Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] pokerzysta toony

65 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
4,136 Wyświetlenia
toony122

Idac za przykladem sporej grupy z tego forum zakladam swoj temat gdzie bede wam opisywal moja blyskotliwa karariere pokerzysty :D (przynajmniej mam nadzieje ze taka bedzie)

O mnie:
Mam 19 lat , jestem studentem uj na kierunku administracja
i to by wystarczylo :P

w pokera gram od jakiegos miesiaca z hakiem wiec wielkiego doswiadczenia jeszcze nie mam

Obecnie gram na Titanie gdzie mam 25e. w sumie od PS dostalem 41e wiec troche w plecy jestem.
Gram glownie sss i troche sng, ale to mikro stawki treningowe.

Najgorzej bylo kilka dni temu gdy moj bankroll stopnial do okolo 15e. Dzis ugralem do 30, ale ostatnia sesja byla nieciekawa, jeszcze nigdy nie dostalem tylu KK, a zarazem jeszcze nigdy tylu nie przegralem :) np: KK vs Q9, gosc ulozyl trojke dam. Poza tym troche pecha przy grze z BB np: dostaje A6, na flopie mam 6 A 8 no to gramy ! gosc pokazal A 8, potem byla identyczna sytuacja mialem J8, flop 8 J T, przeciwnik JT

zauwazylem, ze najwieksze straty to (nie liczac bad beatow i KQ, ale ch*** z nimi :P ) odbieganie od strategii, glownie granie bez pozycji slabszych kart jak AJ czy 77, jednak z tego staram sie leczyc i nawet mi to wychodzi oraz brak wiary w karty przeciwnika (bedziesz mi tu podbijal? to masz all in), z tym tez staram sie walczyc

ok, zyczcie mi szczescia :D a ja bede opisywal wszystkie postepy i jesli beda (w co nie watpie) potkniecia

ps: statystyk na razie zadnych nie bedzie bo nie mam programu ;)

64 odpowiedzi

No to powodzenia i gogogo!!! :P

Pozdrawiam

toony122

dzieki simoo

chociaz dzis bylo back back back ;)

spadlem do 17e, gralem sss, nic nie kombinowalem, ale szczescie nie dopisalo

dobrych kart nie bylo za wiele, a jak juz byly to czesciej na nich tracilem niz zyskiwalem, np: KK vs AT, all in pre flop, jak wylozyli 987 wiedzialem ze J albo 6 jest tylko kwestia czasu, wystarczylo zaczekac na turn - J

to samo z KK vs JJ,

potem KK vs ... KK :)

asy tez raz przegralem i ze 2 razy wygralem, kilka AK nie pozwolilo mi zbankrutowac

przynajmniej dostaje duzo titan points :D

moze sproboje pograc chwile na FL :rolleyes:

edit
gralem FLa i poszlo calkiem niezle, dobilem do 25e w jakas godzine, czyli wynik bardzo dobry (przynajmniej tak mi sie wydaje)
szczerze mowiac to NL ciagnie mnie zdecydowanie bardziej, ale tu ladnie kaska leci i to w ta strone ktora powinna (do gory), chociaz wiem ze jak gralem fl kilka razy dopiero to nie ma sie czym podniecac bo sesje ujemne tez przyjda predzej czy pozniej

bedzie trzeba nad jednym i drugim stylem popracowac

ps: bylo jedno fajne rozdanie, mialem Q2o na BB i dostalem free play, na flopie jakis shit i Q2, to podbijam o pule, gosc mnie przebija, rozpetuje sie burza all in-ow :) (czyli moj i 1 przeciwnika), tamten pokazuje AA, toony zgarnia pule :)

potem byl jeszcze dialog na chat
Toony: powinienes podbic preflop
Typ: nikt by nie wszedl
Toony: dostalbys blindy, tak przejebales 2$
Typ: (zero reakcji) :D

toony122

bankroll 34e
na sss lekkie straty, ale zagralem turniej 30 osob, wpisowe 2$
skonczylem na 2 miejscu z 15$

troche lipa (jak to polak - wygral i narzeka :D ) bo jak bylo 3 ostatnich zawodnikow bylem cheap liderem, to samo na poczatku heads up

rozdanie ktore mnie zalatwilo to KJ na rece, flop xAJ, niestety gosc mial A
ale ogolem wyszlo niezle, byla to gra po lekkim spozyciu, dlatego odpuscilem stoliki cash-owe, ale cos trzeba bylo zagrac :D

toony122

dzis dobra sesja z 32euro ugralem 51, bankroll prawie podwojony :D
trwalo to jakies 3h, caly czas 100% short stacka :) bez zadnych kombinacji, tiltow i innych takich

toony122

stan konta 63e, a dzis jeszcze 7 powinno wpasc z bonusu

gram teraz:
sss NL 10
FL SH .5/.10
turnieje sng

wciaz nie moge sie zdecydowac co bedzie dla mnie najlepsze ;)

edit

szczesliwa sumka na zakonczenie roku :D

koniec z pokrem do 2008r., teraz pasuje na impreze sie wbic

wszystkiego dobrego w nowym roku, duzo AA na rece, fishow do ogrania, zadnych bad beatow i downswingow :D

toony122

trzeba bylo sie czyms zajac zeby nie myslec o kacu caly czas to odpalilem kilka stolikow i gram sobie sss, niestety jestem 7e na minus

gram standard, ale nie wychodzi po prostu, dostaje KK to koles najpierw uklada strita (perfidnie tak mu sie ulozylo, ze mial 6 kart po kolei), kolejne KK polegly przeciwko 77+7, QQ trafilo na AA, moje AA zbieraja same blindy i ciagle jak wygram na jednym stoliku to na drugim prawie od razu przegrywam

ale jeszcze troche pogram moze szczescie wroci :D

toony122

ostatnio troche spadl stan konta i mam teraz kolo 63 euro

dzis sie wkurwilem nieziemsko :evil:
dostaje takie karty

na jednym stole zbieram blindy, ale to sie zdarza wiec luz
na drugim gosc za mna daje all-in 5$, a mnie rozlacza z poker roomem X( :evil:

ktos gdzies chyba pisal, ze mial podobnie, wyjatkowo wnerwiajaca sytuacja
chyba zaczne placic rachunek za internet zeby mi takich akcji nie robili

Mooris

hehe no tak zaplacic rachunek dobra sprawa ;) ale przeciez powinienes miec disconnect protection wiec jesli wygrales to powinienes dostac pule

piachu01

Ale On chyba nie zdążył kliknąć OLA:P

toony122

Panie i Panowie poker strategy mnie dzis ozłociło :D
nie spodziewalem sie, ze tak szybko skocze na ten poziom :D

niestety w bankrollu kolejne dziury mam teraz 53 euro
ostatnio czesto gram 1$ SNG, jak na razie jestem na niewielkim minusie, ale cos czuje, ze to tylko poczatkowe problemy, a jak nabiore troche doswiadczenia to bedzie mozna na tych turniejach zrobic jakas kase :D

szkoda tylko, ze na ps jest tak malo materialow na ten temat (chociaz artykuly+filmiki+niedzielny trening daja solidne podstawy, teraz praktyka)

najgorsze sa przegrane z lepsza karta, ktore zdarzaja sie dosyc czesto, ale (nieco rzadziej) szczescie usmiechnie sie i do mnie

np.:

Absolute Life Poker Toronto 300/600, hand converted by the iPoker Converter at Talking-Poker

saw flop | saw showdown

Button Hero (3650)
SB SB (6090)
BB BB (5260)

Preflop: Hero is on the Button with 3♦ A♣
Hero moves all-in for 3650, SB calls 3350, BB moves all-in for 4660, SB calls 1610.

Flop (14170) 5♠ 3♥ J♦

Turn (14170) 4♥

River (14170) K♠

BB shows T♠ A♠
Hero shows 3♦ A♣
SB shows 6♦ A♦

Hero wins 14170 with One pair, Three

szczerze mowiac to mialem nadzieje zgarnac blindy co przy moim short stacku byloby ok, takiego rozdania sie nie spodziewalem :)

dzis jeszcze po raz pierwszy zostalem konkretnie zwyzywany przez 2 gosci od fish, lame, noob za kilka all-inow pod rzad (akurat mialem serie dobrych kart), rozjebalem ich tekstem z filmiku z jakiegos finalu, ktory byl tutaj niedawno zamieszczony "call it baby and it's gonna be all over" :D

a co do tych asow z poprzedniego posta to bylo tak jak pisze piachu - nie zdazylem z all-inem

Mooris

toony to byl final wsop z 98 - to bylo rozdanie :) http://pl.youtube.com/watch?v=KUAGe3OtpSg

toony122

dzis przekroczylem granice 100 euro (i 100 postow na forum :P )
ostatnio sporo gralem i zauwazylem, ze wygrywam male sumki, a potem je przegrywam niewiadomo gdzie i kiedy

dlatego od kilku dni gram tylko FL SH ktore najbardziej przypadlo mi do gustu i bankroll powoli, ale systematycznie idzie do przodu

poza gra jest troche teorii: materialy z ps (artykuly i filmiki), wklejanie rak na forum, treningi na zywo, ostatnio zaczolem czytac lee jonesa, ale musze zrobic mala przerwe na sesje (ta na studiach, nie w pokerze :D )

jak dobije do 150 euro (a znajac moja niecierpliwosc to troche wczesniej) wskocze na .25/.50 (obecnie gram .10/.20, niestety na titanie nie ma .15/.30)

ubooter

Na granie SH potrzebujesz 500 BB, a nie 300 jak na FR. Tam są większe swingi.

toony122

stan konta 116 euro
dzis sesja byla na lekkim plusie, a potem przy moim stole pojawil sie jeden maniak ktory zachowal sie calkiem milo i oddal mi spora czesc swojego stacka, dlatego udalo sie zakonczyc na duzym plusie, a gdyby nie pare bed beatow (wrzucilem kilka z nich na forum) byloby znacznie lepiej

a co do grania na SH i BRM to masz racje ze powinno byc 500bb, na razie bede zbieral do 150e, a potem zobacze czy bede w stanie swobodnie grac na .25/.50, jesli nie to posiedze dluzej na obecnym limicie

toony122

stan konta 154 e
idzie do przodu :D

mcmoe

na niskich limitach gra jeszcze nie jest az taka agresywna, wiec mozna sprobowac BRM z 300BB. wazne jest tylko ze "hero" tez sie trzyma swojego BRM i zchodzi na nizszy limit przy 150BB.

ja na bardzo niskich limitach (.02/.04 do .10/.20) sam gralem shorthanded z BRM na 150BB :D

toony122

gram od tych 150e na .25/.50 Sh i jest caly czas do przodu

obecnie bankroll wynosi 192e, zagralem nocna sesje i to co sie tam dzialo jest nie do pomyslenia, takich loose game jeszcze nie bylo :D musze czesciej nocki sobie rezerwowac na pokera

teraz plan na najlblizszy czas
- zmienic poker room bo na titanie bonus juz wyrobiony, mysle o poker stars albo inter poker, co polecacie?

- zdobyc bankroll na .50/1

mcmoe (korzystajac z okazji, ze odwiedziles ten temat) dzieki za oceny rak, gdyby nie Twoja pomoc pewnie br by sie tak szybko nie powiekszal :]

mcmoe

ciesze sie jak oceny ci pomogly w udoskonaleniu twojej gry.

co do poker roomow polecam zostac na titanie bo przecietni przeciwnicy sa tak niesamowito fishowaci ze sie wierzyc nie chce. na pokerstars albo partypoker bym sie jeszcze nie przenosil bo oni nie maja zadnych fajnych first-deposit bonusow. lepiej wystukac 600$ na titanie i sie przeniesc na fulltilt gdzie masz bonus na 100% up to 600$ (czili: wplacasz 600$ i dostajesz nastepne 600$ jako bonus).

toony122

Br: 215
kolejne sesje na plus

Titan mi sie podoba, zarowno pod wzgledem softu (bez rewelacji, ale ok) jak i graczy, dlatego jesli radzisz tam jeszcze zostac to tak zrobie ;)

w zwiazku z reorganizacja forum i nowym dzialem niedlugo wrzuce filmik z serii "fish playing" z moja gra :D
dzis nawet jeden nagralem na probe, ale stoly byly dosc tight, nie ma za wiele akcji wiec nie bede was tym nudzil (wiem, ze chodzi przede wszystkim o walory edukacyjne, ale wazne zeby ktos chcial to ogladac :] )