeżeli P* będzie chciało w tej sprawie współpracować z pokerstrategy

Bardzo mi przykro z tego powodu. Zapewniam, że to nie ja. Mój nick na P* to po prostu hasiek, bez żadnych dodatków. Trzeba się brać za tego oszusta. Wydaje mi się, że widziałem go kiedyś na liście graczy freerolla dla Polaków na PS.