Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 Nl10

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
333 Wyświetlenia

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (7 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($1.95)
SB ($2)
BB ($10.75)
UTG ($2.65)
MP1 ($4.70)
Hero (MP2) ($12.85)
CO ($6.50)

Preflop: Hero is MP2 with 9, 9
2 folds, Hero raises to $0.40, 3 folds, BB calls $0.30

Flop: ($0.85) 9, 7, 10 (2 players)
BB checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50

Turn: ($1.85) 2 (2 players)
BB checks, Hero bets $1.30, BB raises to $3.30, Hero calls $2

River: ($8.45) J (2 players)
BB bets $6.55 (All-In), Hero folds

Total pot: $8.45 | Rake: $0.40

Statsów przeciwnika wtedy jeszcze nie mialem, później okazał się być 38/20

4 odpowiedzi
Wolandooo

Bazujemy na informacjach, które mamy w danej chwili. Dane z późniejszych rąk nie powinny być użyte w analizie tej ręki.

Preflop ok.

Flop ok, chociaż na takich drawowatych flopach lubię uderzyć raz za czas w 3/4 puli.

Kłopotliwy turn. Ja na pewno nie zagrałbym w 2/3 puli, bo na takim boardzie nie ma co budować puli, raczej skłaniałbym się ku check behind i ponownej ocenie sytuacji na river. Dostajesz niepokojącego check/raisa. Pula to 6.45, a masz dołożyć 2. Masz oddsy 1-3,22. Tutaj musisz sobie zadać pytanie "co zrobię później". Najprawdopodobniej jesteś tu z tyłu, takie zagranie wiąże się z grą na stacki. Byłem ostatnio w takiej sytuacji i potem sam próbowałem to przemyśleć.
Nie wiem jak się do tego ustosunkują Rusher i Thorek, ale wg mnie masz tu dwie opcje: push (bazujesz na folding equity, jest szansa, że zrzuci się kolor zbudowany na niskich kartach) lub fold. Callując musisz zdawać sobie sprawę, że na river staniesz w perspektywie grania na stacki.

rusher88

Ja bym pushowal na turnie, jak ma tego Flusha to trudno... nie majac info o przeciwniku nie spasowalbym na niego seta.

arturh

Moim zdaniem za mały bet na drawowatym flopie. Ja bym tu dał .70

Turn podobnia jak Wolandooo check behind. Nie ma sensu tu betować z uwagi na FD. Jeżeli nie zabetowałbys tu to prawdopodobnie miałbyś w miarę tani showdown.

Thorek

Preflop ok, flop 1bb wyzej, a na turnie stajemy przed trudna decyzja. Niewiele kart nam moze juz zaszkodzic. O strita raczej ciezko, jednak przy bardziej loose graczu jest mozliwy, dochodzi mozliwosc koloru. Ogolnie jest mnostwo ukladow w tej chwili, ktore nas bija, jednak nasz uklad ma wartosc na showdownie i mozemy zlapac ewentualnego fulla, dlatego tutaj warto zagrac check behind i ograniczyc pule przed riverem. Przy J na riverze nie ma sensu juz sprawdzac. Jestesmy zdominowani w tym momencie i nie ma sensu oddawac kasy.