Witajcie.
W tym wątku możecie zadawać pytania oraz zamieszczać komentarze do artykułu pod tytułem
"Akademia PLO - gra na preflopie - część I - podstawy."
Zapraszamy do dyskusji.
Witajcie.
W tym wątku możecie zadawać pytania oraz zamieszczać komentarze do artykułu pod tytułem
"Akademia PLO - gra na preflopie - część I - podstawy."
Zapraszamy do dyskusji.
Udało mi się znaleźć dwa błędy ♠_cool:
2) SPR
...
Podobny koncept jak powyżej. SPR to wielkość puli względem stacka, np. pot po flopie wynosi 5$, rywal ma 50$ w stacku, mamy SPR na poziomie 1:10. SPR będziemy dzielili początkowo tylko na niskie i wysokie.
Powinno byc 10 zamiast 1:10.
Przykłady rąk które chcemy callować po openie rywala IP:
...
=> Rundowny ss możemy często callować zamiast 3betować, tak samo z rękami 7655ss które na BU możemy callować (callujemy też lepsze ręce z PP ale nigdy nie gorsze, dodatkowo tą rękę na CO możemy foldować)
chyba mialo byc "nigdy gorsze"
Bardzo dobry art. ![]()
Pozdro
Napisane przez kmagott
2) SPR
...
Podobny koncept jak powyżej. SPR to wielkość puli względem stacka, np. pot po flopie wynosi 5$, rywal ma 50$ w stacku, mamy SPR na poziomie 1:10. SPR będziemy dzielili początkowo tylko na niskie i wysokie.Powinno byc 10 zamiast 1:10.
Błąd jest trochę wcześniej w zdaniu "SPR to wielkość puli względem stacka". SPR to wielkość stacka względem puli ♠_thumbsup:
Napisane przez kmagott
Udało mi się znaleźć dwa błędy ♠_cool:Pozdro
Uczyc sie, uczyc a nie mi tu literowek szukac ♠_biggrin: Ale spoko, Destrukt poprawi