Nie mam dziewczyny, nie mam pracy, nie chodzę na studia, nie muszę utrzymywać rodziny, nie płacę alimentów, nie jestem ścigany za alimenty, nie mam wobec nikogo zobowiązań, ale mam trzy rzeczy, które mnie wyróźniają spośród szarego tłumu weekendowych graczy
to z czego żyjesz, bo chyba nie z nl2

jeszcze odniosę się do tego obrazka o nie zmienianiu opisu...mój opis na gg jest taki sam od dobrych 3 miesięcy... :fuckyeah
gl ♠_thumbsup:
Zaczne od tego, że meczyk był pierwsza klasa :nh nie wiem czemu nikt nie porównuje reprezentacji TERAŹNIEJSZEJ do tej za czasów Hajty, Wałdocha bo PROGRES moim zdaniem jest olbrzymi, jak pacze tera na obecny skład to śmietanke mamy klasy europejskiej
aż miło popatrzeć na gre.
a co do gry zwanej Texańska Masakra z Gutshotem na riverze :nh to muszę przyznać myślałem, że nie spotkam gorszych graczy niż na Titanie, a jednak ![]()
Niestety zjebałem volume niemiłosiernie, po pierwsze przez mecz a po drugie przez film, a tak naprawde to zajebiście mi się spało, śniły się cipcie i złote góry no i
Spoiler

...że wyszedło tylko 5h gry
za wczoraj, a dzisiaj trzasłem 8h sesyjke, z tym że ręce wstawia jutro bo zaraz ide dalej grać na playmoney :nh
Spoiler

Spoiler

narazie mała própka, ale rysuję się to tak, że:
cbet taki a nie inny bo na tym roomie nie ma sensu, dostane call tak czy siak, właściwie cbetuje tylko wtedy, gdy board jest ultrasonograficznie suchy z ahigh, albo innymi brodwayami i gram z jednym przeciwnikiem, cbetuje tez mono boardy, bo są do tego dobre moim zdaniem, ale tylko wtedy kiedy mam szanse na poprawe ręki ( w 3wayach) natomiast w HU na mono staram sie zawsze cbetować.
27/22 troche szeroko jak na SH, lecz wygodniej mi się tak gra, nie wiem czy to mnie nie zdyskfalifikuje (trudne słowo) jak napiszę, że czuje minimalny mini edge nad rywalami ![]()
ft3b jak dostaje miniraisy to je calluje dlatego ta wartość taka a nie inna
EP mam za duży R1 z EP
Jutro wieczorem będzie długi wpis z rencami
Spoiler
Bede sledzic Twojego bloga. A tak w ogole to powodzenia:) Mam nadzieje ze razem dojdziemy do nl 200:)
U mnie mizernie
dzisiejszy dzień można zaliczyć do tych z serii Kaszanka Zone.
Na koniec sesji dostałem na pysk pare coolerów, flipów no i troche słabej gry na aggro donków na deepach ! Ale to znaczy że mizernie
nie
Volumen słaby, to i samopoczucie słabe, ale jutro... promise, że przytne jak dawno nie przyciąłem i nie obchodzi mnie że to niedziela.
Wrzucam wykres z dzisiaj
Ale musze przyznać, że teraz to ja wydymałem EV
wkońcu należy mi się po 60k lecenia pod ( wykresu nie pokaże, bo usunąłem całą baze NL2 )
Rąk też nie wkleje, same standardowe akcje, alinka tam gdzie trzeba, ale od poniedziałku będę regularnie wrzucał na bloga rence kture leczom
Spoiler

Widzę też, że zostały już podzielone grupy osób i trafiłem do muckinfelli.
Drogi użytkowniku z mojej grupy, jeśli chcesz rywalizować ze mną o zwycięstwo to wiedz, że
Spoiler

Napisane przez erefkey
Drogi użytkowniku z mojej grupy, jeśli chcesz rywalizować ze mną o zwycięstwo to wiedz, że
Spoiler
hehehehehe dobrze napisane ;D
dawno się tak nie uśmiałem
Bardzo dobrze wiedzieć że rywalizuję z kimś komu zależy.
Może trochę Twojej motywacji przejdzie na mnie ;p
Spoiler
Jakie ja mam sny. Są tak bez sensu ale zarazem tak przerażające że czasami aż boje się iść spać.
Nie inaczej było dzisiaj, wstałem z porytym baniakiem :nh i se mówie czas na małe co nie co.
Dzień ogólnie należy do bardzo udanych, udało mi się rozegrać planowaną ilość godzin i jestem z tego zadowolony, moja gra również nie należała do najgorszych, ale spazzy się zdarzały, jak każdemu
Spoiler

Trzasłem z EV jak hanka w kartony, ale mimo wszystko nie stiltowałem ani razu, to zabawne ale kiedy byłem już grubo na minus przestałem być results oriented i grałem swoje ABC erefkey's poker
potem jak mi już łamali wszystko to sie z tego śmiałem - podziękowania dla MocnyM i lechrumski.tv
EPIC HAND OF THE DAY
Spoiler
Pre Flop: (1 SB) Hero is CO with K
K ![]()
Hero raises $0.16, BTN raises $0.28, 2 folds, Hero calls $0.12
Flop: ($0.59) 3
6
J
(2 players)
Hero bets $0.04, BTN raises $0.08, Hero calls $0.04
Turn: ($0.75) 4
(2 players)
Hero checks, BTN bets $0.01, Hero calls $0.01
River: (0.77) 2
(2 players)
BTN wins $0.77 USD from main pot
BTN shows 5
T ![]()

Gram 4 stoły, więcej nie mieści mój monitor a nie chce grać na narzucie stołów bo to mnie rozprasza i mogę pomylić stoły, a że rąk mało idzie no cóż, tak jest na tej platformie
WYKRES Z DZISIAJ
Spoiler

WYKRES WSZYSTKICH DOTYCHCZASOWYCH RĄK NA NL4
Spoiler

DLA MAĆKA, SORRY NIE MIAŁEŚ ODDSÓW NA TEN CALL ♠_cool:
Spoiler

Zanim bezpośrednio przejdę do omawiania rąk, które podbijam z określonych pozycji, chciałbym zwrócić szczególną uwagę na stoły, na których gram.
Jako początkujący gracz wybieram stoły, na których siedzi najwięcej fishy, czyli graczy których VPIP oraz PFR jest jak największe, gwarantuje to długoterminową dochodową grę oraz możliwość łatwej nauki przeciwko relatywnie słabym graczom.
1.
EP
Z wczesnej pozycji otwieram węższy zakres rąk, ponieważ jest 5 graczy przede mną i mogli oni trafić czasami lepszą ręke od mojej, z którą zagrają sprawdzenie i będę przez nich zdominowany. Podbicie z wczesnej pozycji jest często respektowane przez ogarniających graczy i będą oni zazwyczaj pasować średnio dobre ręcę oraz spekulacyjne ręce takie jak niskie asy czy niskie brodwaye, ale jeśli mamy przed sobą dużo słabych graczy, którzy często dokładają do puli przed flopem możliwe jest poszerzenie range'u otwarcia z wczesnej pozycji pod warunkiem, że mamy na to ready w postaci statystyk bądź notatek, ponieważ Ci gracze nie zwracają na to uwagi, oni grają swoimi kartami i nie analizują informacji, które są dostępne przy stoliku.
Z każdej pozycji, w tym z EP podbijam każdego pocketa +22 ponieważ bardzo często dostane sprawdzenie od słabszych graczy i jeśli trafie seta zostanę często spłacony.
Z pocketem gra się relatywnie prosto, no set no bet. Jeśli mamy overpair lub najwyższego drawa to CBET jest dopuszczalnym zagraniem tak samo, jeśli mamy jednego przeciwnika i często pasuje na cbet.
Jeśli chodzi o Asy to z EP gram AJ+
Niższe asy mogą być zdominowane, ponieważ przed sobą mamy jeszcze 5 graczy.
Chodź jest to SH, to często moze się zdarzyć, że nawet z AT będziemy mieli najlepszą rękę, gdyż słabi gracze bardzo lubią grać każdego Asa.
Trzeba jednak pamiętać, że niskie limity to gra głównie ABC Tight Aggressive, więc moim zdaniem AJ+ z EP jest bardziej dochodowym wyjściem.
Podbijanie tylko AQ+ z EP jest moim zdaniem troche ciasnym, ale dopuszczalnym zagraniem.
Jeśli chodzi o Brodwaye, to z EP gram głównie wysokie KQ, opcjonalne jest też granie QJs+ jeśli gracze za nami są bardzo loose. Takie ręce często dominują niskie brodwaye, które są często grane przez fishy, a które dominujemy. Jednak trzeba je rozgrywać ostrożnie gdyż z EP mogą przystworzyć nie lada problemu zwłaszcza, że gramy bez pozycji.
MP
Gra z MP w zasadzie wiele się nie różni od tej z EP, można teraz opcjonalnie dodać kilka brodwayi takich jak te spekulacyjne wyżej, jednak nadal trzeba je rozważnie rozgrywać, gdyż nadal nie mamy pozycji a przed nami jeszcze 4 graczy w tym 2, którzy opcjonalnie mogą grać z nami z jej przewagą.
CO
No dobrze, teraz mając już pozycje możemy nieco rozluźnić nasz range.
z CO rozgrywam już A9s+ oraz A2s-A5s.
Asy od dwójek do piątek mają lepsze equity od Asów 6,7,8, ponieważ mogą nam także uzupełnić straight drawy i dlatego mają przewage na nimi.
AT+ z CO jest dla mnie standardem, opcjonalnie można dodać A8 oraz A9 jeśli wiemy, że za nami są gracze bardzo loose.
Jeśli gram na CO to otwieram wszystkie brodwaye, ponieważ mam pozycje i stosunkowo łatwo będzie mi się z nimi grało. Często wysokie brodwaye dominują range słabych graczy, którzy grają call open z niskimi Kx,Qx,Jx a nawet Tx.
z CO podbijam już karty suited takie jak 87s+. Staram się grać drawy z pozycją, ponieważ łatwiej wyciąga się z takich kart value grając z pozycją na przeciwnika. Opcjonalne dodaje też do range'u na CO 54s jeśli wiem, że dostane conajmniej 2 calle od przeciwników, gdyż wzrastają wtedy moje Implied Oddsy.
BU
Teraz mam absolutną pozycje, więc range otwarcia jest najbardziej szeroki ze wszystkich pozycji. To właśnie z BU najwięcej zarabiam.
Tutaj już standardowo otwieram Każdego asa ,wszystkie brodwaye,
87o+, 34s+, 97s+, K8s+, Q8s+, J8s+
Mając pozycje mogę sobie pozwolić na takie otwarcie, mam szeroki obraz tego, co się dzieje po flopie. Również maleje szansa na to, że ktoś posiada dobrą rękę, gdyż pozostało jedynie dwóch graczy na blindach, którzy opcjonalnie mogliby podbić, gdybym nie wszedł do gry.
SB
Gra na SB zasięgiem przypomina gre z CO.
Jednak tutaj, możemy pokusić się o kradzież blindów ze spekulacyjnymi rękami takimi jak Ax, czy suited connectorami, suited gapperami, w zależności od tego, kto siedzi na BB i czy często pasuje w odpowiedzi na otwarcie SB, oraz czy były przed nami limpy, które mogą sprawdzić nasze podbicie. Gramy już bez przywileju pozycji, także trzeba rozważyć dostępne informacje i wybrać najwłaściwszą linie.
A8o+, K9o+,Q9o+,J9o+, T9o+, 98o+, 87s+, (opcjonalnie jeśli kradniemy 54+)
Jeśli stealujemy ( nie jestem zwolennikiem stealowania na takich stawkach jak NL4, ponieważ blindy nie są na tyle wysokie, a zbyt często dostaniemy call od słabszych graczy przez co steal na takich stawkach jak NL4 moim zdaniem mija się z celem, wyjątkiem są gracze typu NIT którzy będą relatywnie często foldowali w odpowiedzi na podbicie z SB czy BU.
Ponadto należy unikać gry bez pozycji w rozdaniu na fishy, gdyż będziemy bardzo podatni na Floating
BB
Na dużym blajndzie gram AT+, QJ+, oraz każdego pocketa, ponieważ często dostane limpy do big blajnda a gram bez pozycji, więc zwężam znacząco range otwarcia.
Obrazowo jak podbijam można zobaczyć niżej (podbijam wszystkie pockety), na żółto opcjonalne podbicia, jeśli mamy wyjątkowo słabych graczy za sobą

2.
Izolacja limperów sprowadza się do podbicia 4x + limpers, w zależności od tego ilu było przed nami limperów.
Wielkość stacków, tak samo jak przy podbiciu jest znaczące, ponieważ gdy mamy za sobą gracza z krótkim stackiem, nie będzie on się wachał by przełożyć wszystkie żetony na stół. Warto więc rozważyć podbijanie w takim wypadku wysokich Ax oraz wysokich pocket pairs przeciwko short stackom, gdyż często będziemy takimi kartami dominować jego range. Z własnego doświadczenia wiem, że lubią oni się stackować z suited kartami czy connectorami.
Wracając jednak do izolacji limperów, to należy izolować bardziej wąsko niż w przypadku podbicia first in. W gre wchodzą Wysokie asy, brodwaye oraz pockety pod seta. Limperzy mają bardzo wysoki Open Limp rzędu kilkudziesięciu procent, oznacza to że ich zasięg jest mocno zdominowany przez nasz. Wyjątkiem są Open Limpy od graczy typu Tight, ponieważ reprezentują oni zazwyczaj pockety i grają z nimi limp/call
Trudno napisać sztywną zasade podbijania, to samo dotyczy się zadania wyżej, ponieważ wszystko zależy od ilości przeciwników na stole, ich stacków oraz statystyk czy notatek na nich.
Wiadome jest, że jeśli mamy przed sobą gracza 90/60 będziemy na niego grać szerzej niż na 45/30 i odwrotnie.
Zazwyczaj gracze grający limp, są pasywnymi fishami, choć to nie reguła.
Wobec takich graczy większa wartość reprezentują jak już wspominałem Axy czy wysokie brodwaye aniżeli karty typu SC lub suited gappery, które mają wysokie IO w przypadku gdy ktoś inny niż my jest agresorem pf.
Standardowo jednak, izolacja limperów powinna się przedstawiać następująco:
MP: AJ+, KJ+,wszystkie pockety
CO: AT+, JT+, QT+, KT+, wszystkie pockety, A2s-A5s
BU: A8+, K9+, Q9+, JT+, wszystkie pockety, A2s-A5s
SB: ATo+, A9s+, KQ+, wszystkie pockety
BB: ATo+, A9s+, KQ+, wszystkie pockety
3.
Jeśli sprawdzamy zakład od gracza, który podbił pierwsze co przychodzi mi na myśl, to zasada CALL20, czyli call jeśli mamy równowartość 20 podbić, czyli na oko cały stack. Więc niezależnie od pozycji podbijam/calluje wszystkie pockety, ponieważ uważam że na micro taka gra jest EV+
Zakres callowania podbicia powinien się przedstawiać nieszablonowo, ponieważ statystyki gracza są bardzo ważne. Jeśli ktoś podbija z EP 25% to mając dobrą rękę , ale nie wystarczająco do 3betowania na jego zasięg podbicia z EP to chce trzymać jego słabszy range w rozdaniu i nie 3betować go, tylko zagrać call.
Jeśli natomiast ktoś podbija 50% z BU a my jesteśmy na SB z AQs to profitowym zagraniem będzie 3bet aniżeli call, ponieważ znacząco dominujemy jego zasięg podbicia i call wydaje się być zagraniem zbyt weak.
Trudno napisać szablon callowania vs PFRaiser, ponieważ to zależy od typu gracza i jak już wspominałem jego statystyk, historii czy notatek.
Jeśli natomiast ktoś podbił z EP i dostał 2 calle, a my znajdujemy się na BUTTONIE i mamy rękę 67s to profitowy będzie call, ponieważ mamy duże Implied Oddsy, ponieważ gramy z pozycją, do rozdania weszło kilku graczy, oraz w przypadku jeśli trafimy to być może zostaniemy syto opłaceni.
Granie w multiwayach na pozycji z SC ma wysokie Implied Oddsy .
Trzeba jednak wziąśc jeszcze pod uwagę graczy na blindach, czy nie squeezują za dużo, ponieważ wtedy call wydaje się być nie optymalnym rozwiązaniem, także stack rywala jest bardzo ważny.
Więc jest wiele czynników które wskazują na call danej ręki, ponieważ bardzo ważne są zasięgi z którymi gracze podbijają vs nasz zasięg callowania ich podbić.
Cele na jutro:
-Zagrać 10h sesje
-Obejrzeć po raz enty crushing microstakes 1 część
-Przejrzeć 10 stron z ocenami rąk NL2-4
-Uczestniczyć w dwóch treningach
Napisane przez fidelloz
doloz z EP 22-55 :fdrink
Napisane przez erefkey
Z każdej pozycji, w tym z EP podbijam każdego pocketa +22 ponieważ bardzo często dostane sprawdzenie od słabszych graczy i jeśli trafie seta zostanę często spłacony.
chyba ma je w range'u ale nie namalowal na screenie
nice job
widze ze skonczyles powoli z opierdalaniem sie
majka do cholery zalatwiaj ![]()
Ps. gdzies juz widzialem tego screena z pozycjami
pps. fidelloz EP bylo tworzone na nl10-25 a tam wszystko zalezy od tego czy chcesz miec 22-55 w zakresie
tzn generalnie zasada.
im slabszy gracz, tym wiecej chce otwierac na niskich limitach chce grac duzo i grac duzo broadwayow nawet offsuit QTo, A9o itp. Oraz PP ktore na przeiwnika fit or fold bede cbetowal, a na cs bede x/f.
trafienie pary z broadwayem to dla mnie bet-bet-bet , prawie czesto nie zwazajac na strukture boardu
Napisane przez erefkey
Cele na jutro:-Zagrać 10h sesje
Po pierwsze za późno poszedłem spać i za późno wstałem, po drugie grałem tylko godzinkę bo stoł były kulawe w porównaniu do poprzednich dni, po trzecie zajebałem ten dzień konkretnie, ale nie żałuje bo jutro będzie konkret, ale nie pójde na maksa bo zadanie będzie
![]()
-Obejrzeć po raz enty crushing microstakes 1 część
-Przejrzeć 10 stron z ocenami rąk NL2-4
-Uczestniczyć w dwóch treningach