Wstęp
Siema, mam na imię Adam, studiuje na UMK w Toruniu. W pokera gram w zasadzie od czasu jak założyłem konto na PS, o którym prawdopodobnie powiedział mi jakiś kolega. Jako dziecko ofc grałem z tatą w five card drawa. (jak prawie każdy z nas)
My story
Zacząłem grać w pokera na początku 2011 po otrzymaniu 50$ od PS.com z tego co pamiętam na FTP, oczywiście rolla przegrałem, później próbowałem otrzymać jakieś no deposity z innych stron, kolejny kapitał otrzymałem na Party, również zakończenie było oczywiste. Jak większość z nas, na początku myślałem, że za chwile będę graczem highstakes i w ogóle nie muszę się uczyć bo już jestem zajebistym pokerzystą - co szybko zweryfikował czas. Nabrałem pokory i dziś podchodzę do tego troszkę inaczej. - "cool story bro!"
Co grałem/gram?
Jeśli chodzi o odmiany, które grałem to zacząłem od SNG. Po kilku przegranych rollach przerzuciłem się na SSS FR, następnie na MSS FR, MSS SH aż w końcu dotarłem do miejsca, w którym jestem dziś czyli do gry BSS SH.
Nie będę pisać więcej o moich przeżyciach pokerowych, stratach rolli, tiltach etc. bo zapewne każdy zna to doskonale.
W każdym razie, zasadniczo od tego roku podchodzę do pokera poważnie, po zapoznaniu się z podstawami planowania z filmów Leszka wyznaczyłem sobie konkretne cele, które w tymże roku zamierzam konsekwentnie realizować (miejmy nadzieję, że się uda).
Dlaczego zakładam bloga?
Nie będę wyjątkowy - jak każdy, po to aby usystematyzować swój rozwój, swoją grę, prace nad sobą etc, etc.
Długo zwlekałem z założeniem bloga, jednak W KOŃCU stwierdziłem, że jeśli chce robić naprawdę jakiś progres, iść do przodu, rozwijać się to MUSZĘ to zrobić! Punktem kulminacyjnym był filmik mindsetowy "20 sposobów", w którym Robmaf powiedział, że najważniejszym momentem w jego karierze było założenie bloga - i mam nadzieję, że tak również będzie w moim przypadku.
Co będzie na blogu?
Na pewno najwięcej pokera, rozdań, przemyśleń z filmów, sesji, notatek etc, jakaś muzyczna, lub luźniejsze wpisy. Zobaczymy... ![]()
+ Jeśli ktoś lubi managery piłkarskie i ma ochotę pograć to zachęcam GoalUnited : D
Starczy już chyba tego "słowa wstępu".
Przechodzimy do moich planów:
Plany:
Spoiler
CELE DŁUGOTERMINOWE [~ 3 YEARS]
1. POKER:
A) ZBUDOWAĆ UMIEJĘTNOŚCI GRACZA WYGRYWAJĄCEGO NL200-400
B) ZBUDOWAĆ MINDSET I PROFESJONALIZM GRACZA WYGRYWAJĄCEGO MIDSTAKES
2. OSIĄGNĄĆ BARDZO DOBRA KONDYCJE FIZYCZNA ORAZ PSYCHICZNA
A) NA STAŁE RZUCIĆ PALENIE PAPIEROSÓW
B) REGULARNIE ĆWICZYĆ (BIEGANIE, BASEN ĆWICZENIA W DOMU)
C) ZDROWE ODŻYWIANIE
TRZY GŁÓWNE PROBLEMY I OBAWY W MOIM ŻYCIU:
1) STRACH PRZED TYM, ŻE NIC MI NIE WYJDZIE
2) BRAK DETERMINACJI W DĄŻENIU DO CELÓW
3) POCZUCIE, ŻE NIE JESTEM W STANIE TEGO OSIĄGNĄĆ
To moje cele długoterminowe, bardzo ogólnikowe. Teraz przechodzę do tych rocznych i miesięcznych (są capslockiem, bo mam je w notatniku, a nie chce mi się wszystkich od nowa przepisywać :p). Oczywiście nie są to wszystkie cele, jednakże te bardziej prywatne pozostawiam sobie ![]()
LISTA GŁOWNA (ROCZNA - DO KOŃCA 2012)
1) JESTEM GRACZEM WYGRYWAJĄCYM NL25-50
2) ZBUDOWAŁEM PEŁEN PROFESJONALIZM W SPOSOBIE GRY, NAUCE, ROZWOJU ORAZ ORGANIZACJI CZASU
3) POSIADAM BARDZO DOBRY MINDSET ORAZ PROFESJONALNE PODEJŚCIE DO GRY
4) ĆWICZĘ REGULARNIE (BIEGAM 2X W TYGODNIU ORAZ WYKONUJE ĆWICZENIA W DOMU)
5) ODŻYWIAM SIĘ ZDROWO
1) JESTEM GRACZEM WYGRYWAJĄCYM NL25-50
1.1 ROZEGRAŁEM NAJLEPIEJ JAK POTRAFIĘ MAX. ILOŚĆ ROZDAŃ W TYM MIESIĄCU
1.2 PRZYGOTOWUJE SIĘ DO SESJI (UPRZĄTAM BIURKO, ROBIĘ SOBIE COŚ DO PICIA, WIETRZE POKÓJ PRZED GRĄ)
1.3 MAKSYMALNIE KONCENTRUJE SIĘ NA GRZE [WYŁĄCZAM ROZPRASZACZE (STRONKI, GG, FB)]
1.4 ANALIZUJE KAŻDĄ SESJĘ ORAZ WRZUCAM NA FORUM ROZDANIA CO DO KTÓRYCH ROZEGRANIA NIE MAM PEWNOŚCI (PRZY KAŻDEJ ANALIZIE WRZUCAM MINIMUM 5RĄK)
1.5 PRZY KAŻDEJ ANALIZIE DODATKOWO WYBIERAM 5-10 RĄK WRZUCONYCH NA FORUM Z MOICH STAWEK I OCENIAM JE
1.6 REGULARNIE GRAM SWEAT SESSIONS
1.7 OBEJRZĘ DO KOŃCA MARCA CAŁĄ SERIĘ "CRUSHING MICROSTAKES"
1.8 OBEJRZĘ DO KOŃCA MARCA CAŁĄ SERIĘ "POWOLI I DO PRZODU"
1.9 MIN. 3X W TYGODNIU DODAWAĆ WPIS NA BLOGU
2.0 GRAM NL4 DO CZASU AŻ ZDOBĘDĘ ROLLA RÓWNEGO 300$
2.1 GRAM TYLKO 4 STOŁY
2.2 SPRAWDZAM CASHIERA TYLKO RAZ W TYGODNIU [NIEDZIELA]
2) ZBUDOWAŁEM PEŁEN PROFESJONALIZM W SPOSOBIE GRY, NAUCE, ROZWOJU ORAZ ORGANIZACJI CZASU
2.1 REGULARNIE PLANUJĘ KAŻDY MIESIĄC, TYDZIEŃ, DZIEŃ
2.2 EFEKTYWNIE WYKORZYSTUJE SWÓJ CZAS, NIE ZAJMUJE SIĘ RZECZAMI MAŁO WAŻNYMI, WYKONUJE RZECZY OD RAZU, NIE ODKŁADAM ICH NA PÓŹNIEJ
2.3 PROFESJONALNIE PODCHODZĘ DO GRY (PRZYGOTOWUJE STANOWISKO, STARAM SIĘ BYĆ MOŻLIWIE MAKSYMALNIE SKUPIONY W TRAKCIE SESJI)
2.4 OGLĄDAM FILMIKI, KTÓRE SĄ ISTOTNE DLA ASPEKTU GRY NAD KTÓRYM PRACUJE, NIE WYBIERAM FILMIKÓW RANDOMOWO
2.5 ROBIĘ NOTATKI DO WSZELKICH FILMIKÓW KTÓRE OGLĄDAM, ZAPISUJE JE I CZYTAM NASTĘPNEGO DNIA
3) POSIADAM BARDZO DOBRY MINDSET ORAZ PROFESJONALNE PODEJŚCIE DO GRY
3.1 POLEPSZAM SWOJĄ KONDYCJE POPRZEZ ĆWICZENIA FIZYCZNE ORAZ DIETĘ DZIĘKI CZEMU JESTEM BARDZIEJ SKONCENTROWANY PODCZAS SESJI
3.2 2X W TYGODNIU (NIEDZIELA + JESZCZE JEDEN DZIEŃ) OGLĄDAM FILMY LECHARUMSKIEGO Z MINDSETU
3.3 WSTAJE ZAWSZE PRZED GODZINĄ 09:00 (ŚPIĘ DŁUŻEJ TYLKO W WEEKENDY)
3.4 WSZELKIE CZYNNOŚCI ZWIĄZANE Z POKEREM WYKONUJE NA 100% (SKUPIAM SIĘ TYLKO I WYŁĄCZNIE NA NICH - ANALIZA, GRA ITD)
3.5 POPRACUJE NAD PODSTAWOWYMI BŁĘDAMI W PRZEKONANIACH Z TECHNOLOGIĄ "THE WORK"
4) ĆWICZĘ REGULARNIE (BIEGAM 2X W TYGODNIU ORAZ WYKONUJE ĆWICZENIA W DOMU)
4.1 BIEGAM 2x W TYGODNIU
4.2 ROBIĘ W DOMU POMPKI, BRZUSZKI ORAZ PRZYSIADY ZGODNIE Z PROGRAMAMI ZE STRONY
4.3 W MARCU NIE PIJE ALKOHOLU, NIE PAŁĘ JOINTÓW - detox
5) ODŻYWIAM SIĘ ZDROWO
6.1 JEM TYLE ILE POTRZEBUJE MÓJ ORGANIZM (NIE OBŻERAM SIĘ)
6.2 ZAWSZE OSTATNI POSIŁEK JEM PRZED GODZINĄ 21
6.3 JEM JAK NAJWIĘCEJ WARZYW I OWOCÓW
6.4 JEM TYLKO I WYŁĄCZNIE WTEDY GDY JESTEM NAPRAWDĘ GŁODNY
6.5 JEM MAŁO KALORYCZNE RZECZY, POD KONIEC MARCA WAŻĘ 74KG
6.6 W MARCU NIE PIJE ALKOHOLU, NIE PAŁĘ JOINTÓW - detox
Stan rolla na dzień dzisiejszy: 188.02$
Wykres [od czasu przejścia z everka na bet365 (NL4-10)]
Uploaded with ImageShack.us
Ten spadek na końcu to strata części rolla, która powoduje, że schodzę z NL10 na NL4 i dodatkowo również jest powodem, dla którego zakładam bloga!
Na zakończenie trochę muzyki:
jaram się tym kawałkiem, jak i prawie całą nową płytą VNM'a
Pozdro!